Inspiratie & DIY: Sloophout

Lifestyle door Redactie

Je hebt vast wel een houten item in je interieur, bijvoorbeeld een houten kastje of een tafel. Maar het kan ook anders: experimenteer met sloophout! Het geeft een levendig en natuurlijk effect in je interieur en gaat heel goed samen met lichte kamers. Girlscene.nl zocht de leukste interieurideeën met ruw hout voor je bij elkaar!


Bron: home-desain

Aardappelkistjes
Een aardappelkistje als tafeltje of nachtkastje gebruiken, is zeker een trend in de interieurwereld. Struin Marktplaats en de kringloopwinkels af voor de mooiste exemplaren. Het leukste is als je ze onbeschilderd in je kamer zet. Je kunt de kistjes ook gebruiken om bijvoorbeeld tijdschriften in te bewaren of als een bijzettafeltje. Hoofdredactrice Danique is fan!


Bron kistjes1: Pinterest
Bron kistjedanique: Instagram Danique

Houten spiegel
Deze spiegel staat ontzettend mooi in lichte kamers en is een echte eyecatcher. Als je een handige vader/broer/vriend hebt of zelf in het bezit bent van handige handjes, dan zou je deze spiegel ook zelf kunnen maken. Wat je nodig hebt is een spiegel mét een houten dikke lijst eromheen. Ga op Marktplaats/internet of in de buurt opzoek naar ruwe planken van dezelfde breedte en dikte. Zaag ze in de juiste afmetingen en timmer ze met lange spijkers op de houten lijst van de spiegel. Voor extra stevigheid kun je aan de achterkant van de spiegel nog een paar balken overdwars timmeren. Natuurlijk kun je ook een kant-en-klare spiegel met een ruwe houten lijst kopen.  


Bron houtenspiegel: We Heart It

Houten deuren
Nog geen deuren naar een walk-in-closet of naar bijvoorbeeld de woonkamer? Op Pinterest vonden wij deze prachtige inspiratiebeelden. Ze geven je interieur nét iets extra’s.


Bron houtendeuren: Pinterest
Bron schuurdeuren: Pinterest

Opbergpotjes
Dit is een DIY die je heel gemakkelijk zelf kunt maken.

Wat heb je nodig:
 5 planken van dezelfde lengte, breedte en dikte.
2 balkjes van dezelfde breedte en dikte.
Minimaal 20 spijkers.
6 lege potten (bijvoorbeeld appelmoespotten) van dezelfde grootte.
6 montagebeugels, deze kun je kopen in bijna iedere bouwmarkt.
Schroeven om de montagebeugels mee vast te zetten en eventueel een boormachine.

Timmer de planken aan de balkjes zodat je hetzelfde resultaat krijgt als op de afbeeldingen. Monteer vervolgens de montagebeugels aan de plankjes met de schroeven en stel ze af zodat de potjes in de beugels passen. Doe de potjes in de beugels en stop er leuke spulletjes in, zoals kwasten voor je make-up of een paar leuke bloemen.


Bron opbergen: Pinterest

Ter inspiratie: 


Bron: designsekcja


Bron: Pinterest


Bron: reclaimedwreckage


Bron: Tumblr


Bron: Tumblr


Bron: brightbazaar

Ga jij ook iets doen met ruw hout in jouw kamer? 

Door: Emma