Lifestyle

Ik denk dat ik zwanger ben... wat nu?

250

De laatste tijd worden er steeds meer topics over zwangerschap op het forum geopend. Dit is bij ons niet onopgemerkt gebleven, vandaar dat wij hier meer aandacht aan willen besteden. In dit artikel gaan we daarom in op de symptomen, wat je kunt en moet doen en het moederschap zelf. Want wat doe je als je een vermoeden hebt dat je zwanger bent? En: wat als je echt zwanger bent?

Op de dag van vandaag bestaan er genoeg mogelijkheden om een zwangerschap te voorkomen. Zo bestaan er wel twaalf verschillende soorten voorbehoedsmiddelen, waarvan er zes het meest gebruikt worden. Onder deze zes verstaan we natuurlijk het condoom, de prikpil, de morning-after pil, de anticonceptiepil, het spiraaltje en de nuvaring.

Mocht je nu één van deze of een combinatie van de genoemde voorbehoedsmiddelen hebben gebruikt, maar je hebt toch een vermoeden dat je zwanger bent. Omdat je bijvoorbeeld:

- overtijd bent;
- het condoom is gescheurd;
- hevige buikpijn hebt of last hebt van misselijkheid en opeens wel opvallend veel augurken gaat eten;
- opgezwollen borsten hebt die erg gevoelig zijn;
- vaker moet plassen;
- erg moe bent;
- stemmingswisselingen hebt, opeens erg blij en dan weer heel verdrietig;
- last hebt van brandend maagzuur;
- regelmatige last hebt van hoofdpijn.

De meeste vrouwen denken al snel dat als ze één van deze symptomen hebben, dat ze dan zwanger zijn. Dit hoeft natuurlijk niet altijd, pas wanneer het frequent aanhoudt dan wordt de kans groter op zwangerschap. Dus niet wanneer je af en toe last hebt van krampen, hoofdpijn of dat je buik wat dikker is dan normaal.

Om er zeker van te zijn dat je zwanger bent, kun je natuurlijk meteen een zwangerschapstest doen. Dat kan op de eerste dag van de verwachte menstruatie, je kunt de test kopen bij de drogist. Bij de symptomen horen ook kenmerken, die je nog meer bevestiging geven op een zwangerschap. Zoals:

- buikpijn en misselijkheid.
- gevoelige borsten
- je moet vaker plassen
- je bent sneller moe
- je hebt vaak stemmingswisselingen
- hoofdpijn

Stel dat je echt zwanger bent... wat nu? Geef jezelf een paar dagen de tijd om goed na te denken, om andere maatregelen te nemen. Denk hierbij aan om het kind zelf op te voeden, het kind af te staan aan een adoptie/pleeggezin of het kind te laten aborteren. Besluit je om naar een kliniek te gaan, dan bestaan er in totaal vier behandelingen:

de overtijdsbehandeling. Je kunt voor deze behandeling in aanmerking komen als je zeven tot zestien dagen overtijd bent. Je hebt hiervoor geen verwijzing van de dokter/huisarts nodig, daarnaast krijg je ook nog vijf dagen bedenktijd.

de abortuspil. De pil is in te nemen tot zeven weken na de eerste dag van de laatste menstruatie, de pil werkt het beste tot vier weken na de eerste dag van de laatste menstruatie. Neem de pil absoluut niet in na de zeven weken, er kunnen dan ernstige complicaties optreden! Je kunt deze pil alleen bij een abortuskliniek of een ziekenhuis met een abortusvergunning krijgen.

de zuigcurettage. Tot dertien weken overtijd, kan de zwangerschap door middel van een zuigcurettage beëindigd worden. Je hebt dan een goed gesprek met je arts en een gynaecoloog onderzoekt je inwendig om te kijken hoe lang je zwanger bent.

een abortus. Ben je jonger dan 16 jaar? Dan heb je de handtekening van tenminste één van je ouders nodig. Tussen de 12 en 22 weken overtijd kom je in aanmerking voor een abortus.

Bovenstaande informatie is natuurlijk heftig, vooral als jij deze keuze moet maken. Er bestaan genoeg instanties die je meer informatie kunnen geven en helpen bij een keuze, zoals het Fiom. Veel succes!

Check ook het grote topic op het forum: Ben ik zwanger?

Beeld: iStock

LOVE dit artikel
4 meiden hebben deze blog geloved

Plaats een reactie

Je bent nog niet ingelogd.

of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Of login via Facebook

249 reacties

 • 1 jaar geleden Nora Torres

  Mijn vriend Andrew en ik houden zoveel van elkaar dat we niet twee uur kunnen blijven zonder van elkaar te horen. We leefden gelukkig en maakten ons klaar voor onze bruiloft toen plotseling alles crashte... Het begon allemaal op 20 juni toen Andrew verhuisde naar een nieuw appartement waar hij Melisa ontmoette. Ze waren buren en voor ik het wist, begon Melisa hem te bezoeken. Ze werden zo dichtbij en Andrew miste op 3 september niet meer. Uiteindelijk maakte hij het uit met mij. Mijn hart was verbrijzeld, ik had zin om zelfmoord te plegen maar zoals God het zou willen, zei mijn vriendin Susan me over Lord Bubuza miraclous spell dus ik nam contact met hem op en vertelde hem alles en hij vertelde me dat Andrew terug zal komen bedelen binnen 12 tot 16 uur. Ik volgde zijn instructies en tot mijn grootste verbazing riep andrews me 14 uur later huilend en smeekte hem hem te vergeven.. Alle dank aan Lord Bubuza voor het helpen van me om Andrew terug te krijgen. Heb je hulp nodig? neem contact op met Lord Bubuza via e-mail: lordbubuzamiraclework@hotmail.com of via de website:: http://Lordbubuza.website2.me of via WhatsApp: +1 505 569 0396

 • 1 jaar geleden Gabriella Scott

  Mijn hart is vol van vreugde en ik weet niet hoe ik Heer Bubuza moet bedanken omdat ze me geholpen heeft mijn vriend terug te halen... Mijn vriend was een rokkenjager en ik probeerde hem tegen bedrog te beschermen, maar hij bleef me bedriegen, het kwam op een bepaald moment dat hij zijn spullen pakte en het huis verliet, ik huilde en riep hem aan de telefoon en smeekte hem om naar huis terug te keren, maar hij weigerde en vertelde me dat hij verder ging Ik kon het hart niet langer verdragen, dus vertelde ik mijn zus alles en ze vertelde me dat Lord Bubuza me kon helpen hem terug te brengen, dus ik nam onmiddellijk contact op met heer Bubuza en vertelde hem mijn situatie en hij vertelde me dat hij me zal helpen en mijn vriend zal terugkomen en smeekt me om hem te vergeven binnen 12 tot 16 uur.. Ik deed alles wat Lord Bubuza me vertelde en tot mijn grote verrassing kwam mijn vriend naar me toe en viel op zijn knieën huilend en smeekte me om te vergeven en hem terug te accepteren, eerst dacht ik dat het een grap was maar later besefte ik dat hij serieus was dus ik vergaf hem en sindsdien leven we al jaren gelukkig gelukkig samen. Heeft u problemen, neem dan contact op met Lord Bubuza via e-mail: lordbubuzamiraclework@hotmail.com of via de website: http://Lordbubuza.website2.me of via WhatsApp: +1 518 558 5109 ...!!!

