De lente make-up van M.A.C.

Beauty door Quirine

Het één na het andere make-up merk brengt de nieuwe lentecollectie uit. Nu is het de beurt aan M.A.C. die met nieuwe, frisse kleurtjes voor op ons gezicht komt. Naast de M.A.C-lijn die we kennen, komen ze nu ook met Archie's Girls-lijn. Ik - Quirine - probeer de verschillende make-up voor je uit! Lees snel verder... 

Met de nieuwste collectie van M.A.C., Archie's Girls, lijkt het net of je een stripboek van Archie leest. In plaats dat je bladert door een stripboek en de verhaaltjes leest, wordt het verhaal verteld in de producten. Je leert twee meisjes 'kennen' in deze collectie: Betty en Veronica. De collectie bestaat dus uit twee delen (of zijn het twee hoofdstukken?). Er zijn 16 Betty producten en 16 Veronica producten, je kunt ze herkennen met hun gezicht erop. Daarnaast zijn er ook vijf beauty accessoires.

archie's girls

De producten van de blonde Betty bestaat uit lieve, lichte kleurtjes zoals perzik, lavendel, goud, licht bruin en groen. De kleuren van de donkere Veronica zijn een stuk feller: rood, fuchsia, paars en zwart. Girlscene heeft een mix van de producten gekregen.

Dit zijn alle producten die zijn binnengekomen:

make-up M.A.C.

Tijd om te beginnen met de look! Als eerste begin ik met de basis: M.A.C. heeft een primer uitgebracht. Een primer zorgt ervoor dat je make-up langer en mooier blijft zitten, doordat het je gezicht egaal en glad maakt. Het product is een BB-primer. Dat houdt in dat het product al een teint heeft. Verder heeft de primer een SPF 30 dus je bent ook beschermd tegen de zon. De kleur die ik gebruik is Light Plus.

primerprimerprimer

Het resultaat:

primer

Wat vind ik
De kleur is helaas iets te licht voor mijn gezicht, daarom is het effect niet helemaal optimaal. De kleur is licht dekkend, dus voor meiden die wat meer camouflage nodig hebben is alleen deze BB primer niet genoeg. Wel dekt het kleine plekjes en mijn gezicht is wat minder rood. De primer is nog in twee andere tinten verkrijgbaar; Extra Light en Light. De prijs is €27,50

Verder met het oogpotlood. Dit oogpotlood komt uit de Archie-collectie en hoort bij Veronica.

oogpotloodoogpotlood

De kleur op mijn hand:

oogpotloodoogpotlood

Het resultaat:

oogpotloodoogpotlood

Wat vind ik
Ik vind deze paarse kleur met glitters erg mooi! Het oogpotlood is vrij zacht dus het brengt makkelijk aan. De kleur vind ik heel intens en valt goed op. Wel gaan de glitters over de rest van je ogen zitten, dus je moet het heel precies aanbrengen. De prijs is €17,50.

Verder met de kleuren oogschaduw. Ik laat allereerst de zwarte kleur zien, deze is ideaal om een smokey eye te maken.

oogschaduwoogschaduw

Kleur op mijn hand:

oogschaduw

Dit is het oogschaduw palet uit de Betty-collectie:

palette betty

De kleuren v.l.n.r.: Cheryl Chic Light coral pink, Dreammaker Pale frost yellow, Caramel Sundea Mid-tone warm tan en Showstopper Dark, cool-toned brown.

palettepalette

Kleuren op mijn hand:

palette

Voor de ooglook zijn de verschillende kleuren gebruikt, behalve de roze kleur omdat die niet goed paste bij het paarse oogpotlood.

Allereerst is de licht bruine kleur op mijn ooglid aangebracht:

oogschaduw

Vervolgens wordt aan de buitenkant van mijn oog de donkerbruine kleur aangebracht:

oogschaduw

Om mijn ogen nog extra te accentueren, wordt ook de zwarte oogschaduw aan de buitenkant van mijn ooglid aangebracht.

oogschaduw

Als laatste wordt de gouden kleur boven op mijn arcadeboog aangebracht.

oogschaduw

Resultaat:

oogschaduwoogschaduw

Wat vind ik
De kleuren van de palet zijn erg mooi en bevatten veel pigment. Vooral de donkerbruine kleur pakt goed op de huid. De gouden kleur iets minder, als highlighter is het eigenlijk niet geschikt omdat het snel loslaat. Verder ben ik erg blij met de kleuren en je kunt een mooie looke creëren. De prijs van het palet is €41,50. Dat is wel aan de hoge kant, maar het is leuk om bijvoorbeeld als verjaardagscadeau te vragen! De zwarte oogschaduw bevat minder pigment dan ik had verwacht. De kleur is ideaal als je overdag ook graag zwarte oogschaduw wilt dragen, maar niet met meteen heftige smokey eyes wilt rondlopen. De prijs is €17,00.

Om de ogen af te maken, gebruik ik de mascara Haute & Naughty. Dit is een 2-in-1 mascara, die zorgt voor twee verschillende looks. Gebruik de applicator met de paarse dop voor intens volume, oftewel Naughty, of ga voor een natuurlijke Haute-look met de roze applicator.

mascaramascaramascara

Dit is het resultaat:

oogschaduwoogschaduw

Wat vind ik
Terwijl ik allebei de applicatoren gebruikte, kwam ik erachter dat je -bijna- geen verschil ziet. Ik heb mijn ogen verder afgemaakt met het Naughty borsteltje. Jammer, want het idee is leuk! De mascara verdeelt mooi mijn wimpers, maar toch had ik meer volume verwacht, jammer! De prijs van de mascara is €22,00.

Verder met de lippen! Ik begin met de lipgloss. Deze lipgloss is ook uit de Betty-collectie.

lipglosslipgloss

De kleur op mijn hand:

lipglosslippenlipgloss

Het resultaat:

lipgloss

Wat vind ik
De lipgloss heeft een héle subtiele perzikkleur. Mooi voor overdag en geschikt voor in de avond als je je ogen zwaarder hebt opgemaakt. Minpuntje vind ik alleen dat de lipgloss vrij plakkerig is. Wel ruikt hij heel lekker naar vanille en karamel. De prijs van de lipgloss is €19,00.

Tot slot de lipstick. De lipstick komt uit de gewone collectie en de naam van de kleur is Show Orchid. De kleur is heel erg fel, dus ik ben erg benieuwd!

lipsticklipstick

De kleur op mijn hand:

lipsticklippenlipstick

Het resultaat:

lipstick

Wat vind ik
Wow! Dit is de felste kleur lipstick die ik ooit heb opgehad. De kleur knalt echt van je lippen af. Ik vind de kleur iets te heftig voor overdag, maar perfect voor in de avond! Houd wel de rest van je make-up rustig, want anders is het too much. De lipstick smeert heel makkelijk uit over je lippen en het geeft een subtiele glans. Erg mooi! De prijs van de lipstick is €20,00.

Ik heb geen totaal foto gemaakt van mijn look, omdat de kleur op mijn ogen en de kleur op mijn lippen niet mooi samen stonden. De producten van M.A.C. zijn over het algemeen redelijk prijzig; een leuk cadeau om voor je verjaardag te vragen of om er voor te sparen. Je hebt dan een product in huis van goede kwaliteit en waar je lang plezier van hebt. De producten zijn vanaf nu verkrijgbaar in de winkels.

Wat vind jij van de nieuwe make-up van M.A.C.?