DIY: Collage/schilderij met inspirerende quotes and phrases

Lifestyle door Janet

Op de laatste dag van de vakantie had Hester zin om een inspirerend, nieuw schilderij in haar huiskamertje te hangen. Ze kwam op het idee om inspirerende teksten uit te printen en hiervan een collage te maken. Altijd leuk voor een nieuw begin van een nieuw jaar!

Bron: NIretweets

'De foto’s van het eindresultaat kreeg ik niet beter doordat de zon fel scheen en zelfs door de gordijnen heen kwam.'

Nodig:
- Mooie lijst (grootte/kleur/vorm naar eigen keuze)
- Printer
- Fotopapier
- Lijm
- Schaar

Stap 1:

Zoek inspirerende quotes and phrases of maak deze zelf. Ik heb de site Favim veel gebruikt, maar soms ook de foto’s die in verschillende artikelen op Girlscene staan.


 

Stap 2:

Print de foto’s uit. Ik vind zelf foto glans papier het mooist. Hiervoor heb ik 25 vellen bij V&D voor gekocht (5,00 euro). Bij de Action hebben ze ook super goed foto papier voor nog veel minder geld!


Je moet een beetje inschatten hoeveel ruimte je hebt op het papier wat je in gaat lijsten. Aan de hand daarvan kun je kijken hoeveel foto’s je ongeveer uit moet printen.

Stap 3:

Passen en meten! Probeer gewoon wat combinaties uit, leuk is om de foto’s elkaar te laten overlappen. Ook is het mooi om de grote afbeeldingen te verspreiden. Ik had nog wat stukjes tekst over, welke ik gewoon op een groter plaatje heb geplakt. Je kunt natuurlijk ook spelen met hoe je de teksten uitknipt. Ik houd van recht en netjes, maar je zou bijvoorbeeld ook rondjes, hartjes en andere vormpjes kunnen knippen. Lijm de plaatjes vast;)

Stap 4:

Lijst je collage in. Het resultaat is echt altijd leuk en verrassender dan je had verwacht! Eventueel zou je je collage, voordat je deze inlijst, nog kunnen versieren met glitters, stickers en andere frutsels. Ik heb het lekker simpel gehouden omdat ik dat het mooiste vind.
Ik heb een grote lijst van IKEA gebruikt; A2 formaat.

Tip:

Mocht je alles in een bepaalde kleur willen maken; op de site Favim kun je rechtsonder ook een kleur kiezen. Zo kun je je collage helemaal aanpassen aan je kamer en aan wat je mooi vindt!

Ga jij ook een collage maken? 

Bedankt voor de leuke tip Hester!

Bron beeld: Hester, NIretweets