 • 1 jaar geleden Gabriella Scott

  Mijn hart is vol van vreugde en ik weet niet hoe ik Heer Bubuza moet bedanken omdat ze me geholpen heeft mijn vriend terug te halen. Mijn vriend was een rokkenjager en ik probeerde hem tegen bedrog te beschermen, maar hij bleef me bedriegen, het kwam op een bepaald moment dat hij zijn spullen pakte en het huis verliet, ik huilde en riep hem aan de telefoon en smeekte hem om naar huis terug te keren, maar hij weigerde en vertelde me dat hij verder ging Ik kon het hart niet langer verdragen, dus vertelde ik mijn zus alles en ze vertelde me dat Lord Bubuza me kon helpen hem terug te brengen, dus ik nam onmiddellijk contact op met heer Bubuza en vertelde hem mijn situatie en hij vertelde me dat hij me zal helpen en mijn vriend zal terugkomen en smeekt me om hem te vergeven binnen 12 tot 16 uur. Ik deed alles wat Lord Bubuza me vertelde en tot mijn grote verrassing kwam mijn vriend naar me toe en viel op zijn knieën huilend en smeekte me om te vergeven en hem terug te accepteren, eerst dacht ik dat het een grap was maar later besefte ik dat hij serieus was dus ik vergaf hem en sindsdien leven we al jaren gelukkig gelukkig samen. Heeft u problemen, neem dan contact op met Lord Bubuza via e-mail: lordbubuzamiraclework@hotmail.com of via de website: http://Lordbubuza.website2.me of via WhatsApp: +1 518 558 5109...!!!

 • 2 jaar geleden Nancy Lenders

  123 het is haar eigen schuld

 • 4 jaar geleden 123

  Hey wat moet ik doen men vriendin denk da ze zwanger is ze heeft al meer dan een week felle buikpijn en moes een paar keer overgeven en als ze zwanger is wil ze de baby houden en ze is pas 15

 • 5 jaar geleden Littlething

  Ik snap dat sommige geen abortus laten plegen. Ik zou het wel doen als jij het kind niets te bieden hebt. Ik zou het nooit kunnen afstaan. Mijn mening. Maar over de abortus, als je het wel laat halen dan is het niets meer dan een klompje cellen. Het ziet er nog niet eens uit als een 'mini baby'tje'. Veel mensen vergeten dit als ze het hebben over 'moorden'

  Ik val niemand aan, dit is mijn mening.

 • 6 jaar geleden Josefien-girlpower

  toch thanks........

 • 6 jaar geleden Lieke-xxx

  goed dat hier een artikel over gemaakt is

 • 6 jaar geleden Josefien-girlpower

  maar je wil het dan toch zelf want dan heb je moeten geneu.... ?

 • 6 jaar geleden ylona x

  ik zou ook later proberen geen abortus te plegen maar stel dat het jou ook overkomt , dat je zwanger bent , zou jij dat kunnen , abortus plegen ? Ik niet , ik zou het niet over m'n hart verkrijgen om het dat kind aan te doen . Die er trouwens zelf niet voor gekozen heeft ...

 • 6 jaar geleden Saaarxx

  Ik zou zelf nooit abortus doen... Dat is volledig mijn eigen keuze, ik snap ook als andere mensen het doen om een of andere rede, maar ik niet. Ik zou dan veel liever voor adoptie gaan of het kind zelf opvoeden, want waarom zou ik het leven van een kindje nemen 'omdat het mij niet goed uit komt.' Nogmaals, volledig mijn eigen beslissing.

 • 6 jaar geleden W.

  Ik zelf zal nooit abortus doen

 • 6 jaar geleden xoAnne

  @Lisette

  en als je dan verkracht bent op je 12e?

 • 6 jaar geleden Lisette

  Ik ben tegen abortus, tuurlijk moet de optie er zijn maar ik zou het zelf nooit kunnen. Waarom een kind niet de kans geven op een leven? Dat een kind van 12 geen kind kan opvoeden lijkt me logisch, helemaal als die al zo dom is om sex te hebben op 12 jarige leeftijd! Maar geef dat kind dan wel een kans, er zijn zoveel mensen die extreem veel moeite doen om een kind te krijgen. Sta dan het kind ter adoptie af. Geef het kind een kans. Ik zou het zelf niet kunnen, maar adoptie is 100x beter dan abortus!

 • 6 jaar geleden Manu

  Je kunt ook per-ongeluk zwanger worden he. Een vriendin van mijn moeder werd toen ze 18 was zwanger door de pil heen! Ze had dus een verkeerde pil of er ging iets mis (misschien had ze diarree gehad of had ze overgegeven). Wil jullie niet bang maken ofzo. Maar ze heeft het kind gehouden dus zij heeft nu kinderen van 10 jaar ouder dan mijn broertje en zusje en ik. Terwijl mijn moeder en die vriendin even oud zijn!

 • 7 jaar geleden Tauriël

  Je bent pas klaar voor seks als je de consequenties er van weet! Daarom vind ik abortus zulke bullshit! Had dan niet het bed gedeeld met iemand! Dan voed je het kind ook maar op, je bent zelf aan seks begonnen! (bij verkrachtingen denk ik er anders over btw)!

 • 7 jaar geleden Rowenaa#

  Ik was 18 jaar, perongeluk zwanger, woonde samen met mijn toenmalige vriend, had geen contact met mijn familie en had geen vrienden en vriendinnen meer over omdat me alles verboden werd! Mijn ex had toen nog al losse handjes, ik zag alle hoeken van het huis.. Van hem moest ik het verplicht weg laten halen.. Ik wilde dat zelf helemaal niet, want ik ben anti abortus opgevoed, maar ik was zo bang voor hem en had het gevoel dat ik nergens heen kon dus heb er naar geluisterd. nu 2 jaar later, heb ik er nog steeds elke dag last van! ik voel me schuldig dat ik het kind heb weg laten halen terwijl het hartje al kloptte. het had een leven kunnen worden en dat heb ik tegen gehouden.. Maar moet iedereen nu zo hard roepen: 'het is moord' ??? En bovendien, zijn daarna mijn baarmoeder en eileiders onwijs gaan ontsteken, waar ze te laat bij waren dus ik heb nu 90% kans dat ik nooit ook maar een kind kan krijgen!!! MEIDEN DAT DOET PIJN!!!!!!!!!! ALS HET JE GROOTSTE DROOM IS OM HUISJE BOOMPJE BEESTJE TE KRIJGEN LATER!!!! ik voel me schuldig ik heb dit aan me zelf te danken, denk ik elke avond weer als ik me zelf in slaap huil..

