Food

Yummy: Ben & Jerry’s introduceert een nieuwe smaak

nieuwe-smaak-ben-jerry's

Als het aan Ben & Jerry's ligt is de zomer nog lang niet voorbij. Zij introduceren een overheerlijke nieuwe smaak die je direct doet denken aan warm en zonnig weer. Dit doen zij niet zomaar, maar om een hele mooie organisatie te eren.

Nieuwe smaak

Ben & Jerry’s heeft een nog nooit eerder uitgebrachte smaak geïntroduceerd. Romig citroenijs in combinatie met een smeuïge, zoete honing-karamelsaus én stukjes koek met citroensmaak, klinkt toch als een droom? Deze heerlijke creatie hebben de bedenkers ‘Sunny Honey Home’ genoemd en de smaak is net zo zomers als de uitstraling van de gloednieuwe verpakking. De nieuwe smaak van Ben & Jerry’s is er niet zomaar eentje, want er zit een mooie betekenis achter.

Lees ook:
Deze 5 ijssalons in Amsterdam hebben het lekkerste ijs

Sunny Honey Home

Sunny Honey Home is niet alleen door Ben & Jerry’s op de markt gebracht om de nazomer te vieren en ons te verwennen met een heerlijke nieuwe smaak. In samenwerking met The Entrepreneurial Refugee Network (TERN) hebben zij een ere gedaan aan acht ondernemende nieuwkomers. Zij komen uit allerlei verschillende landen uit de wereld en deze smaakcombinatie brengt hen een stukje dichterbij thuis. Neem een hapje en je waant je langs landen als Marokko, Afghanistan en Syrië.

Ook het ontwerp van de verpakking is geïnspireerd door de thuislanden van deze ondernemers. Merkontwerper Edwige Seri heeft het landschap van Afghanistan in het design verwerkt, maar ook de bloemen uit Syrië en patronen en culturele diversiteit van Marokko komen duidelijk naar voren. Een andere deelnemer aan dit prachtige project, Laila Majeed, proeft het gevoel van thuis in Sunny Honey Home. “De eerste keer dat ik het eindproduct proefde, was een emotioneel moment voor mij. Men zegt dat als je eten met liefde bereidt, het lekkerder wordt dan het recept. Ik denk dat dat is wat er is gebeurd met Sunny Honey Home.”

Wij kunnen niet wachten om dit overheerlijke toetje uit te proberen. Vanaf 2 oktober 2023 is de nieuwe smaak van Ben & Jerry’s verkrijgbaar in alle supermarkten. Dat wordt smullen!

Bron: ben & jerry'sBeeld: ben & jerry's