Lifestyle

Blijkbaar heeft de batterij van je telefoon invloed op Uber-prijzen

batterij-telefoon-uber-prijzen

Wait what?! Heeft de batterij van je telefoon invloed op de prijs van je Uber? Volgens TikTok lijkt het daar wel op. En hoewel Uber een mega handig vervoersmiddel is om thuis te komen na een gezellige avond, zijn we geschrokken van deze ontdekking. Wij leggen je het verband tussen de batterij van je telefoon en een Uber uit.

Vraag en aanbod

Je hebt vast weleens gehad dat je samen met je vriendinnen uit de club liep en jullie met een Uber naar huis gingen. De ene dag liggen de prijzen veel lager dan de andere dag. Het kan zelfs zo zijn dat de prijzen op dit moment een stuk duurder zijn dan wanneer je over een uur weer kijkt. Veel mensen speculeren dat deze fluctuaties in prijs te maken hebben met vraag en aanbod.

Op het moment dat de vraag naar Ubers heel groot is, worden ze duurder. Zo werkt de markt nou eenmaal. Echter beweren verschillende TikTokkers nu, dat deze stelling niet klopt. De prijs van je Uber heeft volgens deze TikTok-video namelijk te maken met het percentage van je telefoon! Huh?

View post on TikTok

Batterij van je telefoon

Je vraagt je waarschijnlijk af of dit mogelijk is en in theorie zou het kunnen. De app kan namelijk zien wat het percentage van jouw telefoon is. Dus wanneer jij buiten de club staat met een batterijpercentage van 5%, beweert deze TikTokker dat de Uber-prijzen hoger zullen zijn dan voor je vriendin naast je met een batterijpercentage van 50%. Een slimme truc is het zeker, want ongeacht de prijs, moet je wel die Uber bestellen om thuis te komen. Hoe lager je percentage, hoe duurder de Uber, volgens TikTok.

Lees ook:
Déze 6 producten zijn afgelopen jaar het meeste in prijs gestegen

Statement van Uber

Het bedrijf Uber kon deze geruchten natuurlijk niet ongehoord laten. Zo reageren zij met: “Uber gebruikt het batterijniveau van de passagier niet voor het rittarief. Het dynamische tarief voor ritten via de Uber app komt tot stand door de aanwezige vraag naar ritten en aanbod van chauffeurs dat deze ritten kan voltooien.” Uber vindt het verhaal over de batterij maar bijzonder en probeert dit door middel van het statement te ontkrachten. Ze vervolgen hun verhaal door te vermelden dat de gebruiker de prijs altijd al voor het boeken van een Uber in beeld krijgt. “Het dynamische tarief komt dus tot stand op basis van drukte in een gebied en niet op basis van het batterijniveau van een passagier.” Volgens het bedrijf mogen ze deze gegevens niet eens gebruiken volgens de privacymelding in Nederland. Die extra powerbank kan je dus gewoon thuis laten vanavond! Scheelt weer. 😉

Beeld: pinterest