Beauty

Review: Hema natural

Er zijn steeds meer budget-merken die met een natuurlijke lijn komen en dat vinden wij heerlijk! Zo heeft Hema sinds een tijdje Hema Natural. Het MyStyle team nam het onder de loep.

De Hema Natural lijn zit boordevol met natuurlijke verzorgingsproducten voor huid- en haar, voor een fijn prijsje. De producten uit deze lijn zijn voor alle huidtypen en bestaan voor 95% uit natuurlijke bestanddelen. Ze zijn vrij van parabenen, kleurstoffen, minerale olie, siliconen en andere dingen zoals de zware reiniger SLS. Ook zitten er veel lekkere voedende oliën in zoals aloë vera, olijf, kokos- en zonnebloemolie. Door deze dingen is de kans op allergische reacties erg klein.

Body Scrub €1,30 – 150 ml
Asli heeft de body scrub getest. Het product belooft de dode huidcellen te verwijderen en het huid zacht en glad te maken. “Wat mij als eerst opviel waren de bruine korreltjes in de scrub. Het product bevat gemalen abrikozenpitten. Deze moeten voor een exacte reiniging zorgen. De abrikozen komen niet terug in de geur van dit product. De scrub heeft een natuurlijke geur. Niet storend, maar ook niet heerlijk onder de douche. Samengevat bevat het water, vette soorten alcohol, aloe vera sap, abrikozenpitpoeder, glycerine, olijfolie, vitamine E en zonnebloemolie. Wat ik fijn vind aan deze scrub is dat het mijn huid heel zacht maakt. (vergeleken met crèmes die beloven je huid te ’’verzachten’’). Ik weet alleen niet of deze scrub nou echt mijn dode huidcellen verwijderd. Na het afspoelen blijft het water redelijk helder. Mijn ervaring met andere scrub’s is dat het water meestal door de dode huidcellen wat donkerder wordt. De prijs van de scrub vind ik niet al te duur voor een natuurlijke scrub die je huid verzacht! :)“

Ingrediënten
Aqua, Cetearyl Alcohol, Aloe Barbadensis Leaf Juice, Coco-Caprylate/ Caprate, Caprylic/ Capric Triglyceride, Prunus Armeniaca Seed Powder, Myristyl Myristate, Glycerin, Glyceryl Stearate, Glyceryl Stearate Citrate, Betaine, Olea Europaea Fruit Oil, Parfum, Xanthan Gum,Tocopherol, Helianthus Annuus Seed Oil, Sodium Phytate, Alcohol, Linalool, Limonene, Benzyl Alcohol, Sodium Benzoate, Potassium Sorbate, Lactic Acid, Sodium Hydroxide.

Shampoo €1,80 – 250 ml en Conditioner €1,80 – 200 ml 
Maxime testte de shampoo en conditioner. “De shampoo is een erg dunne, kleurloze gel, de conditioner een wat dikkere witte crème. Beide bevatten ze aloë vera en de conditioner bevat ook kokos olie. In eerste instantie zou je ervan uit gaan dat deze ingrediënten zorgen voor lekker geurende producten, maar dit is bij de shampoo helaas niet het geval. De shampoo ruikt een beetje naar een struik of zo, niet erg prettig onder de douche. De conditioner valt me behoorlijk mee, deze ruikt lekker en werkt ook goed voor het verzachten van je haar. De shampoo daarentegen is eigenlijk een misser; mijn haar wordt er droog van en ik heb behoorlijk wat nodig om het gevoel te krijgen dat ik ook echt mijn haren was. Mijn conclusie is dan ook dat de shampoo helaas een teleurstellend product is in de HEMA natural lijn, maar de conditioner is het proberen wel waard.”

Ingrediënten Shampoo
Aqua, Ammonium Lauryl Sulfate, Aloe Barbadensis Leaf Juice, Sodium Cocoyl Glutamate, Betaine, Glycerin, Cocamidopropyl Betaine, Coco-Glucoside, Sodium Chloride, Glyceryl Oleate, Parfum (Natural), Tocopherol, Hydrogenated Palm Glycerides Citrate, Sodium Phytate, Alcohol, Linalool, Limonene, Benzyl Alcohol, Sodium Benzoate, Potassium Sorbate, Benzoic Acid, Citric Acid, Lactic Acid.

