Health

Dit zijn de effecten op je lichaam als je slaapt met je beha aan

beha-slapen

De ene helft van de mensen doet de beha meteen uit bij thuiskomst en de ander vindt het juist heerlijk om een beha te dragen. Deze eeuwige discussie lijkt oneindig. Zo stellen sommigen dat het slecht voor je is om met beha aan te slapen, maar is dat echt zo? Wij vertellen je wat er met je lichaam gebeurt wanneer je met beha aan slaapt. 

Goed of slecht

Volgens Marilyn Monroe zou het dragen van een beha’s nachts voorkomen dat je borsten gaan hangen. Zij zwoer hier dan ook bij en droeg haar beha’s dag en nacht. Hoewel Marilyn dit vond is het nooit bewezen of het dragen van een beha echt goed voor je is. Sterker nog: is het eerder slecht voor je dan goed. Wij leggen je uit hoe dit zit.

Lees ook:
Op deze manier kan je gemakkelijk thuis je eigen beha maat opmeten

Slapen met beha

Om de eeuwige discussie over het dragen van beha’s ‘s nachts voor eens en voor altijd te beëindigen hebben wetenschappers hier onderzoek naar gedaan. Zij claimen dat het slapen met een beha slecht is voor je lymfeklieren rond je borsten en oksels. De lymfeklieren voeren de afvalstoffen van je lichaam af. Wanneer dat afvoerproces wordt verstoord, kan dit vervelende gevolgen hebben voor je gezondheid, stellen de experts.

Daarnaast kan een te strakke beha ook nog eens zorgen voor striemen. Net zoals een elastiekje om je pols dit kan, kan je beha dit ook. Deze striemen blijven in je weefsel achter en het dragen van een te strakke beha geven de huid weinig ruimte om te herstellen. Hierdoor kun je blijvende afdrukken krijgen, wat we absoluut niet willen natuurlijk.

Aan de andere kant zijn er ook wetenschappers die claimen dat je prima met een beha aan kunt slapen. Met een beha slapen zou volgens hen bijdragen aan een strakkere boezem en minder rimpels in je decolleté. Zelfs de experts kunnen de eeuwige discussie niet stoppen. Daarom stellen wij dat je lekker moet doen waar je je zelf goed bij voelt. Wel geven we als tip mee dat je tijdens het slapen beter voor een beha kunt gaan waarbij je borsten de ruimte krijgen om te ademen.

Beeld: pinterest