Valentijnsdag voor the single ladies!

Lifestyle door Janet

De meest romantische dag in het jaar kan soms een crime zijn voor dames zonder een vriendje op de bank. Overal kom je zoete hartjes, bonbons en zoenende stelletjes tegen en jij krijgt in plaats van liefdeskaartjes, telefoonrekeningen. Girlscene geeft je tips om ook als single een superfijne dag te beleven. 'All the single ladies, now put your hands up!' 

Oplossing 1: Winkelen met je moeder

Moeders blijven toch wel erg vaak nummer 1 bij noodgevallen. Ze staan altijd voor je klaar en vinden het meestal heerlijk om met jou de stad in te duiken en lekker bij te kletsen. Misschien heb je dan geen lover, maar misschien hou je wel een leuke tas of schoenen aan deze date over. Bovendien is deze dag ook de ideale uitkomst om bijvoorbeeld naar jeugdvriendjes van je moeder te vragen of eindelijk eens te vertellen over die ontzettend grote crush waar je al weken mee rondloopt. 

Bron: Twitter

Oplossing 2: Vriendinnenavond

Het kan natuurlijk zijn dat je moeder in het kader van Valentijnsdag, iets leuks met je vader of vriend heeft gepland. Wees dan nog steeds niet verdrietig, want er zijn nog altijd vriendinnen. Maak lekker cocktails of lekker smoothies met allemaal gekke vruchten. En natuurlijk veel chocola. Niet omdat het Valentijnsdag is, maar omdat chocola iedereen blij maakt.

Bron: Tumblr

Oplossing 3: Koken

Deze is ontzettend leuk als je vriendinnen langskomen. Hoewel we allemaal dol zijn op lekker eten, is het niet altijd mogelijk om moeilijke gerechten te bereiden. Plan deze dag in om eindelijk je vingers te branden (niet letterlijk!) aan een gerecht als coq au vin of oesters! Mocht je later eens een date hebben (op een andere dag dan Valentijnsdag), kun je scoren op deze heerlijke gerechten. 

Bron: Slapcation

Oplossing 4: Inhaaldag

Dit is niet onze leukste oplossing, maar we kunnen het ook niet vergeten. Misschien heb je wel veel dingen de afgelopen tijd uitgesteld. Denk dan aan taakjes als kamer opruimen, huiswerk maken, dat boek lezen of een afspraak met een verre kennis. Dit is je kans en het houdt je gedachten af van zelfmedelijden of gepieker. En taakjes hoeven niet per se vervelend te zijn. Misschien heb je wel een reden nodig om lekker die ene film te kijken of naar het nieuwe museum in de buurt te gaan. 

Bron: Tumblr

Oplossing 5: Lekker laten gaan

Valentijnsdag is nog steeds niet de belangrijkste dag in het jaar en veel mensen vinden 14 februari geen reden om of extra lief te zijn of om die ene grote crush te veroveren. Zelfs stelletjes laten deze dag nogal eens voorbijgaan en niemand is om deze reden vrij. School gaat door, werk gaat door en zelfs je studentenchipkaart is gewoon geldig. Voor de nuchtere dames onder ons: laat gewoon gaan en voor je het weet is Valentijnsdag voorbij. Voor de hele nuchtere dames onder ons, dat je het weet, 14 februari is Valentijnsdag;)

Bron: weheartit

Oplossing 6: Iedere dag is een feestje waard

Nou, eigenlijk is Valentijnsdag, zeker in Nederland, een ondergewaardeerde feestdag. Zeker als je geen liefje hebt. Het is vet leuk om deze dag met vrienden te vieren, om wie je veel geeft. Dat is toch ook een soort van houden van. Vier het in stijl: rode wijn, rode hartjes, rode ballonnen! Dit jaar is Valentijnsdag op een donderdag, dat is in feite al afgerond weekend. Genoeg excuses voor een geslaagd feestje!

Bron: etsy

Nog even snel...

WHAT NOT TO DO!

- Zelfmedelijden. Geen hand vol maar een land vol.

- Stalking. Dit is niet de juiste dag om die ene jongen te overtuigen dat jij de ware bent. Daar moet hij zelf achterkomen.

- Snoep- en vreetbuien. Morgen is het de vijftiende, heb je misschien een slechte huid en een schuldgevoel. 

- Kruipend naar huis. De kater komt later. 

- Je ex bellen of sms'en. Spreekt voor zich: pijnlijk, drama en awkward. 

Bron: weheartit

Vind jij Valentijnsdag een belangrijke dag en heb je misschien zelfs plannen gemaakt?