Lifestyle

Dit zijn de best betaalde stages van Nederland in 2022

best-betaalde-stages

Moet jij binnenkort stage lopen, maar weet je nog niet precies waar? Houd dan deze bedrijven goed in de gaten, want dit zijn de best betaald stages van Nederland in 2022.

Stagevergoeding

Als je student bent en ervaring hebt met stagebedrijven, dan weet jij als de beste dat de stagevergoedingen over het algemeen niet heel hoog liggen. Vaak is het hard werken, tegenover slechts een paar honderd euro per maand. En dan heb je nog geluk! Er zijn zelfs stagiaires die helemaal niks betaald krijgen.

Hierdoor is er een duidelijk verschil tussen stagevergoedingen binnen bepaalde sectoren. Er hebben 4300 Nederlandse studenten meegedaan met een onderzoek van Magnet.me om er achter te komen welke stages het beste betaald worden.

Best betaalde stages

Op dit moment staat het strategisch adviesbureau Eden McCallum op nummer één van de best betaalde stages van Nederland. Als je hier aan de slag gaat als stagiaire kan je maandelijks wel een vergoeding van 1600 euro verwachten! Dit is zeker niet niks! OC&C Strategy Consulants en Torqx Capital Partners staan op een gedeelde twee plek met een vergoeding van 1500 euro. Ben je een communicatie student? Dan kan je aan de slag bij het bedrijf IDH Sustainable Trade Initiative. Zij storten dan elke maand weer het lekkere bedrag van 1120 euro op je rekening. Niet slecht, toch?!

Lees ook:
Vacature! Girlscene zoekt nieuwe stagiaires per januari/februari 2023

Verschillende sectoren

Tijdens het onderzoek van van Magnet.me is er ook duidelijk geworden welke branches het beste zorgen voor hun stagiaires. Zo krijgen de Nederlandse studenten binnen de advocatuur gemiddeld de hoogste stagevergoeding. Met een gemiddelde van 679 euro per maand, als je geluk hebt kan dit oplopen tot zo’n 1500 euro per maand. Dit grote verschil is zo groot omdat sommige advocatenkantoren op deze manier stagiaires proberen te ‘lokken’, in de hoop dat zij blijven plakken en hier later een baan uit halen.

Beeld: pinterest