Food

Recept! Zó maak je deze overheerlijke Baileys speculaas wafelkoekjes

baileys-speculaas-wafelkoekjes

In de winter is de ideale snack voor bij de koffie of als toetje toch echt wel iets met chocolade. En zal het nu net zo zijn dat wij een lekker recept voor jullie hebben! Maak zelf deze overheerlijke Baileys speculaas wafelkoekjes mét chocola!

Baileys speculaas wafelkoekjes

Houd jij er ook zo van om in je vrije tijd in de keuken te staan en heerlijke recepten te bakken? Let dan goed op! Na het maken van deze lekkere wafeltjes wil je nooit meer kant-en-klare koekjes uit de winkel! Deze koekjes zijn leuk om te serveren aan visite tijdens de feestdagen, of smikkel ze gewoon allemaal zelf op! Het is tenslotte december, dé maand om te genieten van lekkernijen 😉

Onze favoriete winterse likeur komt weer goed van pas in dit recept. We gaan namelijk uitleggen hoe je met Baileys Salted Caramel een portie heerlijke koekjes maakt!

Ingrediënten

Dit is alles wat je nodig hebt voor deze lekkere speculaas wafelkoekjes met Baileys Salted Caramel én gedipt in chocolade! Ah, loopt het water jullie ook al in de mond?!

Voor het maken van 18 koekjes:

  • 100 gram speculaas
  • 110 gram boter
  • 200 gram tarwebloem
  • snufje bloem voor op het werkvlak
  • 1 ei
  • 80 gram bruine suiker
  • 40 milliliter Baileys Salted Caramel
  • 1 theelepel bakpoeder
  • snufje zout
  • zonnebloemolie

Voor de topping:

  • 150 gram melkchocolade
  • 5 ml Baileys Salted Caramel
  • 3 eetlepels karamelsaus
  • 1 theelepel zeezout

Lees ook:
Recept! Zo maak je een heerlijke warme chocolademelk met Baileys

Aan de slag!

Stap 1: Doe het speculaas in een blender en maal dit fijn. Kneed de gemalen speculaas samen met het bloem, boter, bakpoeder, ei, suiker, zout en Baileys in een kom totdat er een deeg ontstaat.

Stap 2: Wikkel het deeg in folie en laat dit minstens 60 minuten afkoelen in de ijskast. Zet in de tussentijd alvast het wafelijzer aan om deze voor te verwarmen.

Stap 3: Verdeel het afgekoelde deeg op een bebloemd werkvlak in stukjes van ongeveer 30 gram en vorm de deegstukken met je handen tot een bal.

Stap 4: Bestrijk het wafelijzer met een laagje zonnebloemolie en leg de deelbolletjes (met voldoende ruimte ertussen) op het ijzer. Sluit het wafelijzer en bak ze voor ongeveer 4 minuten totdat ze mooi goudbruin zijn.

Stap 5: Zijn alle wafelkoekjes gebakken en afgekoeld? Dan is het tijd voor de topping! Hak de chocolade in stukjes en smelt deze in een kom op de ‘au bain marie’ manier.

Stap 6: Voeg de 5 ml Baileys toe aan de gesmolten chocolade en meng dit goed door.

Stap 7: Nu de topping klaar is kan je de koekjes voor de helft in het mengels dippen en laat ze uitharden op een rooster. Doe er een beetje karamelsaus overheen en besprenkel ze met zeezout. Verrukkelijk!

Beeld: pinterest