  Wat ik hier mee bedoel te zeggen, je kan niet zo maar oordelen.. Je weet misschien niet eens de reden van iemand waarom iemand besluit voor een abortus te gaan.. En door zulke opmerkingen dan zo maar in het wilde weg te gooien kan je andere meiden onwijs kwetsen en verdriet doen.. Dus denk even een 2e keer na voor dat je een vooroordeel roep of hier onder schrijf!!

 • 7 jaar geleden Kimberly

  @naamxloozz

  Heel naief klink je, al hoewel je wel op sommige punten gelijk heb.

  Uitgaan is niet alles. En je kan nog veel als tienermoeder.

  Misschien is het voor jou belangrijk om te gaan drinken en tot 4 uur in de nacht weg te blijven.

  Ik ben zelf al een moeder. Was 14 toen ik zwanger raakte en precies 15 toen ik beviel.

  Ik heb nooit spijt gehad van mijn dochter, want een kind is het allermooiste op aarde.

  Dus Who Care's als je niet meer uit kan. Je hebt het mooiste al thuis liggen.

  Ik heb nooit gedacht aan abortus. Want dat is gewoon een snelle en emotionele exit van een grote verantwoordelijk. Ik geloof ook dat de meiden die dat doen, ook emotionele schade oplopen. Dat ze in hun gedachte nog steeds er bij blijven dat ze een kindje hadden en dat het hen zelf vast veel verdriet doet.

  En inderdaad mijn moeder past op mijn kind als ik op school ben. Zeg ik dan meteen dat het haar verantwoordelijkheid is ? Nee, ik laat juist zien dat ik mijn verantwoordelijkheid neem om er alles aan te doen dat ik een GOEDE toekomst voor mijn kind kan scheppen.

  Een tienermoeder zijn is inderdaad niet voor watjes nee.

 • 7 jaar geleden Marjolein

  'Sommige mensen moeten vet veel moeite doen voor een kind, en dan laat jij het weghalen!' Kom op zeg, wat is dat voor kut argument. Sommige mensen moeten ook heel erg hun best doen voor de universiteit, maar als jij het wel kan maar gewoon mode-ontwerpster wil worden doe je dat toch ook gewoon? Je moet niet je eigen leven laten bepalen door anderen of door wat 'de norm' is. Zeker niet met een mensenleven, wat ook jouw leven totaal op z'n kop gaat zetten.

  Ik ben dus voor abortus, maar wel alleen als je echt je best hebt gedaan het tegen te houden (en dus niet als je keer op keer een abortus laat plegen omdat je weer 'perongeluk' zwanger bent)

 • 7 jaar geleden Mounya

  Ik ben echt geschokt over de laconieke manier waarop er met abortus om wordt gegaan... Wacht maar tot jullie zelf een keer zwanger zijn geweest en moeder zijn geworden, dan begrijp je wel hoe gruwelijk dit is. Ik ben niet anti-abortus, de optie moet er zijn, maar jullie onderschatten het emotionele aspect zooo enorm! Ik ben zelf op mijn 19e zwanger geworden van mijn man (die toen nog mijn vriend was) en ik ben op mijn 20e moeder geworden van een dochtertje. Ik was op het moment dat ik zwanger werd iets meer dan 3 jaar ontzettend gelukkig samen met mijn vriend. Het krijgen van ons dochtertje is het mooiste geweest dat ons ooit is overkomen. We zijn getrouwd (we waren trouwens al verloofd voor ik zwanger werd) toen ze 3 maanden oud was, want trouwen met een dikke buik vind ik persoonlijk niet uitzien. We woonden allebei nog bij onze ouders maar zijn samen gaan wonen op de dag dat ik 37 weken zwanger was. Al met al een heel avontuur, en nee, het was niet makkelijk en ja, je krijgt rare blikken je kant op. Maar alles verbleekt bij het geluk dat ik op dit moment ervaar. Everything happens for a reason.

 • 8 jaar geleden emaaaaa

  ik ben 15 en niet zwanger, maar als ik wel zwanger zou raken. Dan hoef ik echt niet na te denken wat ik zou doen, ik zou gewoon het kind houden. Want voor mijn gevoel zou ik dan wel mijn eigen kind vermoorden. iets waarmee ik echt nooit zou kunnen leven. En het is wel je eigen schuld dat je zwanger bent, of nouja jullie eigen schuld. Dus zou je doordat je zelf iets fout hebt gedaan, het leven van een ander afnemen? Dat lijkt me een beetje harteloos.

  En misschien lijkt dit wel niet reeel, maar zo zie ik het.

 • 8 jaar geleden Cheyenne

  Waarom staat er maar uitleg over één mogelijkheid? Waarom is er niet dieper ingegaan op adoptie of over het opvoeden van het kind?

 • 8 jaar geleden blondyxx

  toen ik 14 was had ik seks met me vriendje((ikweetetisjong:$))ik d8 dt ik zwanger gelukkig was et niet soo o_0

 • 8 jaar geleden Cupcakeee

  fack ,

  ik had niet echt seks met m'n vriendje

  wandt het paste niet

  alsnog had hij een condoom om .

  en misschien kwam er toch iets in ?

  wandt ik heb nu misselijk en heb hoofdpijn en heb vaak honger en mijn borsten zijn gevoelig !

  ik ben pas 13 , me ouders vermoorden me als ik echt zwanger zou zijn !

  Juist ja. Misschien heb je gewoon groeipijn, en ik zou me met andere dingen bezig houden als ik jou was, 13 is echt niet de leeftijd.

 • 8 jaar geleden Laaura

  het kan ook onder de 16 zonder toestemming van je ouders maar dan moet je eerst met je huisarts overleggen. kijk maar op www.abortus.nl

 • 9 jaar geleden GirlyyGirlyy

  @Summerlovingx

  wat je zegt klopt niet want het foetus klopt as in de 6e week en heeft dan dus al een bloedsomloop

  het foetus leeft dus echt al en je haalt toch een levend iets weg.

  Daarbij toen ik elf weken een echo had beweegde het al en zat alles er al zowat al armpjes beentjes.

  laatstaan bij 22 weken dan haal je echt een kindje weg hoor

  ik ben nu 17 weken zwanger en ik zou het echt heel naar vinden als ik het nu nog weg zou halen terwijl ik al een buikje heb enzo

 • 9 jaar geleden Summerlovingx

  voor iedereen hieronder die zegt dat foetussen na een aantal weken al echt volgroeide 'baby's' zijn: dat is niet zo. Baby's zijn pas echt volgroeid na de geboorte, want dan stroomt het eigen bloed pas door het hartje.

