Fashion

Neerlands succes: Fred de la Bretoniere

12

Wij van Girlscene zijn dol op mode. We staan ermee op, ademen het, gaan slapen en dromen erover. Daarom is het ook superleuk om de achtergrondinformatie over een bepaalde tas of collectie te weten. Wisten jullie al dat heel veel succesmerken uit Nederland komen? Denk bijvoorbeeld aan WE, Mexx of G-Star. In deze serie lichten we iedere keer een succesvol merk uit. Deze week: Fred de la Bretoniere.

Misschien ken je wel de tassen en de schoenen van Fred de la Bretoniere. De term ‘Shabbies’ klinkt je vast bekend in de oren. Deze zijn dus oorspronkelijk ook van De La Bretoniere.

Bron: freddelabretoniere

Aan het hoofd van het bedrijf staat, natuurlijk, Fred. Hij werd geboren in 1945 in Amsterdam en reisde al vroeg de hele wereld rond. Zo bezocht hij Australië en woonde hij een aantal jaren in Indonesië.  Hoewel hij als kunstenaar begon, richtte hij zich in de jaren zeventig met liefde op degelijke, goede en betaalbare damesmode van leder.  Hij koos specifiek voor leer omdat de geur zo lekker was.

Bron: weheartit

Fred wilde het liefste leer dat zonder chroomzout werd gelooid. Dat klinkt allemaal heel technisch, maar het houdt onder andere in dat het beter is voor het milieu en dat de look ouder en doorleefd is. De passie van De la Bretoniere was niet voor niets; in 1976 werd hij benoemd tot Nederlands beste schoenen- en tassenontwerper. 

Het eerste atelier bevond zich in de Amsterdamse Spuistraat en inmiddels is er ook nog een tweede atelier in het Brabantse Waalwijk. Op de Spuistraat is er nog steeds een en inmiddels zijn er meerdere ontwerpers die onder leiding van De la Bretoniere zoeken naar de juiste items die in een prachtige nieuwe collectie passen.

Bron: Pinterest

De Shabbies zijn waarschijnlijk de grote succesnummers van Fred de la Bretoniere. Je hebt ze in hoge en lage varianten en ze ogen ietwat afgetrapt en rockachtig. Het zijn ideale schoenen om langer op te lopen of op te staan. Er is nu weer een nieuw item: de Fretons. Deze sneakers hebben het een en ander weg van andere bekende schoenen. Ze hebben neuzen als die van All Stars maar door de kleuren en het leder lijken ze ook wat op Timberlands.

Bron: blog.bretoniere

Door de eigen stijl en toevoegingen als lederen veters of de mooie lederen lip aan de achterkant, blijft het echter Fred de la Bretoniere.

Van welk Nederlands merk willen jullie meer weten? 

Bron: freddelabretoniereblog.bretoniereshopgraagKnack.be

LOVE dit artikel
0 meiden hebben deze blog geloved

Plaats een reactie

Je bent nog niet ingelogd.

of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Of login via Facebook

12 reacties

 • 6 jaar geleden Allisonxxx

  Die Shabbies zijn wel echt fijne schoenen! Ik heb ze zelf ook en 300€ vind ik ze wel waard

 • 6 jaar geleden Monica

  Het is op zich wel een leuk merk. Ze hebben mooie tassen, s mam heeft er een tas van, maar deze was wel heel duur. Dus helaas een beetje onbetaalbaar voor mij Maar wel leuk!

 • 6 jaar geleden Emma

  Ik heb hele mooie Shabbies gezien maar 300 euro voor een paar schoenen vind ik toch wat ver gaan...

 • 6 jaar geleden Bagliore

  @Mphor het is idd best duur maar voor een merk moet je bedenken dat het juist weer goedkoop is. Vooral met deze kwaliteit!

 • 6 jaar geleden Mphor

  Zeg kolderkat, Neerlands is SERIEUS een normaal gebruikte term.

  En ik ben het niet zo eens met dat betaalbare :')

  Wel prachtige laarzen en tassen trouwens!

 • 6 jaar geleden Shoegazer

  Neerlands is gewoon toegestaan.

 • 6 jaar geleden Neggelswokkel

  @ Kolderkat, Neerlands is een bekende term en serieus*** check je spelling

 • 6 jaar geleden MissPM

  @ Kolderkat:

  Neerlands is een gebruikelijke term hoor

 • 6 jaar geleden OPERA

  Neerlands?

  Sirieus, kun je niet eens een titel checken?

 • 6 jaar geleden Ihme

  Weet iemand waar je de Fretons van dat laatste plaatje in die kleur kan kopen?

 • 6 jaar geleden bluelion

  cute sneakers, heb er een goede tas van en leuke laarsjes

 • 6 jaar geleden NiallEatingFood

  ik heb shabbies met een hak, en die fretons zijn best leuk!

 1. 1