Als student op vakantie

Travel door Emma

Arme studenten. Het is niet voor niks dat het een 'begrip' is. Je hebt veel kosten en je bijbaantje bij de bakker levert ook niet veel op. Toch wil je na al dat harde studeren wel genieten van een vakantie! En geloof ons: ook als je weinig geld hebt kun je op een leuk tripje gaan. Girlscene helpt je een handje en zet wat goedkope vakanties op een rijtje.

Goedkoop op reis gaan lijkt soms een onmogelijke opgave. Om je heen hoor je van mensen dat ze voor zo weinig geld op reis zijn gegaan, maar jij lijkt die goede deals maar niet te vinden. Maar die kan jij ook vinden! Je moet alleen wat beter en langer zoeken om de goedkope reisjes te vinden. Zorg dus dat je ruim van tevoren begint met het plannen van je vakantie. 


Bron: tumblr

Tip: Als je niet per se in de zomervakantie op reis hoef te gaan, doe dit dan ook niet! Tijdens het hoogseizoen betaal je ook de hoogste prijzen. Buiten het hoogseizoen zijn de kosten stukken lager. Vaak kun je dan voor een spotprijsje op reis! 

Tip: Vraag aan degene die een reis heeft geregeld voor weinig geld waar hij of zij heeft gekeken. Via via vind je altijd de beste tips! 

In Europa
Er zijn veel bestemmingen binnen Europa waar je voor een spotprijsje kunt verblijven. Maar denk wel een beetje 'outside the box'. Steden als Londen of Rome vereisen toch een groot budget. Denk eerder aan steden als Praag, Krakow, Dublin, Riga of Stockholm. Daar kun je goedkoop naartoe reizen en heel goedkoop leven. Voor € 12 kun je bijvoorbeeld al genieten van een driegangendiner! 

Wil jij toch echt naar de 'mainstream' bestemmingen? Natuurlijk kun je ook deze reizen goedkoop regelen, alleen het vraagt meer voorwerk.


Bron: tumblr

Enkele tips:
- Interrailen
Veel studenten gaan in de zomer interrailen. Waarom? Het is relatief goedkoop en je bezoekt meerdere bestemmingen. Erg fijn voor als je veel van Europa wil zien, maar niet veel geld hebt. Hier kun je kijken hoe duur het is. 
- Goedkope vliegtickets
Er zijn veel vliegmaatschappijen die je voor een spotprijsje naar het buitenland brengen. Denk bijvoorbeeld aan RyanAir of EasyJet
- Studentenkorting
Als student kun je veel dingen met kortingen scoren. Zo ook vakanties! Er zijn verschillende websites die reizen aanbieden met studentenkorting. Hier vind je een lijstje met organisaties die goedkope studentenreizen aanbieden.
- Couchsurfen
Wil jij geen geld betalen voor je verblijf en vind je het niet erg om bij een vreemde op de bank te slapen? Dan is couchsurfen iets voor jou. Dat is al een kostenpost minder! Couchsurfen is dan ook erg populair onder studenten. Wij schreven er al een artikel over. 


Bron: tumblr

Buiten Europa
Wil je liever naar een verre bestemming? Dan heb je een groter budget nodig. Maar dat betekent niet dat het een vermogen kost. Je moet wat meer neerleggen voor een ticket, maar het leven is daar veel goedkoper! Zo is Indonesië een land waar je spotgoedkoop kunt eten, feesten en verblijven. 

Vrijwilligerswerk of backpacken
Backpacken door Australië? Vrijwilligerswerk in Zuid-Afrika? Kilroy biedt deze reizen aan. Natuurlijk zo goedkoop mogelijk, want de site richt zich op jongeren en studenten. 

Tip: Het sleutelwoord in zowel het binnen- als buitenland is: Hostels! Hier slaap je met meerdere mensen op een kamer. Misschien wat minder comfortabel dan een hotel, maar ook de ideale manier om vrienden te maken. Bovendien is de prijs per nacht aanzienlijk minder. Ideaal! Kijk op deze site voor een goedkoop hostel bij jouw bestemming.

Tip: Ben jij benieuwd wat de prijs van het goedkoopste vliegticket is? Op deze site kun je vergelijken. 


Bron: tumblr

Waar ga jij naartoe op vakantie?

Bedankt voor de tip, Marlies!