  EN DAARBIJ een abortus mag niet voor niks tot 22 weken, want dat is wanneer het hartje begint te kloppen...

  ik ben niet tegen abortus, zwanger worden en een kind krijgen verandert je leven ZO erg.(niet uit eigen ervaring) het is gewoon een enorme verandering van je leven. En zwanger worden kan ook onbedoeld he... je bent nooit 100% beschermt

 • 9 jaar geleden naamxloozz

  Nou, ik moet er niet aan denken hoor. Ik be nu 14, en ik zou nu echt nog geen kind willen, of als ik 15 word. Als k 16 ben, en dan perongeluk zwanger raak, en dan zou ik bijvoorbeeld bevallen wanneer ik 17 ben. Zou ik het misschien nog niet doen. & tuurlijk abortus, klinkt net of je je eigen kind vermoord. Maar op die leeftijd ben je zelf nog een kind, hoe zie je het voor je, om er voor te zorgen? Dan is meer in deels, je ouders er mee bezig. Tenzij die geen contact meer willen. Wat ook wel vaak voor komt. Ik ben ook erg blij dat ik op mijn 14e gelukkig nog maagd ben. Meisjes hier, als je seks hebt, doe het dan goed! & veilig. Denk aan de gevolgen die je zult hebben. Als je op je 16e een kind hebt, dan kun je niks meer. Je kunt niet meer even uit met je vriendinnen. Want je hebt je kind, waar je voor moet zorgen. Dan kan je wel zeggen, daar past mijn moeder op. Maar wie ze verantwoording is het? Die van jou, of van je moeder? xx

 • 9 jaar geleden LiaanIndiaan

  @FREAKINGGAYNESS

  als je geen sex hebt kun je ook niet zwanger raken

 • 9 jaar geleden JanJaapKees

  Als je zwanger zou zijn kan ja dan eigenlijk ook last hebben van een witte afscheiding?

 • 9 jaar geleden NinaWeasley

  @Deckerss - jamaar daar kan jij niet over oordelen, misschien zit iemand nog op school, heeft helemaal niet veel geld, woont nog thuis en haar vriend heeft haar verlaten, daar kan je denk ik niet echt over oordelen. Als iemand 30 is en de keuze maakt om abortus te plegen is dat een persoonlijke keuze toch? Een kind krijgen maakt niet uit of je nou 19 bent of 45, iedereen kan abortus plegen, misschien is iemand er mentaal nog niet klaar voor.

 • 9 jaar geleden Ignorance

  sommige mensen hebben op hun 13e nog niet gebekt,

  en sommige hebben al sex. :o

 • 9 jaar geleden CATHUMANISH

  fack ,

  ik had niet echt seks met m'n vriendje

  wandt het paste niet

  alsnog had hij een condoom om .

  en misschien kwam er toch iets in ?

  wandt ik heb nu misselijk en heb hoofdpijn en heb vaak honger en mijn borsten zijn gevoelig !

  ik ben pas 13 , me ouders vermoorden me als ik echt zwanger zou zijn !

 • 9 jaar geleden Deckerss

  ik ben eigelijk tegen abortus als je 19 ofzo bent dan kan je eigelijk best voor je kind zorgen zolang je maar controle hebt over je kind er goed voor zorgt en je best maar blijft doen jonger dan 18 vindt ik eigelijk wel goed dat je abortus neemt je bent dan nog best jong en kan je beter genieten totdat je volwassen wordt en je eigen taken hebt!Op je 18 ben je volwassen en begint echt je volwassenleven!

 • 9 jaar geleden Sabrina

  Nou weet je....ik persoonlijk ben niet tege abortus ofzo...vooral als je zelf 12-15 ben vind ik het wel nodig ...want dan ben je echt Te jong maar 16 dan vind ik het onzinnig je kan er dan wel voor zorgen en je best doen....zoals in 16 and pregnant.

  ,sommige hier die zeggen ja dat is je eige fout...hmmm

  ik zelf vind het heel raar dat meisjes van 12 al over seks uberhaupt denken. want oke verkering eerste zoen enzo maar eerste keer seks op die leeftijd!???

  en sowieso;....Ik zou persoonlijk wachten met sex totdat je echt niet meer bang bent om zwanger te worden...want mocht het gebeuren is het geen probleem.

  maar goed ook las ik dat sommige abortus het NIET een moord vinden;Nou moord is een beetje extreem maar idd..je haalt wel een leventje weg en dan zeggen die kinderachtige weer van ja het is nog geen leventje..maar ut wordt het dus wel

 • 9 jaar geleden Liah

  dat over abortus als je jonger dan 16 jaar bent slaat nergens op want een vriendin van mij heeft afgelopen donderdag nog abortus gepleegd zonder haar ouders hierin te betrekken en zij is 15.

  maarja, persoonlijk zou ik het niet weg laten halen! het is misschien nog niet echt een kindje, maar wel een leven..

 • 9 jaar geleden Kaylen

  monicaaa (met misschien nog meer a's) ik werk op een school met gehandicapte kinderen, ik hoop maar niet dat je een gehandicapt kindje echt zou weg laten halen, ik zie zelf dat ook hele erge gehandicapte kinderen gelukkig kunnen zijn. Hoe kom je er nou bij dat het een hel is. je gaat door een hel als je abortus gepleegd HEBT.

  en een zwangerschap kan nu eenmaal een gevolg zijn als je seks hebt, hoe goed je het ook probeert te voorkomen. daar moet je gewoon rekening mee houden! En als je echt niet zwanger wil raken, moet je het plezier vooraf ook maar laten. Je gaat toch niet alleen aan jezelf denken, en een kind wordt echt wel gelukkig, als je maar je best doet. en ja, in zo'n situatie moet je jezelf vaak wegcijferen.