Ingrediënten Conditioner
Aqua, Aloe Barbadensis Leaf Juice, Cetearyl Alcohol, Coco-Caprylate, Inulin, Glycerin, Glyceryl Stearate Citrate, Glyceryl Stearate, Cocos Nucifera Oil, Betaine, Xanthan Gum, Cetearyl Glucoside, Biosaccharide Gum-1, Glyceryl Caprylate, Parfum (Natural), Tocopherol, Linalool, Limonene, Benzyl Alcohol, Sodium Benzoate, Potassium Sorbate, Lactic Acid, Sodium Hydroxide.

Shower Gel €2,10 – 250 ml
Michelle testte de Hema natural showergel met aloë vera en mandarijnolie. “Wat mij als eerste opviel aan dit product was de geur. Deze is heel apart en deed mij eerlijk gezegd een beetje denken aan sladressing en worteltjes. Het zal deels persoonlijk zijn, maar ik vond het even wennen in de douche. Toch vond ik dit wel storend. De showergel is transparant, lekker vloeibaar en schuimt niet heel erg, omdat er geen siliconen inzitten. Siliconenvrije producten zijn stukken beter voor de huid dan producten met siliconen. Ook bevat de showergel geen parabenen, kleurstoffen en andere schadelijke stoffen. In het kort omschrijf ik de showergel als verfrissend en eenvoudig, ik gebruik hem graag. Vaak is het ook wel lekker om na het douchen gewoon schoon te zijn, maar geen duidelijke zeep geur meer te ruiken. Een klein prijsje voor een fijne showergel die goed zijn werk doet en perfect bij Hema past.”

Ingrediënten
Aqua, Ammonium Lauryl Sulfate, Aloe Barbadensis Leaf Juice, Glycerin, Cocamidopropyl Betaine, Coco-Glucoside, Sodium Cocoyl Glutamate, Betaine, Glyceryl Oleate, Parfum (Natural), Citrus Reticulata Peel Oil, Tocopherol, Hydrogenated Palm Glycerides Citrate, Sodium Chloride,Sodium Phytate, Alcohol, Limonene, Benzyl Alcohol, Sodium Benzoate, Potassium Sorbate, Benzoic Acid, Citric Acid,Sodium Hydroxide.

Handzeep €2,10 – 300 ml
De handzeep is ook getest door Maxime. “Ook deze bevat aloë vera en is aangevuld met mandarijn olie. Ik zou willen dat ik wat positiever kon zijn over deze producten van HEMA, maar helaas maken ze mijn verwachtingen niet waar. De handzeep ruikt niet bepaald lekker en heeft wat weg van een lijmgeur. Dat mijn handen er op een natuurlijke manier schoon van worden, dat zal zeker zo zijn maar een dag lang met vreemd geurende handen lopen? Daar gaat mijn voorkeur niet naar uit. Wat ik wel positief vind, ook aan de conditioner en shampoo, is de verpakking. Deze ziet er fris en vrolijk uit en geeft het gevoel van een duurzaam product. Maar is de handzeep het waard? Voor mij hoeft het niet meer… “

Ingrediënten
Aqua, Ammonium Lauryl Sulfate, Aloe Barbadensis Leaf Juice, Glycerin, Cocamidopropyl Betaine, Coco-Glucoside, Glyceryl Oleate, Betaine, Parfum (Natural), Citrus Reticulata Peel Oil, Tocopherol, Hydrogenated Palm Glycerides Citrate, Sodium Chloride, Benzyl Alcohol, Sodium Benzoate, Potassium Sorbate, Benzoic Acid, Limonene, Sodium Hydroxide.

