13 'nutteloze' dingen die je op school deed

Lifestyle door Redactie

''Je bent op school om te leren'' wordt ook wel gezegd. Vanaf vier jaar worden we verplicht om naar school te gaan, zodat we kunnen leren om later een goede toekomst te hebben. School is hartstikke nuttig en belangrijk, maar er zijn dingen die eigenlijk best nutteloos zijn of die we simpelweg nooit meer gebruiken...

1. Aan elkaar schrijven
We leren schrijven door aan elkaar te schrijven. Blokletters waren ten strengste verboden. Nu is aan elkaar schrijven alleen meer iets voor je oma of voor Sinterklaas. Maar kan soms toch nog best heel chique zijn voor een uitnodiging of liefdesbrief!

2. Binnen de lijntjes kleuren
Kun je die tijd nog herinneren dat binnen de lijntjes kleuren de lastigste opgave van de wereld leek?

3. Een Tamagotchi verzorgen
De Tamagotchi was zeker een rage in de jaren '90. Toch vereist dit apparaatje wat meer werk dan bijvoorbeeld een simpele Furby. Nee, je moest echt dagelijks tijd besteden aan je Tamagotchi, anders zou je digitale vriend of vriendin het loodje leggen.

4. Een kijkdoos maken
Moest jij ook een dierentuin knutselen in de vorm van een kijkdoos? Dan was jij niet de enige! Toch is de kans groot dat je er daarna nooit meer een hebt gemaakt.

5. Stickers ruilen
Elk meisje had op school een stickerboek. Het doel? Zoveel mogelijk leuke stickers in je stickerboek verzamelen. Inmiddels ligt je stickerboek veilig opgeborgen in een la, maar die 'onderhandelings skills' die je daarvoor nodig had komen nu eigenlijk wel goed van pas...
6. WordArt gebruiken
WordArt was de bom! Je gebruikte het op de voorkant van je werkstuk en voor de uitnodigingen van je prinsessenfeestje. Hoe cool WordArt vroeger ook was, het heeft zijn beste tijd gehad.

7. Schuifelen
Als er al op een klassenfeestje werd gedanst, dan werd er geschuifeld. Het liefst zo ver van elkaar af als mogelijk. Dat is nu wel anders ;-)

8. Kaften
Het nieuwe schooljaar werd standaard afgetrapt met kaften. Elk jaar weer dat vervelende klusje waar je een middag voor moest uittrekken. Nooit meer!

9. Een dier ontleden
Eens maar nooit weer! Zo denken wij over het ontleden van een rat, kikker of schapenhart.

10. Rekenen
Rekenen moet iedereen kunnen. Toch betrap jij jezelf er regelmatig op dat je moeite hebt met het optellen van de kosten van je boodschappen. Oepsie, misschien komt dat telraam toch nog eens van pas....

11. Woorden typen op de rekenmachine
Dat we soms, af en toe, een ietsiepietsie beetje moeite hebben met rekenen en wiskunde is niet zo gek... We waren namelijk veel tijd kwijt met het typen van woorden op onze rekenmachines. Weet jij nog wat LOL + LOL is?

12. De stelling van Phytagoras
Als je een lerarenopleiding volgt of nog op de middelbare school zit, dan weet je natuurlijk wel wat dit is. Maar wij begrijpen als het je een beetje ontglipt is wat het precies inhoudt.

13. Topo
We weten allemaal waar Frankrijk ligt en wat de hoofdstad van Spanje is. Toch is het ons even ontglipt waar Antananarivo de hoofdstad van is.

Beeld: iStock