Food

OMG! Ben & Jerry’s en Tony’s Chocolonely gaan samenwerken

Celine
tony's chocolonely

Wij zijn enorm fan van de overheerlijke chocolade repen van Tony’s, maar het ijs van Ben & Jerry’s staat ook hoog op ons lijstje. Eigenlijk kunnen we gewoon niet kiezen! Gelukkig is daar nu een oplossing voor bedacht. De twee merken slaan namelijk de handen in een. 

Ben & Jerry’s en Tony’s Chocolonely brengen een nieuw product op de markt

Deze samenwerking is echt the best of both worlds! 

‘Chocolate Love A-Fair’

Onlangs heeft het populaire chocolademerk Tony’s Chocolonely een samenwerking aangekondigd, namelijk ‘Chocolate Love A-Fair’. Wat dat precies inhoudt? Het ijsmerk Ben & Jerry’s zal voortaan hun cacao inkopen via het Nederlandse chocolademerk.

Fairtrade

Dat vinden wij alleen maar heel goed nieuws, want de twee bedrijven zullen deze samenwerking gaan vieren door nieuwe smaken op de markt te brengen. En deze samenwerking is echt een top combi! Ben & Jerry’s produceert namelijk al sinds 1978 Fairtrade gecertifieerd ijs en Tony’s Chocolonely wil graag een eigen maken aan illegale kinderarbeid in de cacao-industrie. Een match made in heaven dus!

Lees ook
Slecht nieuws! Tony’s Chocolonely zal dit jaar geen chocoladeletters maken

Nieuwe smaken

De merken zullen vanwege deze samenwerking een aantal nieuwe smaken op de markt brengen. Binnenkort ligt er een pot Ben & Jerry’s met de smaak melk karamel zeezout, en natuurlijk ook een vegan variant, in de schappen. En Tony’s Chocolonely komt met twee nieuwe repen, namelijk donkere melk brownie en wit strawberry cheesecake. Die we natuurlijk kennen als de populaire Ben & Jerry’s smaken.

Tony’s Open Chain

Dit jaar nog zal Ben & Jerry’s zijn cacao al inkopen via Tony’s Open Chain. Dat is een initiatief waar bedrijven zich bij kunnen aansluiten. Als bedrijven daar hun cacao kopen, dan weten ze zeker dat dit op een eerlijke manier is ingekocht. De Ben & Jerry’s potten zijn vanaf oktober te koop. De Tony’s Chocolonely repen zullen vanaf 2023 in de schappen liggen.

Beeld: tony's chocolonely