Love

Bewezen: bedavontuurtje voor het slapen zorgt voor betere nachtrust

betere nachtrust

Val jij vaak moeilijk in slaap en heb je alles al geprobeerd om een betere nachtrust te bevorderen? Dan hebben wij wellicht dé perfecte oplossing voor jou. Volgens onderzoekers zorgt een bedavontuurtje voor het slapen gaan voor een goede nachtrust.

Betere nachtrust

Een avontuurtje in bed voordat je gaat slapen kan dus zeker zorgen voor een betere nachtrust. Volgens Australische onderzoeker Michele Lastella helpt het bij slaapproblemen. Ze zocht uit wat het verband tussen een goede nachtrust en een avontuurtje tussen de lakens. Het blijkt dat twee derde van de onderzochte personen sneller in slaap valt na een avontuurtje.

“Als je met elkaar bezig bent, denk je (meestal) niet na over je takenlijst, kijk je niet naar je telefoon, en laat je je volledig gaan. Kortom: je voelt je ontspannen”, vertelt Michele aan Men’s Health. Na een leuke avond in bed te hebben gehad, ben je in no-time dus in dromenland.

Lees ook:
10 verrassende weetjes over zoenen die nieuw voor je zijn

Minder stress

Het is dus bewezen dat een avontuur tussen de lakens, voordat je gaat slapen, echt zorgt voor een betere nachtrust. Als je je hoogtepunt bereikt, laat je lichaam hormonen vrij zoals oxytocine en prolactine. En die hormonen zorgen ervoor dat je ontspannen wordt en je lekker in je vel zit. Zo’n activiteit in bed heeft, naast een betere nachtrust, ook nog een ander voordeel. Het vermindert namelijk ook het hormoon van cortisol, dat ook wel stress wordt genoemd. Dus als je in een stressvolle periode zit, dan weet je in ieder geval wat je te doen staat voordat je gaat slapen!

Mocht je niemand hebben om dit avontuur te kunnen doen, dan is er nog iets anders wat je kan doen. Je kunt het namelijk ook zelf doen! Een onderzoek van Sleep Foundation zegt dat ongeveer 50% van de respondenten aangeeft dat een avontuur met jezelf helpt in slaap te vallen en de slaapkwaliteit verbetert. Je hebt dus genoeg opties om uit te kiezen. Hopelijk zal je binnenkort wél een goede nachtrust hebben en afkomen van je slaapproblemen. Enne, natuurlijk een leuk avontuurtje.

Beeld: Bridgerton