Fashion

Review: Kuyichi vest

Om maar meteen met de deur in huis te vallen: ik - Jessica - houd niet van kou. Zeker niet als december met alle gezelligheid voorbij is. Voor mij is kou dan klaar. Kom maar op met die zomer! Helaas werkt dat niet zo in Nederland… In Nederland lopen we gewoon vier (!) maanden te bibberen. Gelukkig kon ik deze winter de kou trotseren met een heerlijk dik wintervest van Kuyichi!

vest

Kuyichi is een merk dat in eerste plaats staat voor duurzaam organisch ontwerp. Ze experimenteren constant met gerecyclede materialen. Daarnaast wordt de kleding van Kuyichi fair trade geproduceerd. Dat wil zeggen dat Kuyichi zich inzet voor eerlijke omstandigheden voor het personeel dat deze kleding maakt.

Voor deze review draag ik het Portland Knit vest. Een vest geheel van 100% organisch katoen, heel fijn voor mensen (zoals ik) die niet goed bestand zijn tegen het kriebelen van wol. Het is een grof gebreide cardigan, met een wijnrode kleur. Het vest valt vrij groot, wat ik ontzettend lekker vind. Niets is beter dan een vest waarin je lekker kunt wegkruipen bij koud weer. Daarnaast past het grofgebreide katoen prima bij skinny jeans of jeansrokjes en is dus zowel stoer als wat meisjesachtiger te dragen. De stof is lekker zacht en door de lengte heb je met dit vest nooit last van een koude rug.

Vest

Het enige nadeel wat ik kan bedenken aan het ontwerp, is de sluiting. Het vest sluit met een houtje-touwtje constructie en ondanks dat ik het ontzettend leuk vind staan, zorgt het er wel voor dat een deel van je lichaam niet bedekt is. Ik draag dit vest daarom vaak met een riem om mijn middel, wat tegelijkertijd mijn taille accentueeert.

Je kunt het vest gewoon op 40 graden wassen op een normaal wasprogramma, maar ik was het meestal op 30 graden kort. Bij mij is het vest dan schoon en blijft de kleur mooi behouden. Wel een tip voor mensen die net als ik het vest na het hebben gewassen, meteen weer aan willen: het duurt wel 2 dagen voordat het droog is!

Vest

Meer informatie over Kuyichi vind je hier. Dit vest is o.a. te koop bij winkelstraat in de sale voor 96 euro. Houd de website goed in de gaten want binnenkort komt er een winactie op de site!

Wat vind jij van dit vest?

Door: Elvira Davidsz

LOVE dit artikel
1 meid heeft deze blog geloved