Girls issues: Ik ben voor het eerst verliefd

Lifestyle door Redactie

Trouble in paradise? Girlscene helpt! Heb jij een probleem en weet je niet hoe je het moet oplossen? Vertel je situatie aan Girlscene en wij proberen je te helpen. Ruzie met je beste vriendin? Kledingcrisis? Boytrouble?! Wij helpen! Dit keer de vraag van een zeventienjarig meisje dat nog nooit een vriendje heeft gehad. Ze is nu voor het eerst verliefd en weet niet zo goed hoe ze het aan moet pakken. 

Hallo meiden!

Eigenlijk gaat het best goed met me. Maar ik heb misschien wel een klein probleempje. Ik ben namelijk 17 en ik heb nog nooit een vriendje gehad, laat staan gezoend. En daar schaam ik me best wel voor.

Nu is het zo dat er een jongen is en ik kan niets anders dan aan hem denken. We zitten bij elkaar in de klas en we hebben allebei niet echt een vriendengroepje, we vormen meer samen een groepje. Hij is 19 en ik dus 17. We praten vaak en we kennen elkaar drie weken. Praten met hem gaat heel makkelijk. Waar ik eerst stotterend een woord had uitgesproken komen er nu zelfs grappige dingen uit. Niet dat ik een duffe doos ben, maar eerst was ik best zenuwachtig om met jongens te praten.

Het gaat dus al aardig goed en ik vind hem heel leuk. Zo erg heb ik het nog nooit gehad. Hij komt vaak uit zichzelf naar me toe, vraagt of ik met hem mee ga naar de Mac en raakt me soms aan. Zo hebben we een eigen begroeting, een high five, hij kwam ermee aanzetten, super grappig was dat. We hebben ook super veel raakvlakken. We houden van dezelfde muziek, zijn allebei vegetariër, houden van honden, en we hebben dezelfde visie opdingen.

Ik weet alleen niet hou ik het nu verder moet aanpakken. Moet ik nu keer een move maken en hoe doe ik dat? Of laat ik hem dat doen, aangezien ik super zenuwachtig ben en hij het toch al doet. Maar misschien stopt hij ermee, en dat wil ik niet. Ook ben ik nu al zenuwachtig als ik hem voor moet stellen aan mijn ouders, of dat ik hen überhaupt moet vertellen dat ik een vriendje heb. Dat is echt een angstaanjagend idee voor mij.

Zoals jullie kunnen lezen ben ik echt een noob op dit gebied. En ik hoop echt dat jullie me willen helpen.

Liefs,
Anoniem.

Lieve Anoniem,

Allereerst, het is helemaal niet vreemd om op je zeventiende nog nooit gezoend te hebben en nog nooit een vriendje te hebben gehad. Bij iedereen gebeuren die dingen op een ander moment, jouw moment is kennelijk nog niet geweest. Dat is echt HELEMAAL niets om je voor te schamen.

Nu begrijpen we natuurlijk wel heel goed dat jij het jammer vindt, zeker als iedereen om je heen al die dingen wel al lang gedaan heeft. Je denkt misschien dat het vreemd is dat je nog nooit gezoend hebt, maar geloof ons.. er zijn zoveel meiden van jouw leeftijd (en nog veel ouder) die al die dingen niet gedaan hebben.

Maar misschien is het moment wel bijna daar, want je geeft aan dat je een hele leuke jongen ontmoet hebt op school. Jullie kunnen het heel goed met elkaar vinden, jullie hebben het leuk samen, jullie bouwen een vriendschap op en je kunt helemaal jezelf zijn bij hem. Wauw, willen we dat stiekem niet allemaal?

Jij vindt hem leuk, maar vindt hij jou ook? Wij denken van wel.. Waarom heeft hij je dan nog nooit op date gevraagd? Nou, jullie kennen elkaar pas drie weken. Wij denken dat hij jou rustig wil leren kennen en zelf misschien ook wel een beetje verlegen is en je niet zomaar mee uit durft te vragen. Maar de eerste stapjes heeft 'ie al wel gezet, hij vraagt of je mee gaat naar de Mac, hij raakt je soms aan.

Je bent bang dat hij je op een gegeven moment niet meer meevraagt. Niet bang zijn! Vraagt hij je een keer niet, dan kun jij ook nonchalant aan hem vragen of hij mee gaat ergens naartoe. Zo weet hij ook dat het verkeer niet van één kant komt, dat jij ook interesse in hem hebt. "Nonchalant vragen Girlscene? Makkelijker gezegd dan gedaan!". Ok, ok.. je hebt gelijk, als je verlegen bent en je iemand leuk vindt is diegene iets nonchalants vragen niet altijd even simpel. Maar denk maar aan de keren dat jullie wel in gesprek waren en toen de gesprekken allemaal heel erg makkelijk verliepen. Hij bijt niet! Het ergste dat er kan gebeuren is dat hij nee zegt, maar ook daar moet je niet te zwaar aan trekken. Er zijn zoveel redenen waarom hij nee zegt en waarschijnlijk heeft er geen één te maken met het feit dat hij jou niet leuk vindt.

Dan het probleem met je ouders... Dat is ook een stuk minder eng dan je nu denkt. Wij kennen jouw ouders natuurlijk niet, maar de meeste ouders zien hun kinderen het liefst gelukkig. Probeer er niet een te groot ding van te maken. Zitten jullie aan tafel, begin je "Ik heb een leuke jongen ontmoet", de volgende keer kun je ze dan misschien vertellen "Pap, mam, weten jullie nog dat ik jullie vertelde dat ik een leuke jongen ontmoet had.. Die jongen is nu mijn vriendje".

Een jongen voor het eerst aan je ouders voorstellen kan inderdaad een beetje eng zijn. Je vindt het belangrijk dat je ouders hem leuk vinden en je wilt tegelijkertijd ook graag dat hij jouw ouders leuk vindt. Meestal is ook dit van te voren veel enger dan het in werkelijkheid is. Neem hem eens mee naar binnen voordat jullie ergens naartoe gaan, stel ze aan elkaar voor en KLAAR! Het mooie hiervan is, dat als je ergens naartoe moet, jullie niet te lang bij je ouders kunnen blijven. Kleine stapjes.. Dan kun je een volgende keer vragen of hij bij je blijft eten..

We wensen je heel veel succes en plezier. We zijn er helemaal van overtuigd dat alles positief voor je uit zal pakken. En mocht hij jou toch niet als een potentiele vriendin zien, dan is dat ook niet het einde van de wereld.. Je gelooft het nu misschien niet, maar je zult nog zoveel jongens tegenkomen in je leven. 

Liefs,
Girlscene

Beeld: Wehearit

Door de Redactie

Heb jij ook een brandende vraag, heb je dringend advies nodig over wat dan ook.. mail je vraag naar info@girlscene.nl en wie weet behandelen we volgende keer jouw vraag. Dit kan natuurlijk volledig anoniem!