Astrologie

Ken jij je ascendant al? Deze is belangrijker dan je sterrenbeeld

Dat je sterrenbeeld enorm veel over je zegt, weten we allemaal inmiddels wel, maar er is nog een astrologisch teken dat veel meer over jouw persoonlijkheid zegt: namelijk je ascendant. Wij leggen je precies uit wat het is!

Jouw ascendant is nóg belangrijker dan je sterrenbeeld

Je ascendant, ook wel je rijzende teken of rising genoemd, zegt nog veel meer over je dan je sterrenbeeld!

Wat is een ascendant?

Waarschijnlijk ga je er vanuit dat jouw sterrenbeeld (oftewel, je zonneteken) alles zegt over hoe jij als persoon bent. Maar dit is niet zo; je hebt nog veel meer tekens waarvan de ascendant de belangrijkste is. Je ascendant wordt ook wel het rijzende teken (of in het Engels: je rising) genoemd, omdat dit het enige teken in je birth chart is dat niet door een planeet wordt bepaald. Jouw ascendant wordt namelijk bepaald door het punt van de dierenriem dat op het moment dat jij werd geboren aan de oostelijke horizon stond. Klinkt ingewikkeld, maar we leggen het je uit!

Betekenis van je ascendant

Eigenlijk is het heel simpel. Je ascendant bepaald namelijk in grote lijnen wat voor eerste indruk jij op mensen maakt. Herken jij jezelf nou totaal niet in je sterrenbeeld? Dan is de kans groot dat dit komt doordat je ascendant beter bij je past. Jouw ascendant bepaalt namelijk voor een heel groot deel hoe jij op mensen overkomt, maar ook wat de eerste indruk van mensen over jou is. De grootste misconceptie is dat jouw zonneteken (sterrenbeeld) hierover zou gaan; dit is dus niet waar.

Ascendant in combinatie met je sterrenbeeld

Maar hoe zit het nou precies met je ascendant in combinatie met je sterrenbeeld? Eigenlijk is dit ook heel simpel, er zit namelijk een groot verschil tussen de twee. Jouw sterrenbeeld zegt alles over je identiteit en je karakter, terwijl je ascendant dus bepaalt hoe jij overkomt op anderen. Jouw sterrenbeeld bepaalt dus hoe jij diep van binnen écht bent.

Dit is natuurlijk een hele simpele omschrijving van je ascendant; eigenlijk gaat het nog veel dieper. Door middel van jouw ascendant kun je er namelijk achter komen wat jouw ultieme doel in het leven is. Nieuwsgierig? Wij leggen je uit hoe je ‘m kan berekenen!

Birth chart

Berekenen wat jouw ascendant is klinkt lastig, maar het is super makkelijk. Dit kan je namelijk gewoon op het internet doen! Er zijn wel een aantal gegevens nodig die je moet weten, namelijk je geboortedatum, geboortetijd en de plaats waar jij geboren bent. Probeer deze gegevens echt zo accuraat mogelijk in te vullen, je ascendant verschilt namelijk iedere twee uur. Als je gegevens niet kloppen, kan het dus zijn dat je inaccurate gegevens krijgt. Zo bereken je je ascendant:

  1. Ga naar deze website en vul je informatie in.
  2. Klik op ‘Chart Drawing, Ascendant’. Nu krijg je een cirkeldiagram te zien, dit is dus je birth chart! Hier staan al je tekens in. Wil je hier meer over weten? Lees dan dit artikel over de betekenis van al je planeten.
  3. Voor nu kijken we dus alleen naar je ascendant. Deze kun je op meerdere manieren vinden. Ten eerste staat ‘ie aan de linkerkant, in rode letters. Je kan hem ook vinden door naar het midden van je geboortehoroscoop te kijken en de lijn die naar links loopt te volgen. Deze komt uit bij de letters ‘AC’ en daarachter staat het teken van je ascendant! Herken je deze niet? Dan kun je hem ook vinden door links in het schema te kijken en wederom de letters ‘AC’ te zoeken.

Lees ook
Dit is de volle maan kalender van het jaar (en wat een volle maan eigenlijk met je doet)

Ascendant berekenen

Om het iets makkelijker te maken, hebben we een voorbeeld voor je. Als je kijkt naar het onderstaande schema, zie je links onder alle informatie rode letters staan. Hier zie je een aantal dingen staan en onderaan staat je ascendant. Kijk nu eens naar het midden van de cirkeldiagram en volg de lijn die naar links uitloopt. Hier zie je ‘AC’ staan en het tekentje van de Weegschaal; in dit geval zou dit dus je ascendant zijn. Ook kun je eens kijken naar de tabel met al je planeten, hieronder zie je namelijk nog een klein vakje staan. Ook hier staat ‘AC’ Lib, wat een afkorting voor Libra (Weegschaal) is. Nu is het tijd om je eigen ascendant te berekenen!

Bron: CosmopolitanBeeld: Pinterest