News

Dit bedrag krijg je voor een deelname aan Expeditie Robinson

expeditie-robinson-2023

Het is natuurlijk heel leuk dat BN'ers meedoen met een tv-programma, maar daar staat vaak ook wel een flink bedrag tegenover. Wij zochten uit hoeveel geld je krijgt voor een deelname aan Expeditie Robinson.

Expeditie Robinson

Ieder jaar zitten de fans weer klaar voor een nieuwe seizoen van Expeditie Robinson. Het maakt niet uit hoeveel BN’ers er meedoen, want het blijft ieder jaar weer ontzettend spannend. In de eerste aflevering leren we de deelnemers kennen en vormen er meestal twee of drie groepen. De groepen strijden tegen elkaar in de meest ingewikkelde en indrukwekkende proeven, om niet op de Eilandraad te hoeven verschijnen. Tijdens deze raad moet je namelijk één van je teamgenoten naar huis stemmen. Wanneer de groep volledig zijn uitgedund, is het tijd voor de samensmelting. Een moment dat geen enkele deelnemer wil missen. Daarna is het ieder voor zich.

De afgelopen jaren zijn er een heleboel BN’ers gekroond tot ‘échte Robinson ‘. Veel bekende Nederlanders hopen dan ook ieder jaar dat ze mee mogen doen met de loodzware afvalrace (letterlijk en figuurlijk). Je komt er zeker niet sterker en fitter uit als dat je erin ging, maar je bent zeker wel een bijzondere ervaring rijker. En dat niet alleen, want je verdient er ook nog eens een flink zakcentje aan.

Vergoeding voor deelname

Veel grootverdieners vertellen liever niet wat zij voor een bepaalde klus verdienen. Zo gaat het in elk vak, dus ook in de televisiewereld. De publieke omroepen doen altijd erg geheimzinnig over hun salarissen en geven hun factuurtjes liever niet bloot aan de rest van het land. Ook de commerciële zenders vinden dit een lastig onderwerp om over te praten. Toch is Veronica Superguide erachter gekomen, door een aantal BN’ers die hun mond voorbij praatte, wat een gemiddelde deelname aan Expeditie Robinson je oplevert.

Bizarre bedrag

Ga er maar even voor zitten, want wij hadden dit bizarre bedrag voor een deelname aan Expeditie Robinson zeker niet aan zien komen. Waar het al een enorme eer is om hier gevraagd voor te worden, verdienen de deelnemers stuk voor stuk ook nog eens € 10.000! Say what?! En als dat nog niet genoeg was, verdienen de strijders die tot aan de samensmelting komen, nog eens € 1.000 per dag (!) daar bovenop. De finalisten van de wedstrijd gaan misschien wel met een lege maag naar huis, maar de koelkast kan thuis weer direct aangevuld worden. Wij snappen nu steeds beter waarom iedereen dolgraag aan dit programma mee wil doen 😉

Beeld: RTL