Sommige 'slechte' dingen zijn wel goed voor je!

Lifestyle door Janet

Iedereen weet dat slechte dingen erg vaak leuk of lekker zijn. Daarom zijn de verleidingen soms onverdraaglijk. Toch zijn niet alle slechte dingen verwoestend. Sommige ‘slechte’ dingen zijn zelfs goed voor je. Neem de volgende weetjes goed in je op en gebruik ze de volgende keer dat je op je vingers wordt getikt!

Snoozen:
Het is misschien niet goed om iedere dag te laat te komen bij afspraken of op school. Maar wist je dat het ook niet goed is om iedere nacht te weinig te slapen? Je weerstand gaat erop achteruit, je komt aan op de buik en ontwikkelt stress. Een of twee keer snoozen kan dus geen kwaad, omdat je sowieso al meer voorbereid wakker wordt.

Flink klagen:
Degene die al jouw uitbarstingen en klaagzangen moet aanhoren, zal er niet blij van worden, maar het is voor een persoon goed om negatieve gevoelens eruit te laten komen. Anders krop je het op en bovendien: als je klaagt of even woedend bent, gaat je bloedstroom sneller en daardoor word je zelfs vrolijker. Klinkt meer dan logisch lijkt ons. Ahum.

Vet eten:
We hebben het hier wel over goede vetten, maar toch. Van goede vetten zijn gezonder voor je en als je genoeg eet, laat je ook sneller ongezonde vetten en suiker staan. Uiteindelijk ben je dus beter af!

Regenachtige dagen:
Natuurlijk zijn we dol op warme zomerdagen! Lekker buiten eten en zonder jas op de fiets, heerlijk. Toch is het niet goed om altijd in de zon te leven. Het bevordert kanker, artritis en het verlies van spierkracht. Af en toe een goede regenbui (daar kunnen wij in Nederland zeker niet over klagen) zorgt ervoor dat het lichaam gezond blijft!

Actie-videospelletjes spelen:
Studies hebben aangetoond dat het goed is om veel spelletjes te spelen. Daardoor ben je in het echte leven namelijk creatiever, je maakt makkelijker belangrijke keuzes en het is nu eenmaal leuk. Niets aan het handje!

Zoetigheden eten:

In echte cacao zitten ongelooflijk veel goede stoffen. Zo zitten er antiallergische stoffen en anti-kanker stoffen in. Bovendien bevat cacao endorfine. Endorfine is het blijheidsstofje in je hersenen en vandaar dat je door cacao even blij wordt.

Vieze handen krijgen:
Deze informatie is een beetje wetenschappelijk, maar zeker niet oninteressant. In de modder spelen of werken is in feite goed voor de mens. In modder zit namelijk een bacterie (ieuw) die de hersenen van een mens stimuleert voor een goed humeur en voldoende serotonine. Door serotonine slaap je beter en stop je met eten als je genoeg hebt gehad.

Een lange vakantie nemen:
Wij zien maar amper de slechte kanten, maar die zijn er wel. De goede kanten: Je hebt minder stress en daardoor een gezonder lichaam. Studies hebben aangetoond dat mensen die niet vaak op vakantie gaan of een te lange tijd doorwerken, onder andere hartproblemen ontwikkelen.

Geld moet rollen:
Sommige geldexperts zeggen dat het in tijden van crisis (dus ook als je aan het einde van je geld nog een beetje maand over hebt) goed is om wat meer geld uit te geven aan een bepaald item. Op die manier ben je extra blij met het artikel en als het dan wat slechter gaat, krijg je een goed gevoel als je eraan denkt.

Luisteren naar harde muziek:
Het is natuurlijk sowieso fijn om naar harde muziek te luisteren. Lekker niets anders om je op te focussen en bovendien wordt je er vaak rustig van. Toch is er ook een wetenschappelijk bewijs dat muziek harder dan 90 decibel, goed voor je is. De trillingen die daardoor ontstaan gaan namelijk naar je hersenen en die geven juist een goed gevoel. Dat is nog eens een goed excuus richting onze ouders!

Maak jij wel eens je handen vuil aan een van deze 'slechte dingen'?

Bron: buzzfeed
Bron beeld: weheartit