Lifestyle

Lekker water met een upgrade

Het is algemeen bekend dat water goed voor je is. Het zorgt ervoor dat je in leven blijft en dat je gezonder blijft. Maar soms is het erg moeilijk om genoeg water te drinken op een dag. En hoeveel water is nu eigenlijk goed voor je en wanneer is het teveel? En hoe wordt de smaak nu wat lekkerder of spannender? 

Water zou goed voor je lichaam zijn. Het zorgt ervoor dat je je beter kunt concentreren, de nieren werken beter en het lichaam blijft gezond. Het wordt over het algemeen aangeraden dat je ongeveer zes tot acht glazen water per dag drinkt. 


Bron: sharedesign

Holymoly! Hoe ga je dat aanpakken? Ik vind het erg moeilijk om iedere dag genoeg te drinken. Het komt regelmatig voor dat ik pas tegen het einde van de middag ontdek dat ik toch wel heel weinig heb gedronken die dag. Ja, een blikje Redbull misschien. Niet zo best. 

Ik ging voor jullie op zoek naar lekker alternatieven voor simpel water. Deze smaakjes zorgen ervoor dat het water lekker is en dat je dus graag en makkelijk die zes tot acht glazen haalt!


Bron: Tumblr

– Voeg een vitamine C tablet toe aan het water. Dat is hartstikke gezond omdat je wat extra vitamientjes binnenkrijgt. Bovendien smaken deze tabletten naar citroen of een andere vrucht en op die manier is de smaak van het water ook wat lekkerder. Ga natuurlijk niet de hele dag aan de tabletten. Eentje per dag is genoeg. 

– Munt. Echte muntthee wordt gemaakt met muntbladeren en eventueel wat honing. Dit kun je echter ook lekker koud drinken! Omdat de honing dan niet goed oplost zou ik voor citroen erbij gaan. Erg lekker en ook verfrissend in de zomer. 


Bron: statigr.am

– Limoensap. Dit is een net wat andere smaak van citroen. De smaak is wat minder zuur en ietwat bitter. Erg lekker om een partje of een halve limoen in je water te doen. Je kunt zo'n stukje ook makkelijk voor meerdere glazen gebruiken! Of doe meerdere partjes in een kan water terwijl je huiswerk maakt. 

– Ga voor verse gember. Hier moet je van houden omdat de smaak van gember heel anders is dan dat je misschien gewend bent. Toch is gember goed voor je en is de smaak zeker krachtig en wat pittig! 


Bron: Pinterest

– Ranja! Dit is niet per se gezond, maar ook niet enorm schadelijk. Er zit suiker in, maar je krijgt op een makkelijke manier water binnen. bovendien is het niet zo zoet als bijvoorbeeld frisdrank. Daardoor lest het juist makkelijk de dorst en kun je het lang drinken voordat je het beu bent. 

– Gesneden komkommers of schijfjes tomaat. Deze groenten bestaan voor 80 procent uit water. Toch smaakt het erg lekker. Je kunt het makkelijk toevoegen en de vruchten blijven ook zelf lekker fris. Die kun je daarna dus lekker opeten. 

– Probeer eens het sap van augurken toe te voegen. Ik heb hier geen ervaring mee dus kan er niets over zeggen. Danique vindt de smaak wat apart, maar ook lekker. Zeker een poging waard dus!


Bron: favim

– Rode vruchten. Rode vruchten zijn goed voor je en hebben een lekker zoetzure dominante smaak. Daardoor kun je eigenlijk eindeloos combineren. Ga eens voor hele rijpe aardbeien of frambozen met granaatappelpitjes! Jam! 

Let er ook op dat je niet veel te veel water drinkt. Dat is namelijk ook helemaal niet goed voor je. Als je bijvoorbeeld geen dorst hebt maar van jezelf moet drinken, is dat niet goed. Het stimuleert de concentratie niet, maar leidt juist af. 


Bron: Tumblr
 

Heel veel water kan leiden tot slapeloosheid. Je slaap (ook de diepe en de remslaap) wordt onderbroken doordat je vaker naar de wc moet. Daardoor krijgt je lichaam geen rust en kan het moeilijker de dingen die je overdag hebt meegemaakt, verwerken. 

Je lichaam heeft ook zout nodig. Zout zorgt dat je vocht vasthoudt en dat alles op een gelijke manier wordt verdeeld. Door teveel water raken de verhoudingen uit proportie en dat is simpelweg slecht en gevaarlijk! 


Bron: Tumblr

Kies er dus voor om regelmatig water te drinken, maar dit niet te overdrijven. Drink als het moet en forceer niks. Verder dan dat, ga lekker los met al die lekkere smaakjes! 

Weet jij nog lekkere tips om water lekker te maken? 

Door: Janet

Bron: trouw, girlscene, valtaf

Must reads 👀