 • 9 jaar geleden CheRxX

  allemaal dom advies ,.. abortus is moord!! jy adviseert tog niemand om moord te plegen ?.. of wel?...er moet gewoon beter advies gegeven worden hier om trent ! abortus zou de laatste optie moeten zijn ,... nou eigenlijk helemaal geen optie ! .. er zijn veel meer uitwegen dan abortus!.. ik ben anti-abortus ! als je dan daad werkelijk "per ongeluk" zwanger bent geraakt zou je er met een begeleider over kunnen praten ! je hebt verschillende mensen die dit soort zaken weten aan te pakken !... geen abortus !! watals jou mamma dan abortus had gepleegd?..zou je nu geen leven hebben ... wees niet egoistisch ,.. gun dat mensje ook leven

 • 9 jaar geleden jovoetbal

  Aan de ene kant vind ik abortus ook moord en slecht enzo, maar aan de andere kant, wat heeft het kind voor leven, wat Miff al zegt

 • 9 jaar geleden LilNina

  Ik ben eigenlijk wel redelijk tegen "ziekenhuisabortus", maar ik vind het niet zooo erg als je de abortuspil neemt, want dan is het nog geen écht levend wezendje. En bijna iederéén die voor abortus is, heeft als motivatie dat het kind geen toekomst zou hebben bij jullie, dat je eigen leven overhoop zou liggen; maar benje dan zo egoistisch dat je het geen kans zou geven om te leven? Geef het dan op voor adoptie! Okee; je zult achter lopen met schoolwerk, en je raakt misschien een paar mensen kwijt, maar laat dat baby'tje geboren worden, geef andere mensen die geen kinderen kunnen krijgen een baby'tje waar ze hun leven voor zouden geven. Je zult niemand vermoord hebben, andere mensen blij gemaakt hebben en en kindje laten leven. Denk erover na.

 • 9 jaar geleden hannahstrijd

  weten jullie nog dat verhaal van die moeder die haar 6 kindjes heeft vermoord en toen allemaal in koffers heeft gestopt? heel Nederland was geschokt! maar weet je die kindjes werden tenminste nog in een koffer gestopt! maar er worden dagelijks kindjes gewoon weggegooid!! ik hoop dat jullie dit verhaal aan het denken heeft gezet...

 • 9 jaar geleden teamomimarikano

  OMG met degene hieronder mij ben ik het helemaal eens. dat kindje is al zo groot, kan je toch niet even weg laten zuigen? vreselijk echt waar. zou het na 12 weken ook niet meer willen weghalen wil ik gewoon niet op mijn geweten hebben.

 • 9 jaar geleden SilverSpirit

  In België mag je abortus doen tot 12 weken. Weet je hoe het vruchtje er dan uitziet? zo: http://tinyurl.com/37gypld (ja dit is een popje, maar zo groot en gedetailleerd is het dus al)

  22 weken? http://www.worldnetdaily.com/images2/rowan2.jpg Deze baby van 22 weken is levend geboren!

  Ik ben niet tégen abortus, maar denk a.u.b. toch na. Ik heb inderdaad ook liever dat een kindje niet geboren wordt dan dat het zijn hele leven lijdt, maar kun je, als je die foto ziet, beweren dat een foetus van 22 weken nog geen mens is?

 • 9 jaar geleden Evel

  wát een slecht artikel. sorry hoor, maar dit is wel zo oncompleet en onduidelijk... en de morning-afterpil zou niet bij voorbehoedsmiddelen moeten staan, want dat is het gewoon niet. zet het dan bij dat rijtje, voor de overtijdsbehandeling... je gaat toch niet steeds na de seks een morning-afterpil innemen? precies.

  en die symptomen krijg je echt pas veel later, dus ga meiden met een beetje hoofd- en buikpijn nu geen rare dingen aanpraten.

  wat óók heel belangrijk is is dat je weet wat je moet doen als je een pil bent vergeten. de site pilvergeten.nl kan je daarbij op weg helpen.

 • 9 jaar geleden Loeske

  @Milouu: ik denk dat t er vooral om gaat dat sommige mensen eigenlijk een te lichte pil hebben of zo, en dat er dan een kleine kans is dat je toch zwanger wordt..

 • 9 jaar geleden Loeske

  Hallo, die augurken zijn maar een grapje over het cliché :P Je weet toch wel dat veel zwangere vrouwen ineens zin krijgen in zure bommen en dat soort dingen.

 • 9 jaar geleden Sandroetje

  Volgens mij hoeven dat helemaal geen augurken persé te zijn, gewoon iets waar je ineens enorm veel trek in hebt, bijvoorbeeld kipnuggets met zoetzure saus ofzo..

 • 9 jaar geleden Inspiratieloos2

  augurken eten?

  nou als ik dat begin te krijgen weeti k zeker dat ik zwanger ben want ik eet die dingen dus echt nooit.

  ik ga nog eens checken of het er echt stond of dat ik kippig ben.

 • 9 jaar geleden ilalalalinde

  ik ken via via trouwens iemand van 14 die al 2 keer abortus heeft gedaan, dat is dus echt heel dom want na die eerste keer zou je toch wel extra opletten ofzo?

 • 9 jaar geleden ilalalalinde

  ik zou zelf nooit abortus doen omdat ik daar zelf nooit een goed gevoel bij zou kunnen krijgen, maar ik ben er niet tegen ofzo

 • 9 jaar geleden emmappel

  @xFavoriteDream

  Dat vind ik ook! en bovendien is de baby pas officieel een mens al hij/zij geboren is, en is het dus niet erg als je voor een abortus kiest, want je vermoord geen mens.

 • 9 jaar geleden xFavoriteDream

  Abortus is bijna net een moord vind ik maar het is ook beter, maar meestal het hoeft niet zo te zijn! Dat de kans na de abortus minder is omdat het dan beschadigd is.... Maatje zo denk IK er over !

 • 9 jaar geleden Miff

  Ik ben voor abortus, niet uit egoisme

  maar vooral voor het kind zelf:

  Ik zou nu geen kind willen / kunnen hebben, omdat de kans groot is dat de vader en ik dan uit elkaar zullen gaan, er te weinig geld is en er dus niet goed voor het kindje gezorgd kan worden,

  het kind zal in dat geval geen fijne toekomst krijgen dus vind ik niet dat abortus niet eerlijk is

 • 9 jaar geleden Anne112

  @Jackyg84

  Ik ben het helemaal met je mee eens. na 10 weken is het kindje al volgroeit dus een mensje met alles erop en er aan, een kindje van ook voor 50% van jezelf is!! je hoort vaak dat mensen achteraf (soms pas na jaren) spijt krijgen van hun abortus. Dus denk goed na als je ooit voor deze keuze komt te staan. Het is uiteraard iedereen zijn eigen beslissing. Maar principieel ben ik er zelf ook op tegen.

 • 9 jaar geleden Julia

  Ik vind dat je zelf op moet passen met wat je doet..

  en wat ik wel dom vind in dit artikel is dat je echt geen augurken gaat eten als je zwanger bent...

 • 9 jaar geleden xCHRRR

  Ik vind het echt heel erg als je rond je 15e al zwanger bent, zal ik zelf nooit willen.

 • 9 jaar geleden Snek

  doe mij maar een kind na me 20e dan heb ik alles wel zo gedaan wat ik wou doen daaromen zeg ik nu: LANG LEVE ABORTUS!

 • 9 jaar geleden DarcyX_

  @ ReNATE ik vind het een beetje stom dat je dat filmpje plaats..

  want bij elke abortus word ondertussen een echo gemaakt.. dus iedereen die een abortur is ziet dit dagelijks..

  en ook voor de mensen die abortus hebben gedaan is het iet fijn als je dat plaatst..

