Lifestyle

Dit zijn de best betaalde banen van Nederland

best-betaalde-banen

Als jij gaat solliciteren naar een baan, speelt geld dan een grote rol? Of ga jij echt ergens werken omdat je de baan heel leuk vindt en geld je eigenlijk niet zo veel uitmaakt? Hoe dan ook, de volgende banen zijn de best betaalde banen van Nederland. Wie weet zit er wel iets voor jou tussen!

De 10 best betaalde banen van Nederland

Wat voor de één een perfect match blijkt te zijn, hoeft voor de ander niet zo te blijken. Gelukkig maar dat iedereen andere interesses heeft anders kan je bijvoorbeeld niet terecht bij een tandarts voor je pijnlijke kies, ook al is die baan niks voor jou. Een baan die bij je past en waar je plezier in hebt is heel belangrijk, maar geld is ook niet onbelangrijk. Wij zeggen altijd: “Geld maakt niet gelukkig, maar maakt wel een aantal dingen makkelijker.” Wij hebben voor jou de 10 best betaalde banen van Nederland op een rijtje gezet.

1. Dermatoloog

Met al jouw huidproblemen kan je terecht bij een dermatoloog. Een dermatoloog is namelijk gespecialiseerd op het gebied van huid-, haar- en nagelproblemen en -verzorging. Wie weet sta jij in je vriendengroep wel bekend als skincare queen en wil je hier je beroep van maken. Alle ins en outs weten van je huid, haren en nagels. Hou je vast, dit is namelijk wat je maandelijks kan verdienen als dermatoloog: tussen de € 5.833 tot € 10.833 per maand.

2. Onderzoeker Klinische Chemie

Als onderzoeker naar Klinische Chemie houd jij je bezig met het uitvoeren van onderzoeken naar ziektes en afwijkingen bij mensen. Een baan waar je wellicht veel voldoening uit kunt halen en echt wat kan betekenen voor het welzijn van de Nederlandse samenleving. Dit is alleen niet een baan waar je zomaar voor wordt aangenomen. Je moet natuurlijk beschikken over de nodige kennis. Wanneer je die kennis onder de knie kan je gaan nadenken over jouw mogelijke maandsalaris, namelijk: tussen de € 15.000 en de € 20.000.

3. Neurochirurg

Altijd al gedroomd over het worden van Miss Dreamy (voor onze mede Grey’s Anatomy fans)? Dan is neurochirurg de baan voor jou. Het is wel een tricky baan. Als neurochirurg behandel je aandoeningen in het centraal zenuwstelsel. Een vaste hand en een hoofd vol kennis zijn vereisten voor het worden van de nieuwe Miss Dreamy. Heb je deze skills in huis? Dan kan je er tussen de € 5.833 en € 10.833 per maand mee verdienen!

4. Piloot

Als piloot zal je aardig wat afreizen en breng je passagiers van de ene bestemming naar de andere. Een grote verantwoordelijkheid om zo’n grote machine in de lucht te houden. Om dit beroep onder de knie te krijgen moet je aardig wat oefenen, maar beloont uiteindelijk wel. Als piloot kan je soms tussen de € 9.375 en de € 16.500 per maand verdienen.

5. Bedrijfsjurist

Een bedrijfsjurist zorgt ervoor dat binnen een onderneming juridische zaken goed verlopen. De jurist is bezig met het oplossen van juridische problemen en vraagstukken die binnen een onderneming naar boven kunnen komen. Klinkt dat als iets voor jou? Met deze baan kan je tot zo’n € 10.000 per maand verdienen. Als beginnend bedrijfsjurist verdien je meestal zo’n € 2.917 per maand (valt overigens ook zeker niet over te klagen).

6. Commercieel directeur

Een commercieel directeur geeft leiding aan alle commerciële afdelingen binnen een bedrijf. Meestal ligt de verantwoordelijkheid op de verkoopstrategie voor het gehele bedrijf. Ben jij goed in het doen van onderzoek naar de markt, het zien van potentie in nieuwe markten en in beeld brengen van statistieken? Dan past deze baan perfect bij jou. Als commercieel directeur verdien jij tussen de € 5.295 en € 16.025 per maand.

7. Psychiater in de verslavingszorg

Om psychiater te worden moet je aardig wat jaartjes studeren. Eerst moet je de zesjarige opleiding tot basisarts afronden, wat we kennen als de opleiding Geneeskunde. Vervolgens kan je je specialiseren tot het worden van een psychiater wat gemiddeld rond de 4,5 jaar duurt. Een baan die veel voldoening geeft, omdat je dagelijks mensen kunt helpen met hun psychiatrische problemen. Als psychiater kan je rekenen op een maandsalaris tussen de € 4.644 en € 8.115.

8. Accountant

Als accountant ben je elke dag bezig met cijfertjes. Jij bent degene die de financiën van een organisatie controleert en fiscale en financiële adviezen geeft. Altijd hoge cijfers behaald met het vak Rekenen en Wiskunde? Overweeg eens een opleiding tot accountant. Als beginnend accountant kan je maandelijks € 2.250 verdienen. Al snel zal je jezelf omhoog werken en zal je merken dat je steeds meer zal verdienen. Sommige accountants verdienen wel zo’n € 13.500 per maand.

9. Burgemeester

Een baan met veel aanzien in jouw gemeente, namelijk de burgemeester. Het ligt eraan hoe goed jij bent in het besturen van mensen, want als burgemeester ben je verantwoordelijk voor de openbare orde en veiligheid in de gemeente. Als beloning hiervoor verdien je tussen de € 3.340 en de € 10.325!

Lees ook:
17 dingen die je herkent als je leeft van salaris tot salaris

10. Advocaat

Last but not least, het beroep als advocaat. Ook voor het worden van advocaat moet je bereid zijn aardig wat jaartjes je neus in de boeken te stoppen. Het wetboek zal je beste vriend worden. Jij adviseert, bemiddelt, onderhandelt en procedeert over juridische zaken. Met de juiste kennis verdien je tussen de € 4.890 en de € 8.202 per maand. Dat is zeker niet mis!

Bron: BazaarBeeld: The Wolf Of Wall Street

Must reads 👀