Love

Wait what?! Deze 15 banen hebben invloed op je relatie

banen-invloed-relatie

Liefdeskoppels maken soms om de raarste dingen ruzie, maar 'geld' is wel het meest voorkomende onderwerp waar stellen het niet eens over zijn. Uit onderzoek is gebleken dat dit niet alleen om de openstaande rekeningen gaat, maar ook om wat voor werk iemand doet. Déze 15 banen hebben namelijk een slechte invloed op je relatie!

Deze banen leiden vaker tot een scheiding

Er zijn verschillende dingen die mee kunnen spelen in een relatie die leiden tot een scheiding. Denk hierbij aan leeftijd, gebrek aan communicatie, geld en natuurlijk vreemdgaan. Naar onze verbazing kan ook de baan die je partner heeft een groot verschil maken. De Radford University keek in 2017 naar 500 banen en wat voor invloed die hebben op een relatie. Uit dit onderzoek kwam een lijst met 15 banen die een slechte invloed hebben op je relatie.

Uitgaansleven

Wauw, de dansvloer is niet alleen de plek voor passie en inspiratie, maar schijnbaar ook voor de nodige relatie-uitdagingen. Dansers en choreografen voeren de lijst van beroepen met de hoogste scheidingspercentages aan, met een indrukwekkende 43,05%. Niet zo gek ook, als je kijkt naar de liefde die op kan bloeien op de dansvloer. Kijk maar naar de gepassioneerde scènes uit Dirty Dancing, Step Up, Footloose, of Grease binnenstappen.

Deze dansprofessionals staan voor heel wat uitdagingen, zoals constant reizen voor optredens en lange dagen maken voor, laten we eerlijk zijn, niet de meest spectaculaire beloningen. Het hectische schema en de absolute toewijding aan hun kunst maken het soms lastig om genoeg tijd en energie aan een relatie te besteden, waardoor dit beroep verrassend hoog scoort in de scheidingsarena.

Op de tweede plek vinden we barmannen en -vrouwen, met een scheidingspercentage van 38,43%. Gezelligheid in de kroeg is natuurlijk fantastisch, maar deze groep, die vaak wordt geassocieerd met het bruisende uitgaansleven, moet opboksen tegen een levensstijl die niet altijd bevorderlijk is voor stabiele, langdurige relaties.

De volledige lijst van banen

Hier zie je op een rijtje alle 15 banen die invloed hebben op je relatie:

1. Dansers en choreografen (43,05%)

2. Barmannen (38,43%)

3. Kinesisten/Fysiotherapeuten (38,22%)

4. Casinomedewerkers (34,66%)

5. Machineoperatoren (32,74%)

6. Croupiers (31,35%)

7. Fabrieksarbeiders in de voedingssector (29,78%)

8. Tele-operatoren (29,30%)

9. Verpleegsters, psychiatrische en andere hulpverleners in de zorgsector (28,95%)

10. Entertainers, sportlui of aanverwante beroepen (28,49%)

11. Bagagedragers en conciërges (28,49%)

12. Telemarketeers (28,10%)

13. Obers en serveersters (27,12%)

14. Dakwerkers (26,85%)

15. Huishoudsters en schoonmakers (26,38%)

Beeld: pinterest