De leukste koffietentjes van Amsterdam!

Lifestyle door Emma

Koffie. Het drankje dat je door een lange schooldag heen helpt en om samen met je vriendinnen te drinken terwijl jullie aan het bijkletsen zijn. Reden genoeg om de allerleukste koffietentjes van Amsterdam op een rijtje te zetten! Ben jij benieuwd welke dat zijn? Lees maar snel verder!

Latei - Zeedijk148

Dit koffietentje staat vol met kitsch en retro spulletjes. Je moet er van houden, maar sfeer is er zeker. De een krijgt er ontzettend veel inspiratie van, maar de ander gaat er gillend weg. In ieder geval kunt er in ieder geval je ogen mee uit kijken onder het genot van een heerlijke kop koffie!  

Two for Joy - Frederiksplein 29 & Haarlemmerdijk 182

Ben jij meer van de moderne inrichting? Dan is Two For Joy iets voor jou! Na het kopje koffie kun je gewoon je huiswerk doen, want er is WiFi! 

Winkel 43 - Noordermarkt 43

De Noordermarkt is een van de leukste markten in Amsterdam. De ideale spot om bij te komen van het koopjes jagen? Winkel 43! Ook als de Noordermarkt er niet is, kun je hier heel leuk een kopje koffie drinken. Tip: neem bij je koffie een stuk appeltaart! Hier serveren ze namelijk de beste appeltaart van Amsterdam.

Beter en Leuk - 1e Oosterparkstraat 91

Een kopje koffie drinken in je huiskamer. Zo voelt het ongeveer als je wat gaat drinken bij Beter en Leuk. Voor de echte zoetekauw is dit al helemaal een goede spot, ze serveren daar ontzettend veel verschillende taarten en cakes, vers gemaakt!

Cafe Nassau - De Wittenkade 105

We weten allemaal dat Italianen goede koffie maken. Daarom is cafe Nassau een goede spot! Middenin het Westerpark is het heerlijk ontspannen. Als je buiten zit, heb je het gevoel dat je in het buitenland bent! 

Zuivere Koffie - Utrechtsestraat 39

Huisachtige gezellig, super lekkere koffie en verse gerechten. Dat vind je bij Zuivere Koffie. Deze koffietent is ouderwets knus en heerlijk om een kop koffie in te drinken.

T - Roetersstraat 4

Een koffietentje waar je zelfs op een grijze dag vrolijk van wordt is T. Het heeft een warm huiskamer gevoel waar je heerlijk kan ontspannen. Een plek voor een pauze, om je huiswerk te maken (gratis wifi!), of om bij te kletsen met je vriendinnen, het kan allemaal bij T. Als je wat meer wil dan een kop koffie, dan kun je ook nog gaan High Tea'en!

Wij willen heel graag andere leuke koffietentjes uit andere steden uitlichten, maar wij weten daar helaas geen. Volgende keer willen wij graag de koffie-hotspots in Groningen behandelen. Woon jij in Groningen en/of weet je leuke tentjes die echt wil aanraden, stuur dan je tip zo snel mogelijk naar info@girlscene.nl. Vermeld hierbij de naam + adres + waarom het zo leuk is. Wie weet komt jouw hotspot wel in het artikel!

Wat is jouw favoriete koffietent in Amsterdam? Zijn we nog leuke hotspots vergeten?

Bedankt voor de tip, Celine!