De leukste soundtracks bij films

Lifestyle door Janet

Wij zijn dol op lijstjes, muziek en films. Daarom komen we nu met een heerlijk artikel met de drie beste ingrediënten: de fijnste soundtracks bij films. Sommige soundtracks hebben prijzen gewonnen en van andere zijn de muzikanten wereldberoemd geworden. Geniet je mee?

Titanic

Iedereen kent het nummer dat begint met de eenzame dwarsfluit en Celine Dion op een verlaten schip. Maar weinig meiden kunnen Titanic zonder tissues kijken en zelfs de clip van Dion doet de tranen laten komen. Wat hadden we Jack en Rose graag samen oud zien worden. Konden we die jongen maar uit het water trekken. Maar helaas. We hebben er wel een prachtige film en een heerlijk nummer aan overgehouden!

The Bodyguard

Whitney Houston vertolkte in deze film de hoofdrol als beroemde zangeres die bescherming van een stoere lijfwacht nodig had. In de film hoorde ze het countrynummer I Will Always Love You en zij vond dat het nummer met meer gevoel mocht worden gezongen. Dat heeft ze gedaan. De plaat van Houston werd de best verkochte plaat allertijden!

Pearl Harbor

Deze film verteld het verhaal van een driehoeksverhouding tussen twee beste vrienden en een mooie verpleegster in de Tweede Wereldoorlog op het eiland Hawaii. Countryzangeres Faith Hill zong het (pop)nummer en veroverde wereldwijd alle hitlijsten. Hill is nog steeds groot in de countrywereld, maar is daarna voor popliefhebbers weer verdwenen. Ze maakte deze clip, een prachtig visitekaartje voor de film!

The Prince of Egypt

Disneyfilms worden vaak aangevuld met soundtracks. Zo was het nummer van Belle en het Beest ook een grote hit. Voor The Prince of Egypt bundelden Whitney Houston en Mariah Carey hun krachten. Het resultaat is geweldig. Dit nummer is moeilijk te zingen door de verschillende uithalen en toonhoogtes. Toch doen de dames (kunnen beiden meerdere toonhoogtes aan) het met gemak. Het verhaal gaat over het Bijbelse verhaal van Mozes in Egypte. Geniet mee van het nummer!

Dirty Dancing

Vrijwel iedereen kent de film waarin Baby leert dansen als de stoere tieners die ze in een warme zomer op vakantie leert kennen. De soundtrack werd gemaakt door Bill Medley en Jennifer Warnes. Voor de tweede Dirty Dancing (in Cuba) maakte Christina Aguilera de soundtrack. Wat vind jij van deze? 

 

Twilight

Rockgroep Greenday maakte de soundtrack voor de laatste film van Twilight. Het nummer heet The Forgotton en we weten nog niet hoe populair dit nummer zal worden. Wij vinden het in ieder geval  mooi en laten we eerlijk zijn: het is altijd leuk om beelden van Robert en Kristen te zien. Yes!

Brother Bear

Phil Collins gaf altijd al aan dat hij dol was op Disneyfilms en dat hij meer dan graag een soundtrack wilde maken. Hij heeft het uiteindelijk twee keer gedaan. Een keer voor de film Tarzan en later voor Brother Bear. De laatste is prachtig!
Dit nummer hoor je nog steeds op de radio en het is natuurlijk ook fijn om naar dit nummer te luisteren als je ergens onzeker over bent:) 

Alles is Liefde

Niet alleen Amerikanen maken muziek, Nederlanders vullen films ook nog wel eens met nummers aan. Wat denk je van deze? BLØF maakte een nummer voor de film Alles is Liefde met een gelijknamige titel. Het nummer is ook nog in een akoestische versie uitgebracht. Fijn als je bijvoorbeeld in bad ligt! Van dit nummer wordt waarschijnlijk iedereen blij.

Komt een vrouw bij de dokter

Wat BLØF kan, kunnen wij ook, zullen de mannen van Kane hebben gedacht. Zanger Dinand Woesthoff heeft zelf jaren geleden zijn vrouw verloren aan kanker. Hij zorgt dan ook voor de zang in dit prachtige nummer. Het nummer werd een hit in Nederland. En terecht!

James Bond

Alles wat Adele aanraakt verandert in goud. De zwangere zangeres zingt prachtig en scoort hit na hit. Het schijnt dat het nummer Skyfall in slechts tien minuten is opgenomen! Het resultaat mag er zijn, Adele heeft weer een gigahit binnen. Deden wij dat maar in tien minuutjes. 

Welke soundtrack mis jij nog in deze lijst? 

Door: Janet