Food

Say what? Avocado’s zijn dus helemaal niet vegan!

Redactie
avocados-vegan

Avocado op toast, in een smoothie of in een guacamole spread. Je houdt ervan of je houdt het liever op twintig kilometer afstand. Avocado’s worden gezien als dé vegan food – maar wat blijkt nou? Een avocado is helemaal niet vegan! What?! 

OMG! Avocado’s zijn eigenlijk helemaal niet vegan

Wij vertellen je hoe dat komt!

Vegan eters

Vegan eters zijn er in Nederland best wel veel (en het worden er ook steeds meer). Volgens de Nederlandse Vereniging van Veganisten zijn er zo’n 121.000 mensen in Nederland die geen vlees, geen vis, geen zuivel en geen eieren eten. Plant-based foodies dus, en daar hoort het eten van avocado dus ook bij. Tot nu, want het blijkt dus dat avocado ook niet helemaal veganistisch is. Yikes!

Bijen

Eigenlijk is het heel simpel. Om avocado’s te kweken zijn bijen nodig. Natuurlijk vliegen die gewoon rond, waardoor je gewoon natuurlijke avocado’s krijgt. Maar voor grote plantages en kwekerijen zijn meerdere bijen nodig, die van kwekerij naar kwekerij worden verplaatst. De bijen móeten dus ‘werken’ voor een goede avocado. Volgens strenge vegans is dit onnatuurlijk gebruik van de bijen.

Lees ook
Avocado lovers opgelet! Deze chocoladereep met avocado wil je proeven!

Andere planten

Maar het blijft niet bij alleen avocado’s. Ook pompoenen, komkommers, amandelen, paprika’s, tomaten en heel veel fruitsoorten worden zo gekweekt. Ehm… Betekent dit nu dat je een fake vegan bent? Nou, dat lijkt ons niet, want het is natuurlijk niet bij te houden welke bijsoort jouw eten heeft bevrucht. Ook al zijn avocado’s niet 100% vegan, veganisten zijn wél de meest milieuvriendelijke eters. Kleine troost, of niet?

Bron: favorflav.nlBeeld: pinterest