 

Handcrème €2,60 75 ml
Bente heeft de Hema natural handcrème getest. Deze crème bevat cranberry- en olijfolie. “Vooral de geur van cranberry overheerst. Het is een frisse maar wel een hele sterke geur. Dit vind ik jammer, ik houd van handcrème zonder te veel geur. Verder is de crème vrij dun en minder vet dan de crèmes die ik gewend ben, maar hij smeert fijn en trekt ook snel in. Je handen worden er vrij snel zachter van. Maar om langdurig minder droge handen te krijgen moet je helaas vaker smeren (waarschijnlijk omdat de crème niet zo vet is). Over de tube wil ik nog even zeggen dat ik het design leuk vind. Heel simpel, maar heel leuk. Het past vooral zo goed bij de Hema. Ondanks de kleine minpuntjes denk ik zeker dat deze handcrème het proberen waard is, zeker voor die prijs. Een mooie en eerlijke handcrème. “

Ingrediënten
Aqua, Aloe Barbadensis Leaf Juice, Glycerin, Coco-Caprylate/ Caprate, Coco-Caprylate, Polyglyceryl-3 Dicitrate/ Stearate, Glycine Soja Oil, Butyrospermum Parkii Butter, Myristyl Myristate, Glyceryl Stearate, Betaine, Distarch Phosphate, Cetyl Palmitate, Olea Europaea Fruit Oil, Citrus Reticulata Peel Oil, Vaccinium Macrocarpon Seed Oil, Tocopherol, Helianthus Annuus Seed Oil, Xanthan Gum, Biosaccharide Gum-1, Glyceryl Caprylate, Parfum (Natural), Sodium Phytate, Alcohol, Limonene, Linalool, Benzyl Alcohol, Sodium Benzoate, Potassium Sorbate, Lactic Acid.

 

Body butter €4,10 200 ml
Vera testte de body butter. “Vooral met dit koude weer droogt je huid echt super snel uit en daarom is een fijne, vette bodybutter heel belangrijk. Op de verpakking staat dat de bodybutter ruikt naar olijf en cranberry. Ik vond het meer een mix van kokos en een geur die ik niet helemaal kon plaatsen. Zoals je ziet op de foto is de bodybutter best korrelig. Niet heel vervelend op zich, maar het smeert wel minder fijn uit. De bodybutter trekt, nadat je het uitgesmeerd hebt, wel goed in en je huid is daarna lekker zacht. Houd je dus van een hele dikke bodybutter met een kokosgeur, dan is dit een goede en goedkope bodybutter.”

Ingrediënten
Aqua, Aloe Barbadensis Leaf Juice, Coco-Caprylate, Caprylic/ Capric Triglyceride, Cetyl Palmitate, Coco-Caprylate/ Caprate, Glycerin, Polyglyceryl-3 Stearate/ Citrate, Glycine Soja Oil, Cetyl Alcohol, Cetearyl Alcohol, Betaine, Distarch Phosphate, Olea Europaea Fruit Oil, Sucrose Stearate, Vaccinium Macrocarpon Seed Oil, Tocopherol, Helianthus Annuus Seed Oil, Xanthan Gum, Biosaccharide Gum-1, Glyceryl Caprylate, Parfum (Natural), Sodium Phytate, Alcohol, Linalool Limonene, Citronellol, Benzyl Alcohol, Sodium Benzoate, Potassium Sorbate, Lactic Acid, Sodium Hydroxide.

 

Bodylotion €2,80 – 250 ml
Renée testte de Body Lotion. “Dit is een witte, redelijke dunne bodylotion die goed zijn werk doet, hij trekt redelijk snel in en voedt mijn huid goed. Zelf vind ik het fijn dat de body lotion niet te dik is, dan plakken je kleren niet overal aan vast. Het enige minpunt is de geur. Geur is heel persoonlijk, maar zelf vind ik dat het een beetje muf ruikt. Ik kan de geur niet heel goed uitleggen, maar het doet me denken aan verstikte handdoeken. Wel vervaagt de geur snel, dat is dan weer een pluspunt. Toch vind ik de geur heel jammer, want verder is het een hele fijne, goedkope en natuurlijke body lotion die zijn werk goed doet en vrij is van allerlei troep die wel in andere verzorgingsproducten zit! “

