Girls issues: Ik ben bang om weer verliefd te worden

Lifestyle door Redactie

Trouble in paradise? Girlscene helpt! Heb jij een probleem en weet je niet hoe je het moet oplossen? Vertel je situatie aan Girlscene en wij proberen je te helpen. Ruzie met je beste vriendin? Kledingcrisis? Boytrouble?! Wij helpen! Vandaag een meisje dat na een paar mislukte pogingen, niet meer verliefd durft te worden.

Hoi Girlscene!

Mijn probleem is jongens-gerelateerd. Ik ben een meisje van 17 jaar. Ik zit goed in mijn vel, ben niet heel dik, niet heel dun. Heel normaal eigenlijk. Wel ga ik eigenlijk alleen maar met meisjes om, ik ben echt een meisje-meisje. Dat is heel erg leuk, en het probleem niet, maar: daardoor weet ik niet goed hoe ik met jongens moet praten of omgaan.

Ik ben alweer drie jaar single en de laatste keer dat ik heb gezoend is al anderhalf jaar geleden. Ik word een beetje gek, geloof ik. Ik heb ook behoeftes en heb veel zin om te knuffelen. In de periode dat ik single ben, heb ik een stuk of drie, vier jongens leuk gevonden. Ik sms'te een tijdje met ze bijvoorbeeld, maar zodra ik ze vroeg om -weetikveel- een keer een terrasje te pakken, krabbelden ze terug. Elke keer draaide het op niks uit, terwijl ik twee keer toch heel dichtbij was. Ik moest altijd als eerste sms'en.

Wat doe ik verkeerd, en hoe kan ik zorgen dat het de volgende keer als ik iemand leuk vind, het wel iets wordt? Ik haat hard-to-get spelen... Ik ben tegenwoordig bang om weer verliefd te worden, omdat ik bang ben dat het weer op niks uitloopt en dat ik mezelf alleen maar pijn doe...

XXXXX  

Lieve Anoniem,

Wat vervelend dat je de afgelopen tijd wat minder geluk hebt gehad in de liefde. 

Onthoud ten eerste dat je pas zeventien bent en dat je nog alle tijd hebt om de liefde van je leven tegen te komen. Maar je geeft zelf aan dat je "ook behoeftes hebt" en dat je het leuk zou vinden als je weer eens lekker met een jongen knuffelen.

Het belangrijkste is dat je je niet al te veel focust op het persé willen hebben van een vriendje. Natuurlijk wil je het echt echt echt heel erg graag, maar als je je er teveel op gaat focussen gaat het een veel te groot ding worden en kan het je leven gaan beheersen. Dit is ten eerste niet fijn en ten tweede zal het je juist alleen maar tegenwerken bij het vinden van een leuke jongen.

Focus je op andere leuke dingen, je vriendinnen bijvoorbeeld. 

En als je de volgende keer weer een leuke jongen tegenkomt, ga je het anders doen. Jij gaat niet iedere keer de eerste zijn die sms't en jij gaat niet degene zijn die verdrietig wordt. Afgesproken?

Maar ja hoe verleidelijk is het, om hem steeds weer te beladen met sms'jes, grote kans namelijk dat hij terug sms't. Maar het is écht waar, de jongen wil wel een klein beetje kunnen jagen. Je hoeft geen spelletjes te spelen en je mag hem wel laten blijken dat je hem leuk vindt, maar overspoel hem niet met een lading berichtjes. Hij mag jou ook wel eens als eerste een berichtje sturen en doet 'ie dat niet, dan is hij jouw aandacht ook niet waard.

Het is belangrijk om de volgende keer niet meteen te denken dat dit misschien wel de liefde van je leven is. Laat het niet je leven beheersen, door te focussen op andere leuke dingen krijg je dit voor elkaar. Dat zal in begin best wel even lastig zijn, maar als je in het begin even streng bent voor jezelf, gaat dat later als vanzelf.

Good luck!

Liefs,
Girlscene

Beeld: Weheartit

Door de Redactie

Heb jij ook een brandende vraag, heb je dringend advies nodig over wat dan ook.. mail je vraag naar info@girlscene.nl en wie weet behandelen we volgende keer jouw vraag. Dit kan natuurlijk volledig anoniem!