Lifestyle

Trend-alert! Baby’s worden steeds vaker vernoemd naar IKEA-meubels

ikea-babynamen

Een babynaam uitkiezen is nogal een flinke klus als je zwanger bent, vooral als je ook nog druk bent met spullen kopen. No worries! IKEA kan je tegenwoordig niet alleen helpen met de juiste meubels, maar ook met babynamen. Je 'newborn' vernoemen naar een IKEA-meubel is namelijk tegenwoordig helemaal trendy!

IKEA

De Zweedse woonwinkel IKEA kennen we natuurlijk allemaal, ze verkopen echt alles op het gebied van woonartikelen. Tegenwoordig is het zelfs een leuk uitje om even naar de woonwinkel te gaan, de winkel bestaat namelijk uit allemaal verschillende delen en heeft ook een restaurant waar je heerlijke Zweedse balletjes kan eten. En IKEA blijkt dus niet alleen handig te zijn voor trendy meubels of om even een lekker hapje te eten, de winkel zou je namelijk zelfs kunnen helpen met het vinden van een leuke babynamen.

Van Billy tot Ivar

Het is je vast wel eens opgevallen dat alle producten van IKEA een eigen naam hebben. De namen van de producten zijn natuurlijk Zweeds, net als de IKEA zelf. Heel veel namen zijn daardoor ook moeilijk uit te spreken of hebben dan ook een andere bijzondere betekenis. Toch zijn veel mensen ook heel enthousiast over de namen en die ze gebruiken. Het is tegenwoordig dan ook helemaal niet gek om je kind te vernoemen naar een IKEA-meubel, zoals Billy of Ivar.

IKEA babynamen

Er zitten vooral veel gekke namen tussen voor de meubels, maar er zijn er ook een aantal die zeker gebruikt wel kunnen worden, zoals Billy, de naam voor de populaire IKEA-boekenkast. Of Malm, vernoemd naar een ladekast. Maar ook Pax, de naam van een hele bekende kledingkast die je zelf helemaal kan ontwerpen wordt vaak gebruikt als babynaam. Wij hebben de zeven populairste IKEA babynamen voor je op een rijtje gezet:

  • Stefan
  • Tarva
  • Tobias
  • Stig
  • Ivar
  • Malinda
  • Franklin

Wat vind jij van deze nieuwe trend? En zou je zelf ook kiezen voor een van de IKEA babynamen voor je newborn?

Beeld: pinterest