Dit zijn de vreemdste bijbaantjes ooit

Lifestyle door Redactie

Juf, secretaresse, politieagent... De 'standaard' baantjes kennen we allemaal wel. Maar niet iedereen brengt brood op de plank door de 9 tot 5 kantoorbaantjes. Je hebt ook mensen die hun centen verdienen door aan oksels te ruiken of door een menselijke beddenverwarmer te zijn.

Dat er veel verschillende beroepen zijn, dat weten we wel. Het is logisch dat er iemand moet zijn om de trein de besturen en je weet ook wel dat de kleren die je aan hebt door iemand ontworpen moet zijn. Toch zijn er ook dingen waar je eigenlijk nog nooit over hebt nagedacht. Want ja... Wie heeft eigenlijk het voer van je hond bedacht en getest? En er moet ook iemand zijn die heeft getest dat jouw deodorant wel echt zweet tegengaat. Fotografe Nancy Rica Schiff heeft al de mensen opgezocht die deze vreemde beroepen beoefenen en ze vastgelegd in haar boek 'Odd Jobs'. Hier zijn er een paar:

1. Ademgeur-evalueerder

Wat doen ze?
Ze beoordelen slechte adem voor en na het gebruik van geur verminderende producten zoals kauwgum en mondspoeling. Deze mensen hebben het niet makkelijk: de adem die ze voor het gebruik moeten ruiken zijn van mensen die een slechte adem hebben in de ochtend, of van mensen die dingen hebben gegeten die een sterke geur hebben, zoals knoflook of koffie. Iew!

2. Chips-inspecteur

Wat doen ze?
Ze halen aangebrande of misvormde chips bij de goede chips vandaan aan de lopende band.

3. Kledingontwerper van Barbie

Wat doen ze?
Niet alleen mensen gaan met de trends mee, maar ook Barbie is zeer modebewust. Barbie heeft geluk, want er zijn mensen die de poppenkleertjes speciaal voor haar ontwerpen!
4. Okselgeur-tester

Wat doen ze?
Mocht je niet van de adem zijn, dan kun je altijd nog de oksels testen. Deze mensen zorgen ervoor dat je okseltjes niet naar zweet ruiken, maar naar de heerlijke deodorant die je hebt opgespoten. Het schijnt dat ze gemiddeld 60 oksels per uur besnuffelen!

5. Golfbalduiker

Wat doen ze?
Het kan gebeuren dat je tijdens het golfen het balletje per ongeluk in het water slaat. Die kan je natuurlijk niet eigenhandig uit het water halen. Gelukkig hebben we daar de golfbalduiker voor! Makkelijk is dit baantje niet. Het water is modderig, troebel en zit vaak vol met chemicaliën.

6. Hondenvoer-tester

Wat doen ze?
Er zijn mensen die ervoor zorgen dat jouw Bruno een smakelijk ontbijtje eet. Hondenvoer proeven is niet vereist, maar een hondenvoer-tester vertelde in de Engelse Daily Mail dat hij het proeven een onderdeel van zijn beroep vond. Zijn favo hapje? Kip met groenten.

7. Dobbelsteencontroleur

Wat doen ze?
Behalve dat ze controleren of de ogen aan de juiste kant zitten, kijken ze ook of de dobbelstenen op het juiste gewicht zijn. Je kunt namelijk vals spelen met verzwaarde dobbelstenen. De afgekeurde dobbelstenen worden vernietigd.

8. Grasmaaier voor het dak

Wat doen ze?
Je ziet het niet veel, maar er zijn huizen met gras op het dak. Dat gras moet natuurlijk ook gemaaid worden. Laten er nou net grasmaaiers zijn die gespecialiseerd zijn in het maaien van een dak! Handig!

9. Menselijke beddenverwarmer

Wat doen ze?
Heb jij ook zo'n hekel om in een koud bed te gaan liggen? Daar heeft het Londense hotel Holiday Inn wat op verzonnen! Je kunt daar namelijk je bed laten voorverwarmen door een persoon. Een medewerker van het hotel gaat in een speciaal pak in je hotelbedje liggen, vijf minuten voordat je wil gaan slapen. Lekker warm!

10. Bloedzuiger-kweker

Wat doen ze?
Bloedzuigers zijn misschien enge beesten, maar ze worden vaak gebruikt in de medische wereld. Er zijn mensen die deze jongens daar speciaal voor kweekt. Voor acht dollar kun je er eentje kopen.

Zou jij je durven wagen aan een van deze banen?

Bron: nancyricaschiff, vkbanen, | Beeld: iStock