  Ik ben voor abortus.. Want er zijn meisjes die door de pil heen zwanger worden en mischien houde zae wel super veel van die jongen maar willen ze hm niet als vader omdattie aan de drugs zit of omdat hij niet de juiste is weet jij veel.. als jij nu zwanger word en je hebt geen werk heb net je vmbo diploma gehaald waar je niks mee kan EN GELOOF ME als je kind hebt kan school niet meer..

  En de vader heeft ook werk maar verdient max 1200 hoe wil je dat gaan doen..?

  wat heb je dat kindje te bieden dna ?

  niks en dat vind ik veel zieliger dan abortus..

 • 9 jaar geleden Soof_x

  likeduhh on Mon 30-08-10 20:41

  wow waarom al die drama!?

  ben jij soms heel simpel?

  dit gebeurd ontzettend vaak bij jonge meisjes en dat is alles behalve NIET dramatisch

 • 9 jaar geleden jamie

  @miilou: De pil is heel betrouwbaar en de prikpil meer dan de slik pil. Want bij de prik pil komt die dosis hormonen gelijk in je bloed en krijg je ook maar echt het altijd hormonen binnen wat je nodig hebt(omdat als het goed is het gelijk aan slaat) de gewone slik pil: Die kan voor de een heel betrouwbaar zijn en voor de ander niet in de slikpil zitten meer hormonen dan eigelijk nodig zijn omdat bij de slikpil niet zeker is of al die hormonen echt aan slaan in je bloed het is bij iedereen weer verschillend hoe je lichaam er op reageert en daarom kunen ze nooit zeggen dat ie 100% betrouwbaar is.

 • 9 jaar geleden Emma

  wow waarom al die drama!?

 • 9 jaar geleden justsayin

  Ik heb zo'n hekel aan mensen die zeggen dat zwangerschap je eigen schuld is. De pil is ontworpen om zwangerschap tegen te houden, een condoom ook. Maar deze zijn gewoon niet 100% te vertrouwen, zelfs al gebruik je ze beiden tegelijk. 'Je bent oud genoeg om seks te hebben, dus ook om de consequenties te ervaren' is ronduit bullshit. Tegenwoordig zijn kindjes van 12 schijnbaar al oud genoeg om seks te hebben en als deze zwanger worden ja dan moeten ze het kind maar houden he. Met een abortus voorkom je een heleboel leed dat dat kind anders krijgt, niet alleen het geboren baby'tje maar ook de moeder die op dat moment dat kind niet normaal kan opvoeden. Punt

 • 9 jaar geleden Milou

  ik las ook op internet iets over een spiraal laten plaatsen als je zwanger bent en dan gaat je zwangerschap ook over?

 • 9 jaar geleden Marjolein

  Ah ik wist niet dat er ook zoiets als een overtijdsbehandeling bestond. Dat is dus nog niet echt een abortus zeg maar, omdat 'het kindje' dan eigenlijk nog niet meer is dan iets heeel kleins.

 • 9 jaar geleden MadeyeMoody

  Ik zou het weghalen. Maar dat zegt niet dat ik het niet een soort van moord vind, want in feite stop je toch iets van leven. Maar ik ben 14 en ik kan een kind gewoon niet een goed leven geven en een kind een verschrikkelijk leven geven vind ik net zo erg (of misschien zelfs wel erger) dan moord. Ik heb eigenlijk niet echt een mening over het onderwerp abortus, omdat iedereen andere redenen heeft om een kindje weg te laten halen of het juist te houden. Persoonlijk vind ik het voorkomen van zoiets beter dan het verhelpen.

 • 9 jaar geleden Milou

  Misschien heeft iemand hier antwoord maar de pil is voor 99,5 tot 99,9% betrouwbaar bij goed gebruik en zo...maar waarom niet 100%? is dat gebaseerd op: een vrouw die de pil slikt maar er later achterkomt dat deze niet aanslaat of als een vrouw medicijnen gebruikt niet weet dat dat de werking van pil beïnvloed?

  ik vroeg het me gewoon even af!?

 • 9 jaar geleden MartinMorero

  @ xxRENATExx

  ja die had ik vroeger ook al is gezien.

  Het zijn geen leuke beelden, maar niemand zegt toch ook dat een abortus leuk is. (deze is dan wel weer heel overdreven)

  Ik denk dat iedereen die voor of er tegen is niet graag kijkt naar abortus filmpjes, maar dat betekend niet gelijk dat je er tegen moet zijn.

  Ik snap het van beide kanten gewoon.

  Ik snap dat als je een jong meisje bent, je niet financieel voor het kind kan zorgen, er geen vader in het spel is en je totaal geen toekomst ziet voor het kind dat je na gaat denken over abortus.

  En dan ben ik het eens dat veel meiden op jongen leeftijd die er niet veel van af weten zeker nog niet aan sex moeten beginnen, maar het gebeurd wel.

  En ik vind dat die meiden die op een jongen leeftijd een fout maken en dom bezig zijn geweest (hoef natuurlijk niet altijd want voorbehoedmiddelen kunnen ook wel eens fout gaan) niet hun eigen leven al moeten wijden aan een kind als ze dat zelf nog eigenlijk zijn.

  Maar ik snap ook zeker dat iemand er tegen is.

  Ikzelf zou het ook niet over mijn hart kunnen verkrijgen hoor om mijn eigen kindje weg te laten halen. Ik zou het nu ook zeker houden, ben oud genoeg en zou het financieel redden.

  Maar als zohn jong meisje het houdt en het verwaarloost, zoals bv dat meisje wat haar baby's op zolder in een koffer neer legde en. Dat is toch nog veel erger dan abortus?

 • 9 jaar geleden Pipje

  .. ik heb heel het filmpje gezien, om misselijk van te worden.. Vreselijk hoe naief mensen over dit onderwerp praten, maar goed, ieder zijn eigen mening natuurlijk.. Er moet alleen niet zo naief over gedacht worden.. dat is wat mensen hier duidelijk willen maken.

 • 9 jaar geleden Renate

  @ romeh

  dus je wilt een echt schokkend filmpje?

  http://www.abort73.c o m/videos/this_is_abortion/

  ik moet toegeven ik heb maar de helft gekeken toen ben ik gestopt met kijken

 • 9 jaar geleden jackyg84

  @ Monicaaaaaaaa: Dat is inderdaad lastig ja! Heb een gehandicapt broertje en natuurlijk is dat moeilijk geweest zowel voor mij als mijn ouders maar heb nog nooit gehoord dat hij door een hel gaat (waar iedereen doorheen kan gaan, zowel met als zonder handicap). Iedereen wordt geboren om liefde te ontvangen en te geven en dat is er meer dan voldoende. Maar zou zelf geen abortus plegen omdat ik een gehandicapt kindje zou krijgen (zelfs nu ik weet wat je dan door moet maken) Maar natuurlijk hoopt iedereen op een gezond kindje.

