Lifestyle

Cashen tijdens je stage: dit zijn de best betaalde stageplekken

best-betaalde-stages

Stage lopen, het is zo'n beetje een onvermijdelijk avontuur voor elke student! Terwijl sommigen overlopen van enthousiasme bij de gedachte aan het opdoen van praktijkervaring, kan het voor anderen voelen als het begin van een nachtmerrie vol zoekproblemen. Maar geen paniek! Of je nu nog geen ideale stage hebt gevonden of gewoonweg geen idee hebt wat je interessant vindt, werp dan snel een blik op de volgende stageplekken. Hier schitteren namelijk de best betaalde stages! En laten we eerlijk zijn, dat is altijd een positief puntje om te ontdekken.

De zoektocht naar de perfecte stage

Op een gegeven moment moeten we er allemaal aan geloven: op zoek gaan naar een stage. Hoewel dit de ideale kans biedt om te ontdekken of wat je denkt dat je leuk zou vinden als toekomstig werk, in de praktijk ook echt bij je past, is het tegelijkertijd een stressvolle periode en kan het lastig zijn de juiste stage te vinden. Als je nog geen idee hebt wat je wilt doen, kun je altijd nog streven naar een goed salaris. Girlboss! Met deze topstages zit dat helemaal goed, want hier verdien je het hoogste maandelijkse bedrag.

Als je student bent en ervaring hebt met stagebedrijven, dan weet jij als de beste dat de stagevergoedingen over het algemeen niet heel hoog liggen. Vaak is het hard werken, tegenover slechts een paar honderd euro per maand. En dan heb je nog geluk! Er zijn zelfs stagiaires die helemaal niks betaald krijgen. Maar met deze stages ligt dat dus net even anders!

Stagevergoeding

Laten we het beginnen met goed nieuws! De stagevergoedingen schieten door het dak in 2023, en dat is natuurlijk super voor onze bankrekening! Uit onderzoek van Magnet.me, blijkt dat accountants gemiddeld de beste betalers zijn voor een stage. De allerbeste stage van het jaar vind je in de wereld van bankieren. Voor hoger opgeleide meiden van universiteiten en hogescholen, betekent dit een gemiddelde stagevergoeding van €573 per maand in 2023. Dat is maar liefst 3,7% meer dan vorig jaar.

Check dit: de accountancysector maakt een sprong van 21% in stagevergoedingen, met een gemiddelde van €788 per maand! Deze stijging heeft alles te maken met het tekort aan accountants op de arbeidsmarkt, zegt Laurens van Nues, de topbaas van Magnet.me. Dus, als jij droomt van een glanzende carrière in de accountancy, is dit hét moment om in te stappen en die extra cash binnen te slepen!

In de financiële dienstverlening zijn de stagevergoedingen met maar liefst 19% omhooggeschoten. Na de wereld van accountancy en consultancy, waar stagiairs gemiddeld €724 per maand in de pocket hebben, neemt de advocatuur een eervolle derde plaats in met een gemiddelde stagevergoeding van €699 per maand.

De best betaalde stage van 2023

De absolute kers op de taart voor stagiairs in 2023 komt van BNP Paribas, waar een gelukkige stagiair voor een stage Banking/Corporate Coverage maar liefst €1.400 per maand kon bijschrijven. Procter & Gamble volgt als goede tweede met een stage Brand Management, waar een vergoeding van €1.200 per maand op de loer ligt. De top tien van droomstages wordt afgesloten met kansen bij gerenommeerde bedrijven zoals TomTom, Rabobank, &samhoud, ABN AMRO, Van Lanschot Kempen, KPMG, en L’Oreal, waar stagiairs allemaal kunnen rekenen op een mooie €1.000 per maand.