Health

Science says: dít is de beste tijd voor een work out

beste-tijd-work-out

Wanneer je werkt of naar school gaat, kan het soms lastig zijn om je work outs in te plannen. Dus wanneer je dan eindelijk tijd hebt om te sporten, wil je er ook het beste van maken natuurlijk. Nieuw onderzoek wijst uit dat dít de beste tijd voor een work out is!

Beste tijd voor een work out

Maak jij ‘s ochtends altijd een momentje vrij om te sporten? Dan hebben we goed nieuws: dit is namelijk het meest productieve moment van de dag om te sporten! Vooral wanneer je op een lege maag sport heeft dit een positief effect. Op die manier verbrand je namelijk sneller opgeslagen vet en zal je dus makkelijker afvallen! Professor Anthony Hackney van de Universiteit van North Carolina legt uit dat dit alles te maken heeft met je hormoonhuishouding. ‘s Ochtends is deze zo ingesteld dat je vetverbranding een extra boost krijgt. “In de vroege ochtend is je hormonale profiel vatbaarder voor een efficiëntere vetstofwisseling”, legt hij uit. Staat genoteerd!

Extra voordelen

Maar snellere vetverbranding is niet het enige voordeel dat ‘s ochtends sporten met zich meebrengt. In de ochtend zijn je cortisol- en groeihormoonlevels hoger. Deze twee dingen zijn allebei betrokken bij je metabolisme, waardoor je dus meer van je energie uit je vetreserves haalt. Daarnaast wijst een ander onderzoek ook uit dat mensen die ‘s ochtends sporten minder honger hebben door de dag heen. Wel is het belangrijk te onthouden dat je, al helemaal ‘s ochtends, eerst een warming up moet doen. Let ook op dat je niet te ver gaat en stopt wanneer je lichaam dit aangeeft. ‘s Ochtends heb je natuurlijk nog geen voedingsstoffen binnengekregen, dus kan je sneller flauwvallen. Luister dus goed naar je eigen lichaam!

Lees ook
Met déze gezonde snacks stil je de honger na een flinke work-out

Geen early bird?

Ben jij nou niet zo van de vroege ochtenden? No worries, ‘s ochtends sporten is slechts een kwestie van wennen. Wanneer je dit een paar keer doet, verzet je je biologische klok en wen je er binnen no time aan. Daarnaast schijnt dat het gemakkelijker is om je vast te houden aan gezonde gewoontes, als je ze ‘s ochtends uitvoert. Een ander onderzoek wijst uit dat als je ‘s ochtends om 7 uur sport je je biologische klok naar voren verschuift. Dat houdt in dat je ‘s ochtends alerter bent en ‘s avonds eerder moe wordt. En dit is natuurlijk ideaal voor een gezond slaapritme!

Bron: LibelleBeeld: Pinterest