  Verder moet ieder voor zich weten wat ze zouden doen als ze in zo'n situatie terecht zouden komen. Dat is voor iedereen verschillend, liggend aan de situatie waar je in zit, leeftijd, geloofsovertuiging, levensstijl e.d. Er wordt wel heel gemakkelijk over gepraat van; dan laat ik het wel weghalen. Maar het is niet zomaar even iets wat je doet. Ik denk dat je niet alleen sterk in je schoenen staat als je het houdt, maar ook om het te kunnen weghalen. T is allebei moeilijk op dat moment.

 • 9 jaar geleden MartinMorero

  maar xxRENATExx

  het filmpje is verschrikkelijk, in de zin van niet overtuigend. Zet er dan een echt schokkend filmpje neer. Het filmpje heeft mijn gedachten totaal niet verandert over abortus, ik ben nog steeds voor abortus na het zien van dit filmpje.

 • 9 jaar geleden Renate

  @ romeh

  ja inderdaad ik wil dat iedereen dat filmpje ziet.

  @ CULLEN

  dat is nou precies wat ik bedoel. Ik ken zoveel mensen met tienermoeders die heel gelukkig zijn. Dan zeg je toch ook niet je had beter dood kunnen zijn!

 • 9 jaar geleden WildestDreams

  Mijn moeder was 20 toen ze zwanger van mij raakte en ze wou net aan haar studie geneeskunde beginnen. Familieleden van mij hebben tegen mijn moeder gezegd dat ze gewoon maar eventjes abortus moest laten plegen. Inclusief haar ouders, dus mijn grootouders. Maar dat heeft ze niet gedaan, ik snap ook wel dat zij gewoon het beste voor hún dochter wilden. Maar toch voelt het raar. Daarom ben ik tegen abortus.

 • 9 jaar geleden Blueflame

  ik ga nu even heel flauw doen, maar..:

  moord; Moord is het op onwettige wijze opzettelijk en met voorbedachten rade een ander van het leven beroven (bron:wikipedia)

  abortus mag volgens dus wet, dus technisch gezien is het geen moord..

  heel flauw ik weet het, maar ik vind het ook heel flauw als mensen gaan zitten roepen : abortus is moord! blablabla. jij vínd abortus moord, maar dat is (/vind ik) het dus niet. mensen zeggen dat als je klaar bent voor sex je ook klaar bent voor een kind (of zo iets) maar iemand die sex wil en er alles aan doet om niet zwanger te raken (lees: de pil, condoom, enz) is naar mijn idee nog niet klaar voor een kind en dat weet zij zelf ook. ik vind dat abortus moet kunnen. en mensen die zeggen dat abortus verboden moet worden: als jij onverwachts zwanger word hoef je van mij geen abortus te plegen, en doe het dus ook lekker niet. maar iemand die er nog niet klaar voor is en waarvan haar leven misschien wel word verpest door een kind, heeft het recht op abortus. ik vind het bijna egoïstisch om te zeggen tegen iemand dat ze geen abortus mag plegen. het is haar keus en je kunt iemand niet verplichten om ergens klaar voor te zijn. en ook al is sex van nature bedoeld om kinderen te krijgen, tegenwoordig is dat heel anders.

 • 9 jaar geleden Monicaaaaaaaa

  ik weet niet of ik wel abortus zou doen.

  het voelt in mijn ogen toch een beetje als moord.

  @jackyg84 :

  stel nou dat je zwanger bent van een gehandicapt kindje, dat waarschijnlijk in een hel moet leven.

  dan is het toch een heel ander verhaal?

  al blijft het natuurlijk wel zo, dat je over iemand anders beslist...

 • 9 jaar geleden MartinMorero

  OMG xxRENATExx,

  hoe vaak ga je die link van dat filmpje hier nog plaatsen? 1x is genoeg hoor. Wil je zo graag dat mensen het bekijken.

 • 9 jaar geleden jackyg84

  Waar rook is is vuur, als je met iemand naar bed gaat weet je dat de kans er is (hoe klein dan ook met alle voorzorgsmaatregelen tegenwoordig) dat je zwanger kunt raken. Vind het dan ook wel gemakkelijk om te zeggen dat je het dan weg laat halen omdat iemand te jong is. Abortus is moord hoe dan ook, dat wil niet zeggen dat ik er tegen ben maar ook absoluut niet voor. Als iemand zwanger raakt door verkrachting is het een ander verhaal. Kan daar zo boos om worden, omdat een zwangerschap dan niet gepland is laat je het maar weghalen? Er zijn zoveel mensen die enorme moeite moeten doen of geen kinderen kunnen krijgen! Maar leeftijd heeft er niets mee te maken al zeg ik het zelf. En een kindje met een handicap, is geen rede om een abortus te plegen. Iemand die op latere leeftijd een ongeluk krijgt en gehandicapt raakt, dementerende ouderen... daar beëindig je het leven toch ook niet van!?

 • 9 jaar geleden Barones

  Ja en je kan ook wel zeggen abortus is moord, maar wat denk je dat zo'n kind liever wil, een tienermoeder (waarschijnlijk zonder vader) die niet voor der kind kan zorgen, superarm is en dus waarschijnlijk zelfook niet echt een toekomst heeft, en waaarschijnlijk zoiezo een kutleven heeft, of dat het gewoon voordat het geboren is en er dus nog niet heel erg van bewust is 'vermoord' word (uit liefde) ?

  ik zou het wel weten..

  Mee eens.

  Sowieso heeft het (of hij of zij) geen bewustzijn.

  Alleen je omgeving is zich er van bewust, van die moraalridders (sorry) met hun "ach je vermoord ze!"

  Op die leeftijd (voor zover je het officieel een leeftijd kunt noemen) heb je nog geen enkel bewustzijn, en al zou je bewustzijn hebben (wat je dus niet hebt), kun je na de abortus (of .. moord, hoe je het wilt noemen) toch niet meer zeggen: "help ik ben vermoord, ik had zo graag een 18 jarige moeder willen hebben die mij niet kan betalen en veel liever haar studie had willen afmaken!!"

  Bijvoorbeeld.

  En zo zijn er ook mensen die 'per ongelijk' zwanger worden en wél moeder kunnen of in ieder geval wíllen worden, dan houd je je kind. Ook goed.

  Seks is er nu eenmaal, deel van de natuur. We zijn er op gemaakt om vanaf het moment dat we vruchtbaar zijn, ook kinderen te krijgen.