Ingrediënten
Aqua, Coco-Caprylate/ Caprate, Aloe Barbadensis Leaf Juice, Caprylic/ Capric Triglyceride, Glycerin, Polyglyceryl-3 Stearate/ Citrate, Cetyl Alcohol, Betaine, Distarch Phosphate, Cetyl Palmitate, Citrus Reticulata Peel Oil, Vaccinium Macrocarpon Seed Oil, Tocopherol, Helianthus Annuus Seed Oil, Xanthan Gum, Biosaccharide Gum-1, Glyceryl Caprylate, Parfum (Natural), Sodium Phytate, Alcohol, Limonene, Linalool, Benzyl Alcohol, Sodium Benzoate, Potassium Sorbate, Lactic Acid, Sodium Hydroxide.

 

Shower cream €2,60 – 250 ml
Zekiye testte deze show cream. “Ik heb best een gevoelig huid waardoor ik niet alles zo maar op kan smeren. Ik merkte bij de eerste aanraking met de natural douche crème dat ik nergens last van had. Ik vond de geur in de eerste instantie storend puur omdat het zo aanwezig was. In de eerste instantie is het een doorzichtige goedje wat lekker schuimt wanneer je het uitsmeert. Ikzelf vind dit fijn omdat ik zo het gevoel krijg dat ik écht schoon ben. Ook de geur viel achteraf reuze mee. Wel hoopte ik dat er een olijvengeur aanwezig zou zijn zoals vermeld op het etiketje. Naar mijn mening rook het meer citrusachtig. Het flesje kost €2.60 en is zowel in fysieke winkels als online verkrijgbaar. Door de witte flesje met groene dop laat het een ‘clean’ en eenvoudige indruk achter. “

Ingrediënten
Aqua, Aloe Barbadensis Leaf Juice, Coco-Caprylate, Caprylic/ Capric Triglyceride, Cetyl Palmitate, Coco-Caprylate/ Caprate, Glycerin, Polyglyceryl-3 Stearate/ Citrate, Glycine Soja Oil, Cetyl Alcohol, Cetearyl Alcohol, Betaine, Distarch Phosphate, Olea Europaea Fruit Oil, Sucrose Stearate, Vaccinium Macrocarpon Seed Oil, Tocopherol, Helianthus Annuus Seed Oil, Xanthan Gum, Biosaccharide Gum-1, Glyceryl Caprylate, Parfum (Natural), Sodium Phytate, Alcohol, Linalool Limonene, Citronellol, Benzyl Alcohol, Sodium Benzoate, Potassium Sorbate, Lactic Acid, Sodium Hydroxide.

Conclusie
Wij vinden het super dat natuurlijke producten de “norm” worden, want zo hoort het ook, wie wil er nou troep op zich smeren? Volgens ons wil niemand dat, maar heeft niet iedereen door dat ze het doen. Als je kijkt naar de ingrediënten, komt het verzachtende ingrediënt aloë vera vaak en veel terug en zijn de reinigers mild. De andere oliën komen ook vaak terug, in het midden van de ingrediëntenlijst. Wel zit er een kleine hoeveelheid (natuurlijke) parfum en alcohol in veel van de producten, dit zou er nog uit mogen.

We vinden de prijsjes heel fijn, zelfs nog goedkoper dan andere niet-natuurlijke producten, zoals een shampoo voor €1,80! De verpakking spreekt ons ook erg aan, simpel en leuk. Ook vinden we dat de producten goed hun werk doen, maar vinden we jammer genoeg niet alles lekker ruiken. Als je kennis wilt maken met natuurlijke producten, dan is dit een erg goede lijn om mee te beginnen! Naast de producten die wij getest hebben zijn er ook nog anderen, zoals een oogcontour crème, een tonic, en een dagcrème. Alle producten zijn te koop bij Hema of op de website.

Door MyStyle