Food

De lekkerste popcorn variaties!

Wie houdt er nou niet van popcorn?! Popcorn is een super lekkere snack en vooral een verwennerij tijdens het kijken van een film. Iedereen kent de popcorn varianten wel in zoet en zout, maar waarom eten we eigenlijk geen popcorn met heerlijke chocola en koekjes? Ontdek nu de verschillende soorten popcorn om zelf te maken!

Sriracha kokosnoot popcorn met gerookt zout
popcorn

Bron: reclaimingprovincial

Wat heb je nodig?
♥ 4 kopjes vers gepofte (zoute)popcorn. Als je zelf popcorn gaat maken op het fornuis moet je voor de helft olijfolie en de andere helft kokosolie gebruiken.
♥ 3 eetlepels boter
♥ 1 eetlepel + 1 theelepel kokosolie
♥ 2 eetlepels Hung Fong sriracha (Aziatische pikante chilisaus) dit kun je bij de meeste Toko's kopen, of zelf maken.
♥ 2 theelepels grof gerookt zeezout

Meng de boter, olie, sriracha en het zout in een grote, diepe pan op een laag vuur. Als alles goed is vermengd met elkaar kun je de popcorn toevoegen aan het mengsel. Roer goed, totdat alle popcorn bedekt is met het sausje. De popcorn is nu klaar om opgegeten te worden! Je kunt de popcorn het beste meteen eten, omdat het na een tijdje wat klef kan worden.

Cookies & Cream popcorn
Popcorn
Bron: chefintraining

Wat heb je nodig?
♥ 9 kopjes vers gepofte (zoete)popcorn
♥ 20 fijngemalen Oreokoekjes
♥ 24 gram witte chocolade

Smelt de witte chocola op laag vuur totdat het een glad mengsel is. Zorg wel dat je een klein beetje chocola overhoudt. Strooi het resterende schaafsel alvast over de popcorn heen. Strooi daarna de fijngemalen Oreo koekjes over de popcorn. Voeg tot slot de gesmolten chocola toe aan de popcorn en roer alles goed door elkaar. Ook nu kun je de popcorn het beste meteen gaan eten, anders wordt het te kleverig en is het niet meer lekker.

Gezouten popcorn met pure chocola
Popcorn
Bron: thekitchn

Wat heb je nodig?
♥ 3 kopjes vers gepofte (zoute)popcorn
♥ 1 eetlepel olijfolie
♥ 4 gram pure chocola, in stukjes
♥ ¾ theelepel fijne zeezout

Smelt de pure chocola op laag vuur en doe hiereen  ½ theelepel zout bij, roer goed zodat het zout volledig in de chocola is opgenomen. Giet de chocola daarna onmiddellijk over de popcorn heen en roer alles goed door zodat de popcorn volledig onder de chocola zit. Bestrooi nu ¼ theelepel met zout over de popcorn en laat het geheel tot kamertemperatuur afkoelen tot de chocola hard is geworden. En dan… smullen maar!!

Karamel popcorn met alles erop en eraan
Popcorn

Bron:
thirtyhandmadedays

Wat heb je nodig?
♥ Vers gepofte karamel popcorn
♥ Chocola
♥ Marshmallows
♥ Cornflakes

Doe de (warme)popcorn in een bak of leg het op een bakplaat met bakpapier. Strooi de marshmallows en stukjes cornflakes tussen de popcorn. Smelt ondertussen een beetje chocola op laag vuur in een pannetje. Bestrooi dan het goedje met de gesmolten chocola en mix alles goed door elkaar. Tip: je kunt ook de marshmallows een beetje laten smelten! Eet de popcorn meteen, dan is hij het lekkerst.

Popcorn
Bron: thirtyhandmadedays

Feestelijke confetti popcorn
popcorn

Bron:
eatliverun

Wat heb je nodig?
♥ Vers gepofte (zoete)popcorn
♥ (eetbare)Confetti om cupcakes bijvoorbeeld mee te versieren
♥ Witte chocola
♥ Cakemix

Smelt de witte chocola in een pannetje op laag vuur. Voeg de cakemix (op gevoel dus niet één keer het hele pak) vervolgens toe aan de gesmolten chocola en meng alles goed door elkaar. Het zorgt ervoor dat de gesmolten chocola wat dikker wordt. Voeg dit mengsel vervolgens toe aan de popcorn en zorg dat alles goed gemixt is met elkaar. Bestrooi tot slot de popcorn met de confetti.  

Popcorn
Bron: eatliverun

Natuurlijk zijn er eindeloos veel mogelijkheden denkbaar! Experimenteer een beetje met de verschillende popcorn varianten, voor eens wat anders dan de standaard zoete of zouten popcorn!

Welke variant ga jij een keer maken?

Bronnen: Whitney Port, tastykitchen, thekitchn, thirtyhandmadedays, chefintraining, reclaimingprovincial, eatliverun