  Onze maatschappij werkt tegenwoordig niet meer zo, maar onze hormonen wel. Dan hebben we nog ons verstand, maar die is bij het grote deel van de bevolking helaas ver te zoeken.

  Dus in plaats van schreeuwen: "abortus verbieden!"

  Kun je beter schreeuwen: "Zorgen dat mensen wat minder impulsief handelen!"

  (En nee, ik heb nooit seks gehad, dus ook nog nooit in zo'n situatie gezeten.)

 • 9 jaar geleden Jasmijn

  ik zou abortus doen

 • 9 jaar geleden Vlindertjee

  Ik ben het met superheroinee_ eens. Alleen bij verkrachting abortus anders is het je eigen schuld..

 • 9 jaar geleden Richusy

  Ik vind abortus vreselijk.. Ik bedoel er zijn genoeg middelen om een zwangerschap te voorkomen.

 • 9 jaar geleden Roxanne

  pfft mischien moeten de abortusklinieken maar eens aan infodagen beginnen met gratis foldertjes

  dan is het gezeik ook gelijk afgelopen..

 • 9 jaar geleden ieswara

  ik ben voor abortus,

  wat moet je met een kind als je het niet op kan voeden? wat moet een kind met een moeder die het kind niet op kan voeden? dan is het kind beter af met een kort durende abortus dan met een zwaar leven.

 • 9 jaar geleden hongerigbrein

  Ik persoonlijk zou alleen een abortus aangaan als ik werd verkracht door een oude, vieze man, pedofiel ofzo. Je herinnert je er teveel slechte momenten aan én het is niet aangenaam voor het kind.. hoe je het ook keert en draait..

 • 9 jaar geleden miu

  ik vind dat iedereen zelf mag weten wat diegene met het kindje wil doen,

  misschien dat als jullie zelf zwanger raken op een leeftijd van 16 dat je er heel anders over nadenkt dan dat je er nu over nadenkt...

 • 9 jaar geleden Renate

  http://video.go ogle.nl/videoplay?docid=-9160797331752067689#

  oordeel na het kijken van dit filmpje zelf of abortus moord is...

 • 9 jaar geleden Amber

  @Limitless

  Ligt eraan hoe gehandicapt. 'Mongooltjes' zijn indd heel vrolijk. Maar je maakt mij echt niet wijs dat een kind die niks kan en alleen maar voor zich uit loopt te staren onwijs gelukkig zijn met hun leven. En besides, jij werkt met die mensen dus ik kan aannemen dat jij er goed mee om zou kunnen gaan als moeder. Er zijn ook genoeg mensen die dat niet kunnen.

 • 9 jaar geleden HMW_

  Om er zeker van te zijn dat je zwanger bent, kun je natuurlijk meteen een zwangerschapstest doen. Dat kan op de eerste dag van de verwachte menstruatie, je kunt de test kopen bij de drogist.

  Je hebt ook zwangerschapstesten die je altijd kan doen hoor...

 • 9 jaar geleden Limitless

  @ candycake

  Wat een onzin! een gehandicapt kind gun je natuurlijk wel een leven!

  Ik werk er mee.. het zijn zowat de vrolijkste mensen op aarde.

  Daar zou jij geen ervaring mee hebben

 • 9 jaar geleden Limitless

  ik vind abortus geen moord. Als ik op mijn 16e zwanger geraakt zou zijn, had ik dat gedaan. Je hebt niet echt een jeugd meer met een kind op je 16e zoals alle andere tieners.

 • 9 jaar geleden bluelion

  eens met laiho.

  je moet niet vrijen als je geen kind kunt opvoeden.

  en kimmeh je bent zo dom bezig. oh joh 1 keer abortus is wel oke! kom op zeg.

  en dan zijn ze boos als ik zeg dat mensen die jong zijn(14 ) en al een kind hebben en klagen een probleemkind zijn.

  CANDYCAKEJE @ het slaat echt nergens op om een kind die voortkwam uit verkrachting te vergelijken met een kind met een handicap! ik gun mensen met handicap ook gewoon een leven zeg!

 • 9 jaar geleden Nika_

  @rox; je zegt dat je abortus moord vindt als het hartje klopt.... het hartje gaat vanaf de 6de week (2 weken overtijd) al kloppen.

 • 9 jaar geleden LAIHO

  Wat een gezeik. Abortus is niet moord want het leeft nog geeneens. Handig artikel.

 • 9 jaar geleden LiitleGiirl

  ja ik vind dat abortus eigenlyk ook moord is.

  Maar laatst was er een meisje van 12 zwanger!

  Dat kun je dan ook weer niet maken om dat 12jarige meisje zwanger te laten worden

 • 9 jaar geleden screamcaky

  abortus doet pijn

 • 9 jaar geleden xsimoon

  Ja en je kan ook wel zeggen abortus is moord, maar wat denk je dat zo'n kind liever wil, een tienermoeder (waarschijnlijk zonder vader) die niet voor der kind kan zorgen, superarm is en dus waarschijnlijk zelfook niet echt een toekomst heeft, en waaarschijnlijk zoiezo een kutleven heeft, of dat het gewoon voordat het geboren is en er dus nog niet heel erg van bewust is 'vermoord' word (uit liefde) ?

  ik zou het wel weten..

 • 9 jaar geleden WildestDreams

  Ik vind abortus wel moord. Als je denkt dat je ervoor klaar bent om seks te hebben, moet je ook klaar staan voor de consequenties. Je neemt hoe dan ook een leven weg, wat ik gelijk vind staan aan moord.

  Maar ik vind dat je ook helemaal zelf mag weten wat je doet, ook al zou ik zelf nooit abortus plegen.

 • 9 jaar geleden pindakaas22

  Meiden, wat weten jullie er nou van? Ik denk dat jullie een hele andere mening krijgen als jullie zelf zwanger zijn. Je kan nu wel zeggen: Abortus is moord, of je zou niet voor je kind kunnen zorgen. Maar je weet niet hoe het is, dus weet ook niet wat je dan zou doen. Je mag natuurlijk best een meing erover hebben, maar het is een beetje onzin dat je dan op alle mensen weerwoord gaat geven. Iedereen heeft een meing, en Girlscene heeft alleen wat informatie gegeven, wat overigens wel bruikbaar is.

  En dat is mijn mening!

 • 9 jaar geleden MePlusYouIsOne

  Abortus is geen moord. In NL in ieder geval niet want hier is de baby nog een foetus... dus je 'dood' helemaal niet ¬¬

  Je mag best je mening geven hoor maar om de hele tijd te zeggen dat het moord is , is ook nogal dom. Als iemand abortus wilt plegen moet diegene dat toch gewoon zelf weten?

 • 9 jaar geleden Nadine

  wat een gedoe laat iedereen het toch gwn zelf weten,

  niet iedereen kan of wil een kind en dan is abortus een hele goede oplossing,