Films & Series

Beste horrorfilm met plottwist staat vanaf vandaag op Netflix

beste-horrorfilm

Films gevuld met horror, donkere geheimen en onverwachte wendingen - is dat helemaal jouw cup of tea? Lees dan vooral verder, want wij hebben dan dé horrorfilm voor jou gevonden die je absoluut moet kijken! Nog beter nieuws? Hij is vanaf vandaag te zien op Netflix!

Nieuwe horrorsensatie op Netflix

Vanaf vandaag is er een perfecte film voor horrorliefhebbers beschikbaar op Netflix: de film Get Out. Deze huiveringwekkende film, die alom geprezen wordt als een van de beste horrorfilms van zijn tijd, biedt niet alleen angstaanjagende scènes, maar zet je ook echt aan het denken over maatschappelijke kwesties.

Deze horrorsensatie volgt het leven van Chris, een jonge Afro-Amerikaanse man. Hij is tot over zijn oren verliefd op zijn blanke vriendinnetje, Rose, waarmee hij nog niet heel lang een relatie heeft. Toch besluiten ze samen al een bezoekje te plegen aan de ouders van Rose, die helemaal afgelegen ergens op het platteland wonen. Klinkt als een vredig verhaal, toch?

Angstaanjagende wendingen

Aan het begin lijkt dan ook alles goed te verlopen. Chris ontmoet de ouders, en al is de eerste kennismaking natuurlijk een beetje ongemakkelijk, is er nog niks raar. Want wees eerlijk, wanneer is de eerste kennismaking met de ouders van je partner niet ongemakkelijk? Toch verandert het onschuldige tripje al snel naar een nachtmerrie voor Chris, waarin hij duistere geheimen ontrafelt over Rose en haar familie… Dingen die hij nooit had kunnen voorspellen.

Deze duistere horrorfilm is dan ook gevuld met shockerende scènes die je bloed doen stollen. Hoe dichter we bij het einde van de film komen, hoe meer we ons af beginnen te vragen of alles wel goed gaat komen met Chris… Want kan hij zich nog op tijd uit dat donkere huis bevrijden? Of wacht hem hetzelfde lot als de vorige slachtoffers van de familie?

Watch on YouTube

Acteurs en de beoordelingen

De hoofdrolspeler in deze film, Chris, wordt gespeeld door Daniel Kaluuya, en zijn geheimzinnige vriendin Rose door Allison Williams. De ouders van Rose, die aanvankelijk zo lief leken, worden gespeeld door Bradley Whitford en Catherine Keener. Het is dankzij deze vier getalenteerde acteurs dat de film zijn grimmige en angstaanjagende sfeer heeft. Op een indrukwekkende manier weten ze allemaal hun rol zo te spelen, dat de gruwelijkheid van de personages alleen maar duidelijker wordt voor de kijkers. Je krijgt van hun acteertalenten ongetwijfeld kippenvel!

Kritiek op de film is er dan ook maar met mate, en met zijn 7,8 gemiddeld op IMDb lijkt deze horrorsensatie een film te zijn die je niet wilt missen. Dat komt voornamelijk door de manier waarop deze film niet alleen angst en horror bevat, maar ook kritiek geeft op de social normen. Niet heel verrassend dus dat Get Out een Oscar heeft gewonnen voor Beste Originele Scenario!

Voor horrorliefhebbers is deze film een must-watch! Met zijn vele onverwachte wendingen en duistere sfeer, biedt “Get Out” een unieke kijkervaring die je zeker niet wilt missen. En dus vanaf vandaag te zien op Netflix!

Benieuwd naar andere kijktips? In deze lijst van 6 verschillende nieuwe films en series is er voor ieder wat wils!

Beeld: Get Out