Toffe opleiding: Interactief vormgever

Lifestyle door Redactie

Een tijdje geleden vroegen we jullie de meest toffe en leukste opleidingen ever met ons te delen. Wij kregen hierbij ontzettend veel inzendingen met super leuke opleidingen die het verdienen om in de spotlights te staan. Dit keer is het de opleiding van Sandra met haar tofste opleiding ever: Interactief vormgever.

Hai! Mijn naam is Sandra en ben 17 jaar. Ik doe nu de opleiding interactief vormgever tweede jaar op het Mediacollege Amsterdam.

Wat voor soort school is het Mediacollege Amsterdam?

Het Mediacollege Amsterdam is een creatieve mbo-opleiding. Je kan er allerlei opleidingen volgen van acteur tot grafisch vormgever en podium techniek. 

Dit is mijn allereerste illustrator opdracht. We moesten een plaatje namaken.

Hoe kom je op het Mediacollege Amsterdam?

Eigenlijk is het heel simpel. Je meldt je aan op de website en vervolgens word je uitgenodigd voor een intake. Er is dus geen toets of test. Je moet je werk laten zien van de afgelopen twee jaar. De school hecht veel waarde aan vooruitgang. Een van de toelatingseisen is natuur- en/of wiskunde in het eindexamenpakket. 

Dit is een poster die ik in de les Grafisch vormgeving heb gemaakt. De opdracht was om een filmposter te maken van een film uit de jaren 70. Ik mocht geen foto’s gebruiken dus na uren schetsen was dit de beste.

Wat doe je allemaal gedurende de opleiding en waarom is het zo’n leuke school?

Deze opleiding leidt haar studenten ontzettend breed op. We leren posters maken, fotograferen en Photoshoppen. Ook maken we websites, e-card en reclamespotjes. Veel meiden denken:  'Oh ik moet codes weten en dat past beter bij jongens, maar dat is niet zo. Er zitten ook meiden in de klas. Omdat je zoveel leert, kun je later veel verschillende beroepen uitoefenen. Denk aan posterdesigner of webdeveloper. Ik ben erg blij dat ik deze opleiding heb gekozen. Er is echt veel diversiteit in deze opleiding.

Deze website heb ik gemaakt bij de 'html lessen'. Ik moest een website maken over het land van mijn dromen. Het land waar ik heel graag heen wilt Ik heb de VS gekozen, omdat ik het een super mooi land vind en er ook erg graag zou willen wonen.

Ik weet nog dat ik voor de eerste keer op deze school kwam en mensen met blauw, groen en roze haar zag. Ik dacht:  'Wauw! Ik val hier niet op en ik voel me hier niet veilig. Maar gelukkig wennen alle gekke dingen snel en ik vind de mensen nu juist erg aardig. Ja, er zijn wel eens een meningsverschillen, maar meestal hangt er een heel gezellige sfeer.

Je werkt op deze school door middel van verschillende projecten en soms zijn er samenwerkingen met andere opleidingen als Media Technologie (MT)

Dit is mijn laatste project: een boektrailer maken van het door jou gekozen boek.

Linkje erbij :)

De trailer was echt super veel werk en op het einde crashte mijn harde schijf ook nog eens! Ik moest dus weer opnieuw beginnen. Maar ik ben wel super trots op het eindresultaat :).

Wat vind jij van Interactief vormgever, de toffe opleiding van Sandra? 

Wil jij net als Sandra dat jouw opleiding ook in de spotlights komt omdat jij de tofste opleiding ever hebt? Kijk dan even hier en ontdek wat je moet doen!