Voedsel om je work-out te voeden

Food door annemerel

Zijn jullie allemaal nog druk aan het sporten?! Of heb je je goede voornemens al aan de wilgen gehangen? Als je veel sport vraag je veel van je lichaam, daarom is het dan ook belangrijk om je lichaam op de juiste manier te voeden, om blessures en vermoeidheid te voorkomen en tegelijkertijd een topprestatie neer te zetten. We zochten de beste voedingsmiddelen voor sporters.Voeding om je work-out te voeden

Avocado's
In avocado's zitten vetten die het cholesterol verlagen. Het zorgt voor een sterk en pijnvrij lichaam. Uit onderzoek van de Universiteit van Buffalo bleek dat hardlopers die minder dan 20% vet eten, meer kans hebben op blessures dan vrouwen die minstens 30% vet eten. Diëten waarin weinig vet gegeten mag worden zorgen voor verslapte spieren en aanhechtingen. Een halve avocado per dag (bijvoorbeeld op je brood of door een salade) zorgt voor een verminderde kans op blessures.

Voeding om je work-out te voeden

Bananen
In bananen zit een hoog percentage potassium, het is een snelle oplossing als je last hebt van die bekende steek in je zij. Zweetverlies moet je aanvullen met vocht, bananen zorgen ervoor dat het vocht goed opgenomen kan worden.

Voeding om je work-out te voeden

Bessen
In bessen zitten heel erg veel antioxidanten. Een handje met blauwe bessen of frambozen is een perfecte bron van vitaminen. Deze vitaminen helpen je spieren te beschermen tegen schade die je door het sporten op zou kunnen lopen. Hoe dieper de kleur van het fruit, hoe gezonder het fruit is.

Voeding om je work-out te voeden

Wortels
Wortels bestaan uit complexe koolhydraten, deze zorgen voor energie voor je spieren.

Voeding om je work-out te voeden

Kippenborst
Het borst gedeelte van de kip zit vol ijzer en zink. Vlees van gevogelte heeft meer ijzer en zink dan rood vlees, daarnaast zit er minder vet in. Win win!

Voeding om je work-out te voeden

Hummus
Complexe koolhydraten, proteïne en onverzadigde vetten, alle juiste ingrediënten om je work-out te voeden. Toevallig zitten ze allemaal in Hummus!

Voeding om je work-out te voeden

Eieren
Een ei per dag! Vroeger is je misschien verteld dat je niet teveel ei mag eten, omdat je dan een te hoog cholesterol zou kunnen krijgen. Niet waar! Je "mag" 300 milligram cholesterol per dag, in een ei zitten er net iets meer dan 200. Eieren zitten vol met ijzer.

Voeding om je work-out te voeden

Chocolademelk
Chocolademelk? Jup, dat lees je goed. Er zit niet alleen calcium in dat goed voor je botten zou zijn, er zitten ook vitaminen en mineralen in. Onderzoekers zeggen dat chocolademelk net zo goed werkt om je spieren te repareren, als een doorsnee sportdrankje.

Voeding om je work-out te voeden

Zalm
Zalm zit vol met omega-3 vetten, dit is super goed voor je hart. Daarnaast zou zalm ook zorgen voor minder vet rond je buik. Het onderzoek naar de link tussen verminderd buikvet en de omega-3 vetten in zalm is pas net ontdekt en op dit moment is nog niet duidelijk waarom het zo is. We'll keep you posted!

Wat eet jij voor en na je work-out?!

Bron: Shape Magazine, Womens Health Magazine, Body

Pin je favoriete eten en work out inspiratie in Pinbook