Lifestyle

Place to be: dit zijn de beste koffietentjes in Utrecht

beste-koffietentjes-utrecht

Ben je een dagje naar Utrecht of is dit jouw thuishaven? We hebben een aantal pareltjes voor de koffieliefhebbers gevonden. Van een populaire hotspot tot aan een unieke plek om samen te komen. Ontdek de allerbeste koffietentjes in de stad!

1. Vegitalian

Schoutenstraat 17, Utrecht

Op nummer één in de lijst met beste koffietentjes in Utrecht, staat een Italiaans café. Hoewel dit niet specifiek een plek is om uitsluitend koffie te bestellen, is dit in de vroege morgen wel the place to be. Vegitalian bemachtigd een eerste plek, omdat zij de allergoedkoopste koffie verkopen in heel de stad. Nu denk je waarschijnlijk “Die zal dan niet zo lekker zijn”, daar heb je het goed mis. Als we TikTokker Sylvana mogen geloven, zijn de cappuccino’s van goede kwaliteit én dus maar €1,50. Hoe bizar is dat?

View post on TikTok

2. Jacques Coffee

Choorstraat 33, Utrecht

Jacques Coffee is momenteel misschien wel de grootste hype van de stad. Alle influencers zijn er al geweest en nu is de beurt aan jou. Doe je meest fashionable outfit aan en maak wat prachtige kiekjes voor de gram. De zaak straalt een en al rust uit, zodat jij volledig kan focussen op de smaak van je vers gezette koffietje.

View post on Instagram
 

3. FIORE

Nachtegaalstraat 8, Utrecht

FIORE is niet zomaar een van de beste koffietentjes in Utrecht, je kunt hier namelijk genieten van je latte omringd door bloemen. De bloemenwinkel heeft een plekje gecreëerd om te ontsnappen uit de drukte van de stad. Ze serveren heerlijke koffies en de allerlekkerste koekjes, gebakjes en taartjes. Daarnaast kan je ook nog terecht voor schattige snuisterijtjes en gezellige workshops. Echt een must-visit als je een dagje in de buurt bent.

View post on TikTok

4. Koffie Leute

Westerkade 30, Utrecht

Op zoek naar een verse bak koffie en de gezelligste barista’s? Dan ben je bij Koffie Leute aan het juiste adres. Dit superhippe tentje loopt storm door de fijne atmosfeer. Het is een plek voor creatievelingen die houden van kunst en muziek. De perfecte plek om samen te komen met vrienden, buren en vreemdelingen. Check wel even hun Instagram of ze open zijn, want zo nu en dan zijn ze dicht op een brakke weekenddag door hun toffe feesten.

View post on Instagram
 

5. Cupp

Kanaalweg 59, Utrecht

We sluiten af met een plekje waar je kan relaxen met je favoriete ijskoffie, kletsen met vriendinnen, maar ook hard aan de slag kan met je scriptie. Dit ruime café is ideaal om je deadlines te halen en ongestoord te werken. Als je eenmaal je verslag hebt ingeleverd, kan je in dit creatieve gedeelte van de stad nog genoeg leuks ontdekken. Van artsy winkeltjes tot aan een lokale bierbrouwerij. Klinkt als een productieve en ontspannen middag. Have fun!

View post on TikTok

Beeld: instagram @michellefleur