Food

4 vegetarische en glutenvrije gerechten

23

Als je een vegetarisch en/of glutenvrij dieet volgt, is het soms lastig om lekkere recepten te vinden. Zeker als je voor vriendinnen een lekker gerecht wilt maken! Ook als je niet vegetarisch of glutenvrij eet, zijn deze recepten heerlijk om mee af te wisselen. Je eet dan vaak net even wat andere ingrediënten dan normaal gesproken.

Quinoa met courgette, pompoen en munt

glutenvrij

Dit gerecht met quinoa zit vol met lekkere 'herfst' smaken. Bereid de quinoa volgens de verpakking (te koop in de supermarkt en natuurwinkel) en voeg daaraan stukjes courgette, pompoen en cranberry toe. Een beetje munt door het gerecht zorgt voor de frisheid. Uiteraard kan je zelf nog andere groenten aan dit gerecht toevoegen zoals bosuitjes en aubergine.

Quinoa met muskaatpompoen

glutenvrij2

Dit gerecht is de vegetarische en glutenvrije variant van risotto (en het bevat ook nog eens minder calorieën!). Bereid de quinoa volgens de verpakking en voeg daaraan de muskaatpompoen, dat is de oranje pompoen, paddenstoelen, uien en een beetje knoflook toe. Hmm....

Pittge zilvervliesrijst met perzik en pistachenoten

glutenvrij3
Op de afbeelding zie je in plaats van zilvervliesrijst wheat berry. Dit product is in Nederland moeilijk verkrijgbaar dus zilvervliesrijst is een goede vervanger.

Dit gerecht is ideaal als je van pittig eten houdt. Bereid de zilvervliesrijst volgens de verpakking en voeg daaraan kardemom (te koop in de supermarkt, staat bij de kruiden), komijn en kaneel toe. Maak het gerecht af met stukjes gedroogde perzik en pistachenoten. Ook met dit gerecht kan je variëren door andere groenten en noten toe te voegen.

Salade van gierst, linzen en granaatappelpitjes

glutenvrij5

Voor deze salade heb je gierst nodig. Gierst lijkt op rijst (je kan dus ook prima zilvervliesrijst of een andere rijstsoort gebruiken) en is te koop bij de natuur- en reformwinkel. De granaatappelpitjes zorgen ervoor dat de salade een beetje zuur is, dus fris smaakt. Naast de linzen heb je voor dit gerecht limoensap, peterselie en bosuitjes nodig. Lekker!

Eet smakelijk!

Wat voor producten gebruik jij als je vegetarisch en/of glutenvrij eet?

Bron: fitsugar.com

Door: Quirine

LOVE dit artikel
12 meiden hebben deze blog geloved

Plaats een reactie

Je bent nog niet ingelogd.

of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Of login via Facebook

23 reacties

  • 5 jaar geleden Aurélie

    Ik hou van quinoa!

  • 5 jaar geleden Tessa Marcinkowski

    ik eet liever taartjes hihihi :$

  • 6 jaar geleden Yaël

    ik eet alles vaga. maar hiervan word je als vegetariër niet echt blij van.

    t is een beetje rijst met 2 ingrediënten en saus. jammer

    er zijn zulke leuke echte lekkere groeten recepten maar die komen nooit aan het daglicht. erg jammer

    wat al meer mensen zeggen, alle recepten kun je het vlees uit weg laten en tada het is vega. je moet er inderdaad er wel voor open staan.

    jammer dat het artikel zo kort af is zonder de echte recepten, beetje teleurstellend

  • 6 jaar geleden AMORFATI

    Ik wil wat vaker vegetarisch gaan eten, dus deze ideetjes zijn heel handig!

    Wel jammer dat het niet echte recepten zijn, maar die zijn vast wel via Google te vinden. Goede tips iig!

  • 6 jaar geleden Marleen

    dit zijn geen recepten, dit zijn afbeeldingen met omschrijvingen...

  • 6 jaar geleden coconut

    Leuk! Glutenvrij en vegetarisch is inderdaad niet altijd even makkelijk te combineren. Ik mag zowel geen gluten als ei als melkproducten als soja, dus dan wordt het helemaal lastig. Maar dit mag ik wel. Leuk om eens te gaan uitproberen!

  • 6 jaar geleden xNightingale

    Handig! Lijkt me echt super lekker allemaal!

  • 6 jaar geleden Kaylee

    Het eerste en tweede recept lijken me superlekker!

  • 6 jaar geleden Afijn

    Wheatberry's of gewoon complete tarwekorrels zijn in Nederland gewoon bij natuurvoedingswinkels te koop. Maar dan natuurlijk niet GV. Je zou dan eerder voor boekweitkorrels gaan. Maar die gierstsalade lijkt heerlijk!

  • 6 jaar geleden laura

    kijk dit lijkt mij nou lekker als gluten vrij Dieter

  • 6 jaar geleden Eline

    Ik ben ook vegetariér.. en ik heb nog quinoa in huis dus ik wil zeker wel iets proberen, het is alleen wel een beetje kort beschreven allemaal!

  • 6 jaar geleden dormant

    Ik zie tegenwoordig overal quinoa, tijd om het eens te proberen.

    Die eerste lijkt me heel lekker! Toevallig heb ik al munt en courgette in huis.

  • 6 jaar geleden Trialog

    Jullie zijn niet vegetarisch, jullie zijn vegetariërs.. hoop ik

  • 6 jaar geleden Anna

    ik vind het trouwens leuk dat de gerechten ook veganistisch zijn!!!!!!!!

  • 6 jaar geleden Anna

    dat 3e gerecht ziet er uit als tarly dat is gewoon te koop in de supermarkt dus zilvervliesrijst in de plaats hoeft niet persé.

  • 6 jaar geleden Bettiepage

    Zoooo lekker.

  • 6 jaar geleden NailsByStephanie

    Leuk aritkel. Ik ben vegetarisch.. maarja, op zich kan je van bijna iedere maaltijd wel een vegetarische maaltijd maken. Alleen sommige mensen staan daar niet voor open, of hebben geen idee.. terwijl het eigenlijk heel makkelijk is.

  • 6 jaar geleden Marije

    Wat leuk! Ik heb glutenintolerantie en ben vegetarisch, dus leuk artikel!

  • 6 jaar geleden P.S.iloveyouXx

    Da's egt fijn! Ik ben vegatarich en m'n zusje allergisch voor gluten.

    Jeejjj! Super!

  • 6 jaar geleden Laura

    Fantastisch artikel, echt waar!

  • 6 jaar geleden Cecilia

    Hmm quinoa is niet mijn favoriet... maar ik ga dit wel onthouden voor als mijn vriendin met glutenallergie komt eten!

  1. 1