Lifestyle

Toffe opleiding: Goudsmid

Een tijdje geleden vroegen we jullie de meest toffe en leukste opleidingen ever met ons te delen. Wij kregen hierbij ontzettend veel inzendingen met super leuke opleidingen die het verdienen om in de spotlights te staan. Dit keer is het de opleiding van Rosa met haar tofste opleiding ever: Goudsmid.

Ik ben Rosa Diesveld (19 jaar) en vierdejaars studente aan de vakschool Schoonhoven. Ik studeer voor goudsmid ondernemer en ik loop op dit moment stage in Amsterdam bij een sieradenontwerper. Zelf kom ik uit Arnhem en ben in Schoonhoven op kamers gaan wonen.

Goudsmid is een heel bijzonder beroep. Je maakt namelijk allerlei sieraden. Van trouwringen tot armbanden! Als goudsmid werk je niet alleen met goud. Het houdt in dat je allerlei kleine dingen maakt. Als zilversmid maak je juist weer grote werken, zoals kandelaars en schalen.

Ketting goudsmit

De vakschool Schoonhoven is een vakschool speciaal voor goud- en zilversmeden. Het ligt dan ook in de zilverstad Schoonhoven. Je vindt in deze stad oude monumentale zilverwerkplaatsen, zilversmidwoningen en veel galerieën, juweliers en ateliers. Hier tonen de goud- en zilversmeden hun sieraden en vrije kunst in zilver.

Armband goudsmit

De vakken die ik tijdens mijn opleiding krijg, zijn onder andere: tekenen, ruimtelijke vormgeving, edelsteenkunde, natuur- en scheikunde, versieringstechniek en uiteraard goudsmeden.

Ik vind de opleiding heel erg leuk, want zeg nou zelf, welk meisje vind het nou niet leuk om eigen  sieraden te maken?

Wat vind jij van de toffe opleiding van Rosa?

Wil jij net als Rosa dat jouw opleiding ook in de spotlights komt omdat jij de tofste opleiding ever hebt? Kijk dan even hier en ontdek wat je moet doen!

Door: Rosa

LOVE dit artikel
3 meiden hebben deze blog geloved