Food

Koffietijd: dit zijn de beste koffietentjes in Haarlem

koffietentjes-haarlem

Er is niets fijner dan op een koude winterdag een lekker knus koffieplekje opzoeken en hier even lekker neerploffen op de bank met een havercappu of munttheetje. Klinkt dit voor jou ook als muziek in de oren? Dan moet je deze koffietentjes in Haarlem eens bezoeken.

De beste koffietentjes in Haarlem

Haarlem is een lekker bruisende stad, ten westen van Amsterdam. Het is eigenlijk een beetje Amsterdam in het klein. Haarlem heeft een mega gezellig centrum en ook als je er niet in de buurt woont is het zeker een aanrader om een keertje te bezoeken. Vind jij nou ook niets lekker dan even neerploffen met een lekker kopje koffie of thee? Dan zijn dit de leukste koffietentjes in Haarlem!

Kohi

In het Rozenprieel vindt je het allergezelligste koffietentje in Haarlem: Kohi. Dit is een echte ontmoetingsplaats voor mensen uit de omgeving, voorbijgangers en ondernemers. Het is hét plekje om even lekker neer te ploffen in Haarlem!

Prijsklasse: de prijzen van een kopje koffie of thee variëren van €2,60 tot €4,70. Daarnaast kun je ook heerlijke cakejes of brownies bestellen, voor een klein prijsje tussen de €2,- en €3,-! Verder hebben ze een tosti of een miso granola voor ongeveer €5,-.

Adres: Voorhelmstraat 25.001, 2012 ZM Haarlem

Openingstijden: ma – vrij: 8.00 – 15.00 uur

View post on Instagram
 

Jules Coffee & Concept

Ben je op zoek naar een écht goed koffietentje van kwaliteit in Haarlem? Dan moet Jules Coffee & Concept bovenaan je lijstje komen. Ze combineren de overheerlijke, Italiaanse koffie met Nederlandse gezelligheid en dit doen ze op een mega leuke manier. Verder hebben ze een kleine afdeling met kinderkleding en cadeautjes. Hoe leuk!

Prijsklasse: voor een kopje koffie betaal je tussen de €2,50 en €4,50. Verder hebben ze andere warme dranken zoals een chai latte of een warme chocolademelk. Hiervoor betaal je €4,-.

Adres: Turfmarkt 2, 2011 CA, Haarlem

Openingstijden: ma – za: 8.00 – 16.00 uur, zo: 9.00 – 16.00 uur

View post on Instagram
 

Blend

Blend is ook zeker één van de leukste koffietentjes in Haarlem en mag dan ook zeker niet ontbreken in dit lijstje. Het is een hip plekje met misschien wel de lekkerste koffie van de stad. Daarnaast hebben ze een uitgebreide ontbijt– en lunchkaart met mega gezonde en creatieve gerechten. Blend is dus ook echt een must om te bezoeken!

Prijsklasse: Blend is niet al te duur; een kopje koffie kost je rond de drie à vier euro. Daarnaast leg je voor ontbijt of lunch tussen de €5 en €15 zo’n beetje neer. Prima te doen, dus!

Adres: Kleine Houtstraat 138, 2011 DS Haarlem

Openingstijden: ma – vrij: 8.00 – 17.00 uur, za – zo: 9.00 – 17.00 uur

View post on Instagram
 

Barista Café Haarlem

In het centrum van Haarlem vindt je een vestiging van Barista Café: een koffieketen die je door heel Nederland kan vinden. Dit is hét plekje waar je moet zijn als je gewoon even rustig wilt neerploffen, maar je kan ook je laptop meenemen en hier rustig gaan zitten om wat werk gedaan te krijgen. Barista Café is een absolute must om te bezoeken als je in Haarlem bent!

Prijsklasse: voor een kopje koffie betaal je tussen de €3,15 en €4,50. Daarnaast hebben ze – ook niet geheel onbelangrijk – mega lekkere hapjes en sweets op de kaart voor zo’n vijf euro. Ben je toe aan iets groters? Dan kun je er ook ontbijten of lunchen voor zo’n tien à vijftien euro!

Adres: Grote Houtstraat 165, 2011 SL Haarlem

Openingstijden: ma – za: 8.30 – 17.30 uur, zo: 9.30 – 17.00 uur

View post on Instagram
 

Beeld: Jules Coffee & Concept