Lifestyle

Dit bizarre bedrag kan je krijgen voor vintage Barbie-poppen

bedrag-vintage-barbie

Barbie-poppen zijn altijd enorm populair onder verzamelaars, maar door de komst van de nieuwe real life film, zijn ze gewilder dan ooit! De prijzen stijgen door het dak op veilingen voor dit speelgoed. Het zal je verbazen hoeveel geld mensen overhebben voor vintage Barbie-poppen. Insane!

Vintage Barbie-poppen

Speelde jij vroeger met Barbies en heb je nog een hele collectie aan poppen op zolder liggen? Dan is dit de perfecte tijd om je eens te verdiepen in de verzamelwereld. Er zijn genoeg fans die hier bizarre bedragen voor willen neerleggen. Barbie is altijd al een merk geweest, waar mensen spullen van willen verzamelen. Toch heeft Margot Robbie er nu voor gezorgd dat de poppen gewilder zijn dan ooit tevoren. Vanaf het moment dat de film in de bioscoop draait, is de waarde van deze poppen gestegen met wel 20 procent! Op Catawiki vliegen de Barbie-veilingen je om de oren. Vooral de vintage Barbie-poppen vallen goed in de smaak bij de fans en verzamelaars.

Hier moet je op letten

Voordat je kunt berekenen hoeveel jouw vintage Barbie-poppen waard zijn, zijn er een aantal dingen waar je op moet letten.

1. Verpakking: Ten eerste, het is belangrijk dat de Barbie nog in haar originele verpakking zit. Klinkt logisch. Op deze manier is jouw koper er zeker van dat het geen nepperd is. Zorg er ook voor dat alle accessoires van het model nog in de doos erbij zitten!

2. Hoe ouder, hoe beter: Een van de oudste Barbies uit 1959, kan wel €10.000 euro opleveren. Hoe ouder de poppen zijn, hoe zeldzamer en deze leveren dan dus ook meer geld op. Deze herken je aan de wat wittere huidskleur en hebben ‘Made in Japan’ op de achterkant staan.

3. Geen beschadigingen: De Barbie kan dan nog wel 100 jaar oud zijn, maar ze moet ook nog in goede staat zijn. Een kleine beschadiging kan je tientallen euro’s kosten. Van geknipte haren tot aan afgebladderde nagellak. Zorg dus goed voor de poppen!

4. Grote modehuizen: Barbie is overduidelijk een style icon voor velen. Geen wonder dat zij vaak samen hebben gewerkt met bijzondere modehuizen. Inmiddels zijn er 70 verschillende merken die Barbie mochten aankleden. Verzamelaars leggen dan ook veel geld neer voor een pop gekleed in Armani, Versace, Dior en Karl Lagerfeld.

5. Limited editions: Naast de samenwerkingen met grote modemerken, heeft Barbie ook een aantal speciale edities uitgebracht. Het jubileum van The Queen in Engeland werd gevierd met een bijzondere pop, maar recentelijker is er ook een Barbie uitgebracht om Dia De Los Muertos te herdenken. Hoe cool is dat?!

Lees ook:
Pack your bags: je kan nu overnachten in een Barbie-caravan

Zóveel zijn de poppen waard

Nu je weet waar je allemaal op moet letten, ben je vast razend benieuwd hoeveel je kan vangen voor je verzameling aan vintage Barbie-poppen. We houden je niet langer in spanning. Afgelopen tijd zijn er meerdere modellen verkocht voor over de duizend euro. Waaronder een unieke Fabergé Barbie uit 1998, deze werd voor wel €1.510 euro verkocht. Ook heeft iemand €1.000 euro neergelegd voor Francie uit 1967, de eerste zwarte Barbie. En een American Girl Barbie uit de sixties ging over de toonbank voor wel €2.000 euro.

Dit is heel wat geld voor speelgoed, maar deze bedragen komen nog lang niet in de buurt van de duurste Barbie ooit. Australische juwelenontwerper Stefano Canturi heeft een Barbie ontworpen, die later in 2010 voor wel €300.000 is geveild. Dat zijn nog eens bedragen!

Beeld: pinterest