Love

Break-up time! De beste én slechtste plekken om je relatie te beëindigen

beste slechtste plekken relatie beëindigen

Uit elkaar gaan is nooit makkelijk, maar ben jij degene die het slechte nieuws brengt? Dan vertellen wij je dé beste en slechtste plekken om je relatie te beëindigen.

De break-up

Uit elkaar gaan is nooit makkelijk en al helemaal niet als je al jaren samen bent. Maar ben jij nou degene die het slechte nieuws moet brengen? Dan is het fijn om te weten hoe je dit het beste kunt doen. Het is daarom verstandig om eerst te bedenken hoe je het je partner gaat vertellen, wanneer en hoe hij of zij zal reageren. Het kan ook voorkomen dat je besluit vrienden te blijven of dat het beter is om elkaar niet meer te spreken. Maar laten we eerst beginnen met de beste en slechtste plekken waar je je relatie wél of beter niet kunt beëindigen.

Beste plekken

Het beëindigen van je relatie kan erg emotioneel worden en is ook zeker geen fijn gevoel om te doen. Het komt vaak voor dat beide mensen hoog in hun emoties zitten. Ze worden vaak boos, verdrietig of willen een lang gesprek voeren. Daarom geeft huwelijks en gezinstherapeut Lori Whatley aan dat een privélocatie het beste is. “Hoe meer privé, hoe beter”, zei ze tegen Insider. “Het is een goed idee om een ​​plek te kiezen waar je partner zich niet kwetsbaar zal voelen.”

Je kunt zelf bepalen wat jij ziet als een privélocatie. Het kan de woning van je partner zijn, maar ook een rustgevend plekje in de natuur of een rustig park. Als je een langeafstandsrelatie hebt, is het verstandig om te gaan videobellen. Zoek een privéplek op en zorg dat je niet afgeleid wordt van de dingen uit je omgeving. Je beëindigt de relatie precies zoals je het in het echt zou doen, zodat het nog steeds persoonlijk aanvoelt voor de ander.

Lees ook: 
Déze 6 relatietips kunnen je relatie verbeteren

Slechtste plekken

Het is niet de beste keuze om te gaan voor openbare plekken en al helemaal niet in een druk restaurant. Hoewel een restaurant dé perfecte plek is voor een romantische avond met je lover, past het niet goed bij de sfeer als je de relatie gaat beëindigen. Tijdens zo een zwaar gesprek ben je hoog in je emoties en weet je niet hoe je partner erop zal reageren. Het kan zo zijn dat hij of zij schreeuwend van tafel wegloopt en je wil niet dat de mensen om je heen mee kunnen genieten. Het kan ook misleidend zijn voor je partner als je hem of haar meeneemt naar een romantische setting. Je partner kan denken dat jullie een date hebben en zal waarschijnlijk woedend worden als hij of zij de echte reden weet. Het kan ook behoorlijk vernederend zijn als je gedumpt wordt met allemaal mensen om je heen.

De tweede slechtste plek waar je het never met iemand moet uitmaken, is via WhatsApp. Deze methode is erg onpersoonlijk en de ander kan zich hierdoor erg beledigt voelen. Als videobellen een optie is dan kan je het beter op die manier doen. Is videobellen geen optie? Dan is het belangrijk om je partner te bellen. Maar via app of sms is echt een no-go!

Beeld: The Break-Up