Beauty

How to: galakapsels

Heb je een binnenkort een gala, bruiloft, première of een chic diner? Girlscene heeft speciaal voor deze gelegenheden de mooiste galakapsels uitgezocht. Een mooie jurk uitzoeken is vaak geen probleem, maar een bijpassend kapsel is vaak toch wat moeilijker te realiseren. Met deze 'how to' leer je zelf hoe je de mooiste galakapsels kunt maken!

Loshangende krullen

Jessica Alba
Bron: Reporters

Als je geen krullen hebt van jezelf kun je mooie loshangende krullen maken. Verdeel je natte haar in een schuine scheiding. Draai je haar lok, voor lok, op grote wikkels en laat ze goed drogen. Verwijder dan je haar van de wikkels, maar kam je haar niet door met een borstel! Kneed je haar in plaats daarvan met je handen, zodat de krul niet uit het haar gaat. Vervolgens trek je de voorste lok naar achteren en zet deze vast met speldjes. Om te zorgen dat de krullen lang blijven zitten gebruik je natuurlijk haarversteviger en haarlak.

Lage knot

Lauren Conrad
Bron: Reporters

Voor een perfecte knot breng je allereerst haarversteviger in je haar. Vervolgens maak je een lage staart. Die staart moet je verdelen in twee delen, draai beide delen rond en verstrengel ze tot een knot in je hals. Je kunt de knot vastzetten met een elastiek en speldjes. Zorg ervoor dat je geen opvallend elastiek gebruikt, je wilt niet dat deze zichtbaar is namelijk. Doe vervolgens haarlak op, zodat de knot lang genoeg blijft zitten. Om dit kapsel helemaal af te maken kun je ook nog een glansspray gebruiken voor een feestelijk effect. Het leuke is dat je de knot ook schuin kunt doen, zoals Lauren Conrad op de foto heeft.

Hoge knot

Whitney Port
Bron: Reporters

Voor de klassieke hoge knot kun je het beste gebruik maken van een haardonut. Ook heb je veel speldjes nodig om het haar vast te zetten. Je maakt allereerst een hoge staart en daaromheen doe je de haardonut. Vervolgens pak je elke keer een pluk haar en zet deze vast met de haarspeldjes. Uiteindelijk houd je nog wat plukken haar over aan de onderkant. Werk deze weg door het haar om de knot te draaien en vast te zetten met de speldjes. Meer over de haardonut kun je hier vinden! Ook kun je zelf een haardonut maken. Benieuwd naar de DIY? Bekijk hem hier.

Donut knot
Bron: Tumblr

Donut knot
Bron: 7beautytips

Je kunt de donut knot ook variëren met vlechten. Zo kun je de laatste plukken haar als een vlecht om de knot vastmaken. Dit geeft net even een andere twist. Ook leuk om een strik eraan toe te voegen!

Opgestoken haar

Adele
Bron: Reporters

Dit is ook een heel mooi galakapsel. Het is een getoupeerde, opgestoken hairdo. Spuit als eerste haarlak in het haar, zo wordt je haar al wat stroever en zal het extra goed blijven zitten als je het toupeert.

Stap twee is dus het bovenste gedeelte van je haar touperen. Let op, dit moet je niet al te vaak doen, omdat het erg slecht is voor je haar! Na het touperen borstel je alleen de onderkant van het haar en dan doe je er een schuine, uitgezakte, losse staart in. Vervolgens heb je twee stokjes nodig, waar je je haar tussen klemt en draai je het haar om de stokjes. Dit doe je tot het haar op de juiste plek zit.

Dan zet je het haar vast met speldjes en kun je de stokjes uit het haar verwijderen. En voila, je galakapsel is klaar! Spuit voor de zekerheid nog wat extra haarlak in het haar zodat het de hele avond mooi zal blijven zitten.

Knotjes met vlechten

Haarknot
Bron: Pinterest

Als je echt eens iets anders wilt is dit een heel leuk kapsel om te proberen! Maak allereerst drie knotjes op het midden van je hoofd, van boven naar beneden en zet deze vast met speldjes. Zorg ervoor dat de plukken bij de oren en vooraan het gezicht niet worden meegenomen bij het maken van de knotjes. Deze plukken haar heb je namelijk nodig om de vlechten mee te maken. Maak nu aan de zijkanten van het gezicht 2 vlechten, maar laat de bovenste plukken nog los hangen. Maak de vlechtjes vast met kleine, onopvallende elastiekjes. Draai de vlechtjes nu om de laagste twee knotjes heen en zet deze vast met speldjes. Als laatste maak je de overgebleven plukken haar vast bij het bovenste knotje.

Voor meer inspiratie, volg je ons op Pinterest!

Welk galakapsel vind jij het mooist?

Bron: beautynieuws, thebeautydepartment

LOVE dit artikel
13 meiden hebben deze blog geloved