Health

Girls Issues: Ik heb last van cellulitis

Trouble in paradise? Girlscene helpt! Heb jij een probleem en weet je niet hoe je het moet oplossen? Vertel je situatie aan Girlscene en wij proberen je te helpen. Ruzie met je beste vriendin? Kledingcrisis? Boytrouble?! Wij helpen! Deze keer de vraag van een meisje dat last heeft van cellulitis en hier graag vanaf wil komen.


Bron

Beste Girlscene,

Ik heb heel erg veel last van cellulitis, en voel me hierdoor erg onzeker. Vooral deze zomer had ik er erg veel last van: als ik een korte broek aan heb zie je allemaal kuiltjes en bobbels zitten. Elke keer weer als ik op het strand kwam vond ik het moeilijk om plezier te hebben, omdat het voelde alsof mensen naar mijn benen en billen keken.

Nu is mijn vraag of ik iets tegen deze cellulitis kan doen. Speciale anti-cellulitis crème helpt bij mij niet. Kan ik een operatie ondergaan of zoiets? En wat zouden daar de kosten van zijn? En zouden jullie misschien kleding tips kunnen geven, voor op het strand en in de zomer?

Liefs,
Anoniem


Bron

Lieve Anoniem,

Wat vervelend dat je zo'n last heb je cellulitis. Heel veel meiden hebben hier last van. 85 tot 92 procent van de vrouwen heeft in meer of mindere mate last van cellulitis. De ene heeft er net iets meer last van dan de ander.

Cellulitis ontstaat waarschijnlijk door een combinatie van factoren, waaronder levensstijl, dieet, hormonale veranderingen, gebrek aan lichaamsbeweging en ouder worden. Een teveel aan oestrogeen zou ook één van de oorzaken van de sinaasappelhuid kunnen zijn. Oestrogenen worden ook wel vrouwelijke hormonen genoemd. 

Sommige vrouwen ondergaan liposuctie in de hoop van hun cellulitis af te komen, maar dit is lang niet altijd succesvol. Daarnaast is liposuctie ook wel het laatste wat we je aan zouden raden om je cellulitis tegen te gaan. Wat je volgens ons wel zou kunnen doen? Je voedingspatroon aanpassen en meer (of anders) bewegen. 


Bron

Op de lijst met voedsel dat je vooral wel moet eten als je last hebt van cellulitis:
Groene Thee
Volkoren
Broccoli
Water
Sinaasappel
Asperges
Rode vruchten
Vette vis
Cayenne Peper
Watermeloen
Knoflook
Grapefruit
Tomaten
Abrikozen
Bananen
Taugé
Spinazie
Appels
Komkommer
Selderij
Appelazijn
Cranberrysap
Brandnetelthee
Venkel
Citroen
Rode Bieten
Eieren

Op de lijst met voedsel dat je het beste kunt vermijden, als je last hebt van cellulitis:
♥Alcohol
♥Cafeïne
♥Geraffineerde koolhydraten (wit brood, witte pasta, taartjes enz.)
♥Suiker

Sport
Sporten kan je helpen van je cellulitis af te komen, of om het in ieder geval te verminderen. Door sporten als hardlopen, wandelen, fietsen en andere cardio kun je je percentage lichaamsvet naar beneden brengen. Als je dit zo'n drie à vier keer per week doet en tenminste dertig minuten, kan dit echt effect hebben.

Naast cardio om je vetpercentage naar beneden te brengen (als dat nodig is, want dat weten we natuurlijk niet bij jou, maar een aantal keren per week cardio kan nooit kwaad), is het belangrijk om spierversterkende oefeningen te doen. Als spieren getraind zijn, is cellulitis veel minder zichtbaar. 

De volgende video bevat oefeningen die je heel goed helpen tegen cellulitis:Verder: onthoud goed dat 85 tot 92% van de vrouwen last heeft van cellulitis, het is dus absoluut niets om je voor te schamen. Ga gewoon lekker naar het strand, probeer er niet te veel aan te denken, waarschijnlijk ben jij de enige voor wie die cellulitis opvalt. 

Succes!

Liefs,
Girlscene

Bron beeld: Weheartit

LOVE dit artikel
21 meiden hebben deze blog geloved