DIY: Céline Shirt

Fashion door Redactie

Verschillende celebrities werden er al mee gespot en in “blogland” is het een fenomeen: de “Céline shirt” van het Frans modehuis Céline. Een simpel wit T-shirt met “Céline Paris” op. Simpel en ideaal om te combineren met een blazer, stoere jeans en een statement necklace. Kostprijs? Ongeveer 200 euro, whattt?! Damn :(… Luana heeft de oplossing: DIY!

Luana maakte eerder al deze superleuke DIY voor Fashion Socks, en nu helpt ze ons uit de brand, voor een prikkie heb jij ook een leuke Céline tee. 

'Een ware fashionista laat zich niet afschrikken door hoge prijzen. Nee, ze duikt in haar kast voor een oud T-shirt (of in de kast van haar vriend of broer, zoals ik) en ze maakt er gewoon zelf een. Dus heb je er een gevonden? Check! Dan heb je alleen nog maar het volgende nodig:

  • T-shirt transferpapier (vind je bij de Hema)
  • Schaar
  • Strijkijzer
  • Keukendoek
  • Printer
Let's start!

Je kan op het internet zelf een logo van de Céline shirt zoeken. Deze moet je wel spiegelen op de computer voor je het afdrukt op transferpapier, want anders zal het omgekeerd op je t-shirt komen te staan. 

Maar om het gemakkelijk te maken: de gespiegelde versie van het logo kant en klaar. Je hoeft het alleen nog maar op gewenste grootte afdrukken.
 
 

Leg het transferpapier zo in je printer dat er geprint wordt op de witte kant. Knip het logo uit, maar let erop dat je niet helemaal tot tegen de letters knipt. Laat een spatie van ongeveer 2mm tussen de letters en waar je knipt.

Het logo dat nu uitgeknipt hebt, leg je met de bedrukte kant naar beneden op de gewenste plaats van je witte shirt. Leg hier een keukendoekje over en strijken maar! Doe dit ongeveer 60 seconden met draaiende bewegingen. Strijk de randen goed om zeker te zijn dat je logo niet achteraf zal loskomen.

Haal je keukendoek eraf en laat enkele minuten afkoelen. Verwijder hierna voorzichtig het transferpapier (spannend!)… en aanschouw je resultaat!

Zoals je ziet, is het snel, goedkoop en zeer fashionable! Hier een voorbeeld van hoe ik het shirt het liefst draag:

PS: Ik, Luana, raad jullie aan om voor deze DIY geen bakpapier te gebruiken ipv een keukendoek. Ik had op het internet gelezen dat dit ook kon en evengoed zou werken. Niet dus! Dit is wat er tijdens mijn eerste poging gebeurde dankzij het bakpapier… Oh well.'

Gaan jullie deze DIY uitproberen?

Door: Luana

Bron beeld: Luana