Lifestyle

Op deze manier kan je gemakkelijk thuis je eigen beha maat opmeten

Vind jij het ook altijd zo vervelend als de medewerkster van de lingeriewinkel jouw beha maat moet opmeten? Dan hebben we nu de oplossing voor jou. Met déze super handige hack kan je dat voortaan gewoon lekker thuis op je gemak doen. 

Zo kun je voortaan je beha maat gewoon thuis opmeten

Dat betekent nooit meer ongemakkelijke momenten tijdens het shoppen van je beha!

Goede ondersteuning

Een goede ondersteuning voor je borsten is hartstikke belangrijk voor de houding van je lichaam. Het kan je namelijk heel veel last en pijn besparen door de juiste beha aan te schaffen. Maar hoe weet je nou eigenlijk wat de juist maat voor jou is?

Pak je meetlint er maar bij

Ga opzoek naar de naaidoos en vis het meetlint er maar uit. Ga rechtop voor de spiegel staan en trek een niet-voorgevormde beha aan. Trek het meetlint rondom je middel heen, net onder de rand van je beha. Het getal wat hier uitkomt is jouw omtrek en dus de juiste bh-maat voor jou. Dat was best makkelijk, toch? 😉

Het uitrekenen van de cupmaat

De omtrek van jouw perfecte beha maat heb je nu gevonden, maar nu ga je erachter komen wat jouw cupmaat is. Pak het meetlint er weer bij en doe deze rondom het breedste gedeelte van je borsten. Onthoud het getal wat hier uitkomt en pak de beha maat van de vorige stap erbij, de omtrek dus. Trek het getal van de omtrek van het getal van je cupmaat af. Hoe groter de afstand tussen deze twee getallen, per inch (2,5 cm), hoe groter je cupmaat.

Even een voorbeeldje: je omtrek is 70 centimeter en je gedeelte bij het breedste stuk van je borsten is 75 centimeter, het verschil is 2 inch. Dan is jouw ideale beha maat dus 70 B.

  • 1 inch verschil: cup A
  • 2 inch verschil: cup B
  • 3 inch verschil: cup C
  • 4 inch verschil: cup D
    … enzovoorts

Lees ook:
Voor eens en altijd het antwoord: dit zijn alle soorten bh’s voor alle soorten jurkjes

Verschillende vormen en maten

Zo kan je op een makkelijke manier, zonder hulp van andere mensen, gemakkelijk je eigen beha maat achterhalen. Houd er wel rekening mee dat alle borsten verschillen en het dus kan voorkomen dat jouw beha maat een klein beetje afwijkt. Lingeriemerken verschillen soms ook in pasvormen, dus laat het je niet afschrikken om meerdere maten mee te pakken in het pashokje. Met deze hack heb je hopelijk wel een beter inzicht gekregen op jouw ideale beha maat.

Beeld: pinterest