Fashion

14 mode uitdagingen voor jouw figuur

Of je nu brede schouders, een appelfiguur of korte benen hebt: het kan soms heel lastig zijn om de juiste kleding te vinden. Maar geen nood, Girlscene komt met 14 mode uitdagingen voor ieder figuurtype. Dus ook voor jou! Lees snel verder.

Curvy lady

figuurtype

Must have: Oversized trui
Waarom het werkt: Je hebt mooie vrouwelijke vormen en je bent er trots op. Maar soms wil je toch het één en ander verdoezelen. Dat kan! Ga bijvoorbeeld voor een oversized trui. Let er wel op dat grote kleding je zwaarder kan laten lijken dan dat je daadwerkelijk bent. Om dit te voorkomen moet je de juiste keuzes maken, dus niet én een grote trui en een baggy jeans. Draag je een oversized trui? Combineer het dan met een slim-fit broek, lange laarzen of pumps. Je kunt meer taille creëren door een klein riempje te dragen om je middel.

Boyish

figuurtype

Musthave: Jurkje met korte mouwen
Waarom het werkt: Je hebt een smal, recht figuur en je zou graag wat meer vormen willen. Dan zijn dit soort jurkjes perfect voor jou. Verwacht niet meteen rondingen te krijgen zoals Marilyn Monroe, maar hey: alle beetjes helpen! Kies voor kleding met colourblocking en grafische vormen. Dit zorgt ervoor dat je meer vormen creëert.

Korte torso

figuurtype

Must have: Cropped jasje
Waarom het werkt: Voor meiden met een kort bovenlichaam kan het lastig zijn om de juiste kleding te vinden. De truc voor dit lichaamstype is om de juiste kleur te kiezen voor je kleding. Het is slim om voor een opvallende jas te gaan. Voor de onderkant van je lichaam kies je een item in een donkere of een andere effen kleur. Door deze outfit zie je niet wanneer je middel begint of eindigt.

Grote borsten

figuurtype

Must have: Gilet
Waarom het werkt: Veel meiden zullen jaloers zijn op je volle borsten. Maar soms wil jij ze wat minder laten opvallen. Nou dat kan! Een mooi lang, getailleerd gilet is een goede truc om je grote borsten te verdoezelen. Kies voor een langer model dat over je heupen valt en gebruik het als extra laag over een chique kledingstuk. Het mooiste is om het gilet open te laten.

Klein & Compact

figuurtype

Must have: Ruffles
Waarom het werkt: Je hebt een smal en tenger figuur en je zou soms wat langer willen lijken. Ruffles en rouches zijn hier perfect voor. Dit zorgt ervoor dat je lichaam langer lijkt en het legt mooie accenten op bijvoorbeeld je heupen en je borsten.

De peer

figuurtype

Must have: Broek met prints
Waarom het werkt: Met een peerfiguur zijn jouw schouders smaller dan je heupen. Erg vrouwelijk. Je zou het niet denken, maar met een opvallende broek verberg je dit een beetje! Kies voor een drukke print, dit zorgt ervoor dat je billen minder opvallen.

Smalle borst

figuurtype

Must have: T-shirt met diepe V-hals
Waarom het werkt: Je hebt geen grote borsten nodig (of een push-up bh ;-)) om decolleté te creëeren. Een V-hals is hier perfect voor. En voor de echte waaghalzen: probeer eens een extra diepe V-hals.

De appel

figuurtype

Must have: Plooien
Waarom het werkt: Meiden met een appelfiguur hebben een volslank lichaam. Natuurlijk hoef je dit niet te verbergen! Zou je alleen graag wat meer taille willen? Kies voor een mooie jurkje die plooien in het midden heeft. Hiermee creëer je een mooie taille. Wat je wel beter kunt overslaan, zijn kledingstukken met veel ruffles en plooien.

Korte benen

figuurtype

Must have: Lang of middellange rok
Waarom het werkt: Voor de meeste meiden valt een middellange rok ongeveer op de kuiten. Maar dat kan bij jou niet het geval zijn. Kies voor een rok dat hoog in de taille zit (dat is perfect voor jouw langere bovenlichaam) en trek je meest mooie en hoge hakken aan. Dit zorgt ervoor dat je benen langer lijken.

Ballerina body

figuurtype

Must have: Opvallende jas
Waarom het werkt: Eigenlijk zijn opvallende jassen voor iedereen geschikt. Dus voor de lange meiden onder ons! Je hoeft echt niet jezelf te verstoppen in donkere en saaie jassen. Wees er trots op :-).

Zandloper

figuurtype

Must have: Peplum
Waarom het werkt: Jij hebt een waanzinnig figuur en dat mag gezien worden! Peplum kleding is hiervoor geschikt. Peplum is eigenlijk hetzelfde als jouw figuur: een smalle taille en volle heupen. Peplum is groot favoriet bij stagiaire Emma!

De wortel

figuurtype

Must have: Cropped broek
Waarom het werkt: Heb jij een smal, recht figuur zonder veel taille? Dan is deze tip wat voor jou. In plaats van een lange broek te dragen, zorgt een cropped broek ervoor dat je er wat voller uitziet. Probeer een 7/8 lengte en combineer het met leuke opvallend sokjes (anders is het wel erg koud in de winter).

Brede schouders

figuurtype

Must have: Verfraaide schouders
Waarom het werkt: Of je nu brede schouders hebt van jezelf of door bijvoorbeeld je sport (waterpolo), je kunt ze een beetje verdoezelen. Je zult het niet meteen denken, maar kledingstukken met opvallende schouders zorgen ervoor dat ze minder breed lijken. Zeker als de verfraaiing doorgaat het gebied van je decolleté. 

Voetbalbenen

figuurtype

Must have: Kleding met een 'vloeiende onderkant
Waarom het werkt: Als je 'last'  hebt van stevige benen zul je meestal voor een rechte onderkant kiezen. Maar als je voor een flirty en een langere onderkant gaat dat op je kuiten valt, zul je zien dat dit heel mooi staat en ze minder opvallen. Probeer maar eens!

Bron: Refinery 29

Wat is jouw figuurtype? En heb jij nog tips?

 

Must reads 👀