Lifestyle

Science says: een bestie op de werkvloer maakt jullie productiever

beste-vriendin-op-werk

Zit je niet goed op je plek bij je baantje en vind je het lastig om de dag door te komen? Misschien wordt het dan tijd om samen met je beste vriendin op zoek te gaan naar een nieuwe baan. Uit onderzoek is namelijk gebleken dat je productiever bent met een bestie op de werkvloer!

Bestie op de werkvloer

Het grootste gedeelte van de week breng je door op je werk. Het is dan wel zo prettig als je samenwerkt met gezellige mensen en dat de sfeer ook goed is. En wie kan er altijd voor zorgen dat de sfeer goed zit? Ja, je beste vriendin natuurlijk! Leuke collega’s is één ding, maar hoe tof zou het zijn als je elke dag samen met je bestie naar werk kan. Dit is niet alleen hartstikke gezellig, maar het levert ook grote voordelen op de werkvloer op!

Je voelt je hierdoor meer betrokken en doordat de werksfeer goed zit, ben je minder snel geneigd om te switchen van baantje. Doordat je je fijn voelt op werk, maakt dit je ook nog eens productiever! Win-win!

Feedback

Heeft je baas tóch iets meer overtuiging nodig om jouw best friend aan te nemen? Vertel dan dat dit ook zorgt voor een sociale en veilig werksfeer waar collega’s eerlijk met elkaar kunnen zijn! Als je lang in hetzelfde bedrijf blijft, bouw je een band op met je collega’s en teamleiders. Dit zorgt ervoor dat mensen eerder geneigd zijn om de harde eerlijkheid te vertellen. Als je teamleiders sneller feedback durven te geven, zorgt dit automatisch voor een betere samenwerking en heeft dit een goede invloed op het werk!

Beeld: instagram @daisybirchalll