Girls Issues: Onhandelbare krullen & een platte buik

Lifestyle door Redactie

Trouble in paradise? Girlscene helpt! Heb jij een probleem en weet je niet hoe je het moet oplossen? Vertel je situatie aan Girlscene en wij proberen je te helpen. Ruzie met je beste vriendin? Kledingcrisis? Boytrouble?! Wij helpen! Dit keer behandelen we de meisje met onhandelbare krullen en met een hele grote wens voor een super strakke buik.

Hoi Girlscene!

Ik heb 2 problemen en wil hier graag tips voor, ik hoop dat jullie me kunnen helpen!

Ten eerste heb ik krullen, als het krult heb ik mijn haar tot iets onder mijn schouders, ik zou het graag wat langer willen maar het lijkt wel of mijn haar minder en lelijker krult wanneer het langer wordt. Aan de rechterkant van mijn haar zitten er zelfs stijlen plukken tussen, dit maakt mijn haar heel lelijk. ook krijg ik super grote klitten aan de achterkant van mijn haar na twéé dagen slapen zonder dat ik mijn haar heb gewassen. Hebben jullie toevallig wat tips voor me zodat heel mijn haar mooi blijft krullen, maar het toch lang is? En misschien een tip zodat er wat minder klitten zijn na slapen en na douchen? (antiklittenspul helpt niet)

Het tweede probleem is dat ik graag een navelpiercing wil, ik vind dit alleen mooi als ik een lekker plat strak buikje heb, in het fitnesscentrum doe ik hierdoor elke week xco, en voor slapen gaan doe ik meestal 3x30 sit ups, ik weet dat ik om te zorgen voor een plat buikje ook wat minder moet gaan snoepen. Hebben jullie tips voor lekkere gezonde tussendoortjes of tips waardoor ik minder ga snoepen en eerder een platte buik krijg. Of misschien een oefening speciaal voor een platte buik? Alvast bedankt!

xoxo

Lieve Anoniem,

Meiden met steil haar willen krullen, meiden met krullen willen het liefste steil haar. Dat lijkt bijna een ongeschreven regel. Krullen zijn prachtig, maar we begrijpen dat het lastig is om goed te onderhouden. We zochten wat tips tegen klitten in jouw prachtige krullen.

1. Gebruik conditioner. Je zegt zelf dat je al anti-klittenspul geprobeerd hebt en dat het niet werkt, maar wij zeggen "hou vol". Wees niet te zuinig met de conditioner. Begin bij de haaraanzet en werk verder naar beneden, zorg dat je hele haar een laagje heeft. Probeer dit zo'n vijf minuten in je haar in te laten trekken voordat je het uitspoelt.

2. Haal de ergste klitten uit je haar voordat je gaat douchen. Het is makkelijker om je klitten voor het douchen eruit te halen, dan dat je ze eruit moet halen als je haar nat is.

3. Doe nadat je uit de douche komt een leave-in conditioner in je haar en kam je haar uit met een anti klittenborstel. Een hele fijne borstel hiervoor is de Tangle Teezer heel erg handig. Hiermee haal je snel je klitten uit je haar. 


De Tangle Teezer in actie!

Absolute don't?! Je haar na het wassen in een knotje doen en in het knotje op laten drogen. Dit is vragen om moeilijkheden.

Je geeft ook aan dat zodra je haar langer wordt, je haar minder mooi krult. Dit is niet gek, hoe zwaarder het wordt, hoe makkelijker de krul eruit zakt. Je zou kunnen proberen er een speciale conditioner in te "knijpen" die speciaal geschikt is voor mooie krullen. Dit heb je van verschillende merken bij de drogist.

Dan je tweede vraag.. Een mooie platte buik omdat je graag een navelpiercing wilt laten zetten..

We denken dat je al heel goed bezig bent door iedere week naar de sportschool te gaan voor de XCO, de push ups iedere avond zijn ook heel goed. Ga daar vooral mee door.

Daarnaast is het zoals je zelf ook al aangeeft, belangrijk dat je gezond eet. 

Het beste kun je eerst voor jezelf uitzoeken waar jouw valkuilen zitten. Eet je graag als je voor de TV zit? Zorg dan dat je een gezondere snack als alternatief hebt. Is jouw probleem dat je de hele dag eet? Probeer dan een tijdje alles wat je eet voor jezelf op te schrijven, zodat je je goed bewust wordt van alles dat je in je mond stopt. 

Zorg dat je regelmatig eet en kies vaker voor gezondere tussendoortjes zoals een stuk fruit, een bakje yoghurt, een handje noten of gedroogd fruit.

Good luck!

Liefs,
Girlscene

Beeld: Wehearit

Door de Redactie

Heb jij ook een brandende vraag, heb je dringend advies nodig over wat dan ook.. mail je vraag naar info@girlscene.nl en wie weet behandelen we volgende keer jouw vraag. Dit kan natuurlijk volledig anoniem!