Scrunchie, naveltruitje, wafelhaar kom terug!

Fashion door Redactie

Ieder kledingstuk kan en zal hoogstwaarschijnlijk opnieuw in de mode raken. Maar sommige kledingstukken of trends blijven te lang weg. We willen die juist weer graag aandoen. Sommige vintagemeisjes of lefhebbers lopen nu al trots rond met wafelhaar of naveltruitjes, maar stiekem durven wij het (letterlijk) nog niet aan. De items zijn prachtig! Kijken en hopen jullie mee?

De scrunchie:

Er wordt al langer aangekondigd dat het dikke, stoffen haarelastiekje terugkomt. Maar wanneer dan? We hebben het over een simpele schooldag? Waarom kunnen alleen stoere meisjes op festivals dit aan of kinderen jonger dan zes jaar? De stiekjes worden al verkocht, hopelijk gaan we ze ook snel vol trots dragen!

Naveltruitjes:

De naveltruitjes werden vol overtuiging in de jaren tachtig en begin jaren negentig gedragen. Helaas waren wij toen te jong. No way josé, dat onze moeders ons met die korte tops op de fiets of naar school lieten gaan. Nou mogen we ze wel dragen, maar niemand anders doet het. Ja, meisjes op feestfoto’s en advertenties. Maar in de aula worden ze nog niet gespot hoor. Nou hopelijk komt daar dan eindelijk verandering in. Pretty please?

Wafelhaar:

Oké dit willen we dan misschien niet iedere dag, maar wel vaak. Heel vaak. Misschien niet het hele haar in de tang, maar bepaalde plukken? Of het deel haar dat nog uit de staart komt? Misschien wat glitters er overheen en dan zijn we er weer helemaal klaar voor. Oeh, spannend!

Haar:

Over haar gesproken, dat willen we. Tegenwoordig is haar steil, lang en lieflijk. Twintig jaar geleden gingen de dames helemaal over the top met de coupes. Kuiven waren enorm en een coupe de soleil  was net zo normaal als mayonaise bij de patat. Stijliconen waren Cindy Lauper en natuurlijk Madonna. Wat zou het leuk zijn om zo uitbundig de straat op te gaan.

Schoudervullingen:

We zien al regelmatig enige vulling op de schouder, maar stiekem willen we meer. Van die vesten met grote pads op de schouders en smalle fijne jurkjes eronder. Super vrouwelijk toch. Vroeger leken alleen onze moeders en oma’s het te dragen maar nu zijn ze eigenlijk ook nog prachtig!

Offshoulder tops:

We dragen al breed uitgesneden tops en truitjes die van een enkele schouder afvallen. Maar in de jaren tachtig gingen de dames veel verder. Toen was het heel normaal om tops te dragen, waarvan beide mouwen over de schouders vielen. Super mooi en helaas zo goed als verdwenen. Hopelijk komt dit item weer snel terug!

Ronde zonnebrillen:

De afgelopen jaren hebben we vooral veel grote en donkere zonnebrillen gedragen. Prima en mooi, maar toch zijn ronde brillen (denk aan de zusjes Olsen) ook erg leuk. Deze brillen komen vooral uit de jaren zeventig en worden nu al weer wat vaker gedragen. Wat vinden jullie van deze?

Dr. Martens:

Sinds een aantal jaar is het weer leuk om wat lompere boots of kistjes te dragen. Maar in de jaren negentig droegen heel veel jongens en meiden Dr. Martens laarzen. Deze schoenen zijn trouwens goed ondersteunend voor je voeten, maar ogen erg lomp. Hoe leuk is het om deze laarzen nu niet alleen als stoer te dragen, maar misschien met een leuke panty onder een schattig jurkje?

Hawaii prints:

Oké, vaders kunnen deze nog steeds niet dragen. Maar wij wel. Denk aan een zijden kort blouseje of een lekker vrolijk shortje. Dat wat je erop of eronder draagt, moet wel rustig blijven. De printen zijn eigenlijk vet vrolijk en het is toch leuk om vrolijkheid in de outfit te verwerken? Een beetje Hawaii kan geen kwaad!

Welke items zou jij graag terug willen zien? 

Bron beeld: Weheartit

Door: Janet